Na-isoleren met innovatieve waterkerende profielplaten

SlimFix Reno-Pro is een nieuwe renovatieplaat van IsoBouw voor het na-isoleren van hellende daken op een dragend dakbeschot. SlimFix Reno-Pro is een matrijsgevormde isolatie met bijzondere vormgeving. Hierdoor is de plaat gemakkelijk te verwerken, sluiten ze goed op elkaar aan is er een waterafvoer.

De vorm voorziet in traptreden. Hierdoor zijn de platen veilig te belopen, hetgeen de verwerking versnelt. Elk paneel is voorzien van twee houten tengels. De platen zijn daarnaast voorzien van innovatieve geïntegreerde afwateringskanalen. Deze kanalen zorgen ervoor dat water altijd naar de bovenzijde van de plaat wordt geleid, en vervolgens naar de goot. Zonder dat hiervoor extra handelingen noodzakelijk zijn, is de isolatieschil dus direct waterdicht.

De isolatieplaten hebben verder langs de lange zijde een sponning. Deze randafwerking garandeert een goede onderlinge aansluiting zonder koudebruggen. 

Op maat

De platen hebben een breedte van 1120 mm (werkend) en kunnen in lengte verschillen op specificatie van 2000 tot en met 7500 mm. Ze kunnen dus op projectspecifieke lengte besteld worden, inclusief een gewenste nokafschuining. De grote breedte van 1120 mm zorgt voor een snelle montage in minder handelingen. Een handige aanvulling is de mogelijkheid om zelf extra tengels te plaatsen, bijvoorbeeld bij kopgevels, dakramen en dakkapellen. Alle maten panlatten zijn toepasbaar en worden extra ondersteund met ‘dijkjes’ in het profiel. De SlimFix Reno-Pro is leverbaar met een rechte afkorting, met gootdetail en of nokafschuining.

Beter voor het milieu

SlimFix Reno-Pro is een circulaire na-isolatie. De platen zijn herbruikbaar en eventueel ook 100 procent recyclebaar. De houten tengels kunnen handmatig losgemaakt worden, zodat de platen ‘schoon’ retour kunnen aan het eind van de levensduur. IsoBouw biedt nu al de mogelijkheid om reststukken en snijafval weer aan te bieden aan de fabrikant. Met het Use4ReUse retoursysteem neemt IsoBouw deze schone fracties terug voor de productie van nieuwe producten. 

De isolatieplaten zijn ook toe te passen met het Avi nestkastje. Deze houten nestkast wordt fabrieksmatig aangebracht in de isolatiekern aan de gootzijde. Zo kan er zonder extra werkzaamheden snel en eenvoudig invulling geven worden aan de ‘Omgevingswet’. 

« Nieuws overzicht