Ervaar de rust en stilte!

Optimaliseer de ruimteakoestiek met naadloze akoestische plafond oplossing

Akoestische klimaatbeheersing is één van de uitdagingen voor elke interieurdesigner bij het ontwerp en de inrichting van een ruimte. Toch is een goede ruimteakoestiek cruciaal voor de ruimtebeleving én het welbevinden.  De vraag naar duurzame akoestische oplossingen die bijdragen aan comfort en prettige ruimtebeleving, wordt dan ook steeds groter. Maar hoe vind je de juiste geluidsabsorberende oplossing zonder concessies te doen aan het ruimtelijk design? Asona heeft hiervoor een innovatieve spray-on oplossing ontwikkeld die volledig opgaat in het design van de ruimte. Je ervaart meteen het verschil!

Praktische toepassing

Het is inherent aan akoestische materialen dat deze zacht en dus kwetsbaar zijn. Een plafond is dan ook de aangewezen plek om een akoestische oplossing in te verwerken, ook door de beschikbare ruimte.  Echter werpt dat dan meteen weer een ander probleem op, nl: wat doe je met alle buizen, lampjes en spots? Wat doe je als aan het design van het plafond niets veranderd mag/kan worden zonder afbreuk te doen aan het design? Wat als er rekening gehouden moet worden met balken of uitsparingen in het plafond?

Innovatieve oplossing

Asona heeft hiervoor zijn jarenlange ervaring in de ontwikkeling van innovatieve, geluidsabsorberende en volledig naadloze spray-on oplossingen ingezet om volledig naadloze en nagenoeg onzichtbare plafondsystemen te ontwikkelen die die niet alleen de ruimtebeleving en spraakverstaanbaarheid in hoge mate optimaliseren, maar die tevens zodanig opgaan in het design van de ruimte dat ze nauwelijks opvallen. Wél hoor je direct het verschil en ervaar je de prettige sfeer en ruimtebeleving.

Globaal zijn er twee systemen waarbinnen een keur aan mogelijkheden is wat betreft kleuren en structuur.

Twee systemen

Sonaspray®; deze spray-on oplossing wordt direct op elk mogelijk oppervlak gespoten in de gewenste kleur, structuur en dikte, naar gelang de akoestische eisen.

Sonacoustic®; deze ultra-gladde oplossing met een luxe uitstraling wordt op een geluidsabsorberende ondergrond gespoten in diverse mogelijke kleuren.

Beide oplossingen vormen een perfecte aanvulling op het design en volgen exact de contouren en vormen van het bestaande plafond, of het nu recht of rond is, koepelvormig, golvend of met onderbrekingen.  Ook een niveauverschil in het plafond of een vide vormt geen enkele beperking.

Eindeloze mogelijkheden

Daarnaast is het ook mogelijk om, indien gewenst, juist een contrasterend effect te creëren door het toepassen van bijzondere kleuren en vormen. Ook spots en lampen kunnen prachtig worden geïntegreerd en kunnen buizen en balken desgewenst worden meegenomen in het spuitwerk of juist zichtbaar blijven door eromheen te werken.  Dit geeft de architect een enorme flexibiliteit om elke ruimte naar wens vorm te geven.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie