Hoogwaardig plafond voor hoogwaardige interieurs

Knauf Ceiling Solutions introduceert ADAGIO, een premium assortiment minerale plafonds die nieuwe normen stelt op het gebied van planning, ontwerp en realisatie van hoogwaardige plafondoplossingen voor moderne en comfortabele interieurs.

De gladde, ultra witte plafondafwerking creëert een visueel opvallende esthetiek en een omgeving waarin natuurlijk licht een hoofdrol speelt. In combinatie met zijn hoge technische prestaties, lange houdbaarheid, snelle en eenvoudige installatie en bewezen duurzaamheid is ADAGIO het antwoord van Knauf Ceiling Solutions op de hoogste kwaliteitsnormen in de plafondindustrie.

Nadruk op natuurlijk daglicht

Met zijn zuiver witte oppervlak creëert ADAGIO ruimtes die inspireren en kalmeren door hun fraaie esthetiek. De plafondafwerking reflecteert 88% van het licht en dompelt ruimtes onder in natuurlijke helderheid en warmte. De lichtreflectie vermindert de afhankelijkheid van kunstlicht, waardoor energie kan worden bespaard, vermoeidheid van de ogen wordt verminderd en het visuele comfort wordt verbeterd. In combinatie met het lage glansniveau en de homogene oppervlaktestructuur levert ADAGIO een onmiskenbaar modern uiterlijk en verbetert het het welzijn van de gebruikers.

Een perfect design dat een leven lang meegaat

De uitzonderlijke productkwaliteit van ADAGIO zorgt ervoor dat het plafondontwerp ook op de lange termijn mooi blijft. De lage luchtdoorlaatbaarheid tot PM1 (geen filtereffect) zorgt voor een langdurig helder plafond. Het robuuste krasbestendige oppervlak zorgt voor eenvoudige reiniging, eenvoudige installatie, lange levensduur en betrouwbaarheid met minimaal onderhoud. Volledig vacuüm geverfde randen verminderen het risico op beschadiging tijdens transport en montage. Met zijn veelzijdige afmetingen, randdetails en installatieopties (inleg, half verdekt, verdekt) geeft ADAGIO architecten en ontwerpers de creatieve vrijheid om hun visie werkelijkheid te laten worden.

Een serene akoestische omgeving creëren

Geluid speelt een cruciale rol in een ruimte en heeft een positieve invloed op de concentratie, het werk en de samenwerking. Met het ADAGIO assortiment kunnen architecten en ontwerpers ruimtes creëren die net zo goed klinken als ze eruit zien. ADAGIO Acoustic+ combineert goede geluidsabsorptie en overlangsgeluidisolatie (waarden: 0,65 αw en 39 dB), waardoor het een geschikte keuze is voor vergaderruimten, wachtruimten of gangen. ADAGIO Alpha+ is de perfecte optie om geluidniveaus te verminderen en concentratie te verbeteren in open ruimtes met de hoogste geluidsabsorptiewaarde van αw = 1,00. ADAGIO dB+ biedt een uitstekende geluidsdemping (41 dB tot 43 dB) om gesprekken vertrouwelijk te houden tussen aangrenzende ruimtes. In kleinere ruimtes zorgt ADAGIO HD+ voor een merkbare geluidsreductie en is verkrijgbaar in 19 mm, 30 mm en 35 mm dikke plafondpanelen.

Gecertificeerd volgens internationaal erkende normen

Het volledige ADAGIO assortiment is gecertificeerd volgens internationaal erkende certificeringen, waaronder Klasse A+ VOC emissies, Indoor Air Comfort Gold en Fins M1. Deze normen bewijzen dat ADAGIO een positieve bijdrage levert aan het optimaliseren van de luchtkwaliteit binnenshuis. Bovendien bestaan de plafondpanelen uit tot 59,6% (ADAGIO Alpha+) gerecycled materiaal en voldoen ze aan hoge duurzaamheidsnormen in overeenstemming met Cradle to Cradle Certified® Bronze en de Duitse "Blaue Engel"

« Nieuws overzicht