MAX LIGHT ultra slanke ramen

De ‘Max Light’ serie van Aliplast Aluminium Systems zijn uiterst slanke aluminium raam- en deurprofielen ontworpen voor architecturale projecten.  Met een minimale aanzichtbreedte van 35mm dragen ze bij aan de esthetiek van het gebouw én zorgen ze voor een optimale lichtinval.

4 esthetische uitvoeringen

Binnen de ‘Max Light’ serie heeft men de keuze uit 4 kaderprofielen en esthetische vleugels.  De ‘Steel’ variant past uitstekend voor de staal-renovatiemarkt voor klassieke woningen, lofts of woningen met een industriële look. De ‘Modern’ versie is eenvoudig en strak en past bij alle moderne woningen.  De ‘Design’ heeft een smal verhoogd profiel met rechte hoeken en oogt daarom zeer minimalistisch. Bij de 'Invisible' vormen kader en vleugel één geheel waardoor vaste en opendraaiende ramen er langs de buitenkant identiek uitzien.

Uitstekende prestatieniveaus

Bij de ontwikkeling van het driekamersysteem werd er ook veel aandacht besteed aan de isolatie met Noryl strips. Zo behaalt dit kozijn een uitstekende thermische isolatiewaarde van 0.97w/m²K. Daarnaast bereikt de ‘Max Light’ zeer goede waarden op gebied van wind (Klasse C5) - en waterdichtheid (Klasse E1650) en luchtdoorlatendheid (Klasse 4). 

Brandwerend getest!

Door de toenemende vraag naar brandwerende elementen testte Aliplast deze Max Light ook op brandwerendheid en behaalde een EW60-EI30 resultaat. De brandtesten worden uitgevoerd door een extern expertenbureau, waarbij enerzijds de standaard ramen de hitte tot een bepaald niveau doorlaten zonder schade aan het kozijn te veroorzaken. En anderzijds is het van belang dat ramen langs nooduitgangen minder hitte doorlaten om hun functie als nooduitgang te bewaren.

Alles onder één dak

Aliplast kiest er resoluut voor om de productie 100% in eigen makelij te houden. Zo kunnen ze niet alleen de impact op het klimaat verkleinen, maar ze hebben op deze manier ook de controle op het leveren van excellente producten binnen een snelle levertermijn.

Wens je meer informatie de aluminium producten van Aliplast? Bezoek dan de website  www.aliplast.com of contacteer onze salesmanager marc.mulders@aliplast.com

« Nieuws overzicht