fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingssysteem: droogbouw vloerverwarming voor snelheid en gemak

fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselementen zijn ontworpen als droge dekvloer met geïntegreerde buisgeleiders voor vloerverwarming en -koeling binnenshuis. Dit vloerverwarmingssysteem van James Hardie bestaat uit voorgefreesde gipsvezel vloerelementen. Zelf frezen is dus niet meer nodig! Praktisch om mee te ontwerpen en tegelijkertijd snel te verwerken. Ideaal bij renovatieprojecten met houten vloeren en een lage inbouwhoogte, maar ook perfect bij nieuwbouw.

Weer vlot belastbaar

Het lage gewicht van fermacell® Vloerelementen zorgt voor een geringe belasting van de vloer-plafond constructie. De vloerverwarmingselementen zijn na 24 uur belastbaar. Je kunt dus snel weer door met de afwerking. De vloerelementen zijn geschikt als ondergrond voor een breed scala aan vloerafwerkingen. Hedendaags woon- en werkcomfort in een handomdraai, met dit systeem is het veelal mogelijk. 

Verschillende opbouwvarianten

Dit vloerverwarmingssysteem kun je op 3 manieren opbouwen, afhankelijk van de situatie. Dit doe je door een tweede fermacell® Gipsvezelplaat als extra laag boven of onder het fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement te lijmen. Of zonder extra fermacell® Gipsvezelplaat op een vlakke dragende ondergrond. Dit zijn de mogelijkheden: 

  1. Bovenzijde met extra fermacell® Gipsvezelplaat, volvlaks verlijmd op het vloerverwarmingselement. 
  2. fermacell® Vloerverwarmingselement volvlaks verlijmd op fermacell® Gipsvezelplaat. Aan de onderzijde geëgaliseerd. 
  3. fermacell® Therm25™ Vloerverwarmingselement over de gehele -vlakke en draagkrachtige- ondervloer verlijmd en aan de bovenzijde geëgaliseerd.
Duurzaam en door-en-door getest

Tot slot. Gipsvezelplaten zijn bijzonder duurzaam, 100% recyclebaar en beschikken over een EPD (Environmental Product Declaration). Ze slaan zelfs CO2 op! Voor de productie van fermacell®  Gipsvezelplaten worden uitsluitend natuurlijke en gerecyclede materialen gebruikt, die een positieve bijdrage leveren aan een gezond binnenklimaat. 

Ontdek de mogelijkheden van fermacell® Vloerverwarmingselementen voor jouw volgende project! Contacteer ons voor meer informatie en laat je inspireren door de duurzame innovatieve oplossingen die James Hardie te bieden heeft. Of ga naar droogwarm.nl.

« Nieuws overzicht