Unidek Aero Light geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Unidek Aero Light kan worden ingezet bij vrijstaande en geschakelde woningen en wordt toegepast bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het dakelement heeft een kern van EPS Platinum. De buitenzijde is voorzien van een spaanplaat en 3 tengels. De binnenzijde is voorzien van een gipskartonplaat, die tussen 2 verstijvers is aangebracht, afgewerkt met een spaanplaat met witte zichtzijde. 

Producteigenschappen

Unidek Aero Light is uitermate geluidwerend. De geluidwerende eigenschappen bieden extra comfort met betrekking tot geluid van buiten. Bewoners ervaren daardoor minder overlast. De Rw-waarde is 36 dB. De Ra-waardes voor spectrum 1 en 2 zijn resp. 34 dB(A) en 29 dB(A). Unidek Aero Light dakelementen zijn leverbaar tot en met Rc-waarde 10.0. Dit belooft een hoog thermisch comfort voor de bewoner met een lagere energierekening. En met een brandklasse C (in combinatie met de juiste toebehoren) presteert dit dakelement beter dan vereist in het Besluit bouwwerken leefomgeving (voorheen Bouwbesluit). 

Sterk dakelement

Bij de productie wordt er efficiënt gebruik gemaakt van grondstoffen (slechts twee verstijvers, waardoor er minder hout nodig is). De combinatie van de geïntegreerde verstijvers aan de onderkant, het stootongevoelige plaatmateriaal, EPS Platinum en de 12 mm gipskartonplaat maken Unidek Aero Light zeer sterk. Dankzij deze eigenschappen is het dakelement stootvast en goed beloopbaar.

Eenvoudige montage

Het monteren van de Unidek Aero Light dakelementen is uiterst eenvoudig en de speciale zelfborende schroeven zorgen voor een snelle verwerking. De hydraulische hijsklem blijft tijdens de montage geklemd op het dakelement en houdt deze in positie. Dit resulteert in een makkelijker en arbeidsverlichtend montageproces.

Klik hier voor meer informatie.

« Nieuws overzicht