Snel bouwen en minder afval met Kingspan TEK

In de dorpen Olst en Wijhe heeft Kingspan TEK 76 flexwoningen gerealiseerd voor mensen die snel een woning nodig hadden.

76 flexwoningen gerealiseerd in Olst en Wijhe

Om aan de dringende woningvraag te voldoen zijn er in totaal 76 flexwoningen gerealiseerd met het Kingspan TEK bouwsysteem.

De woningen zijn ontworpen met het oog op compactheid, duurzaamheid en energiezuinigheid.

In het najaar van 2023 hebben de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de nieuwe woningen. Dit betekent dat er binnen afzienbare tijd een oplossing is gekomen voor degenen die dringend behoefte hadden aan huisvesting in Olst-Wijhe.

Kingspan TEK

De flexwoningen worden gebouwd met het Kingspan TEK bouwsysteem. Kingspan TEK is een Structural Insulated Panel System (SIPS). Het is een prefab bouwsysteem dat bestaat uit constructief isolerende sandwichpanelen. Deze panelen bestaan uit een binnen- en buitenblad met daartussen een isolatielaag. De elementen zijn dun, waardoor er meer gebruiksoppervlakte overblijft. De elementen zijn tevens zeer stevig en maken het mogelijk om een luchtdichte en koudebrugarme gebouwschil te realiseren. 

Bovendien is het met dit systeem mogelijk om binnen enkele dagen de basis voor een woning te realiseren. Door deze eigenschappen leent Kingspan TEK zich uitermate voor de bouw van de flexwoningen. 

Het op maat maken van de elementen en de bouw van het ruwbouw casco wordt gedaan door gecertificeerde bouwpartners. In slechts enkele dagen zetten zij de basis voor een energiezuinige woning. Het Kingspan TEK bouwsysteem kan worden ingezet voor vrijstaande woningen en bij seriematige woningbouw.

Intensieve samenwerking in driehoek verband

De gevelelementen, begane grondvloer en woningscheidende verdiepingsvloer van de woningen worden opgebouwd met het Kingspan TEK Bouwsysteem. Bouwpartner Laagenergiebouw Projects B.V. maakt de elementen op de eigen productielocatie op maat en voorziet de gevelelementen prefab van gevelafwerking, geïntegreerde stopcontacten en kozijnen. De diverse elementen worden als bouwpakket op locatie geleverd. Doordat alles prefab af fabriek wordt geleverd is er minder afval op de bouwplaats en wordt de duur van het bouwproces aanzienlijk verkort en kan er binnen één dag een cascowoning gerealiseerd worden.

« Nieuws overzicht