Duurzame en geïsoleerde dakpanelen

SAB D TL voor dak (en gevel), mogelijk in lengtes tot wel 25 meter

Staal de perfecte keuze voor je dak en gevel

Voor iedere hal, schuur of stal met een schuin of hellend dak zijn geïsoleerde sandwich dakpanelen de perfecte duurzame oplossing. Zowel voor je nieuwbouwproject als bij (asbest) renovatie zijn dakpanelen toepasbaar. De SAB geïsoleerde dakpanelen combineren de beste eigenschappen. Zodra er eisen zijn aan draagkracht, overspanningen, gewicht, kosten of duurzaamheid, wint staal het al snel van andere bouwmaterialen. Met de producten van SAB, kies je voor een robuust materiaal, dat zich snel en veilig laat monteren en een grote vrijheid biedt in vorm, functie en kleur. Dakpanelen zijn daarnaast ook prima toepasbaar als gevel paneel met een unieke trapezium profilering (zie de foto’s).

Sandwich dakpanelen

Er zijn SAB dakpanelen met een 3-kroons trapezium of een golfplaat aan de buitenzijde. De panelen kunnen geleverd worden in een standaard bouwbreedte van 1000 mm en lengte tot maar liefst 25 meter voor snelle montage. Tevens met de optie van een kopse overlap, die middels de nieuwste technologie 100% schuimvrij en recht afgesneden is. SAB-profiel levert dakpanelen in de diktes 70 mm tot 160 mm met een 3 kroons TL-profilering en in de diktes 83, 120 en 160 mm met een golf SL profilering. 

Kernmateriaal

Als kernmateriaal gebruiken we PIR schuim met zeer goede isolatie-eigenschappen, waarmee Rc-waarden tot 6,5 m2K/W mogelijk zijn. SAB panelen zijn tevens brandveilig door gebruik van de nieuwste PIR technologie. Qua brandclassificatie vallen de SAB sandwichpanelen in klasse B-s2,d0 en de D TL uitvoering is ook mogelijk met FM Approval. De SAB D 90.1000-FR TL (verticaal gemonteerd) is door Efectis getest op brandwerendheid. De resultaten waren zeer positief. De SAB D 90.1000-FR TL haalde met gemak de 30 minuten (EW30). Deze resultaten gelden ook voor de dikkere SAB D TL sandwichpanelen tot 160 mm. 

Buitenbeplating

Voor de buitenzijdeplaten ligt ons ruime assortiment Colorcoat SDP 50, Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® in meer dan 35 kleuren klaar van Anthracite grijs, Terracotta rood of de unieke kleur Black Matt. Alle Colorcoat producten bieden een uitstekende weerstand tegen corrosie en hebben een garantie van 25 tot 40 jaar (ook bij de toepassing van PV / zonnecellen). Ideaal dus voor iedere dak toepassing. Download direct de SAB kleurkaart Brochure-SAB-Colorcoat-Kleuroverzicht-NL-2024.pdf, maar je kunt ook een gedrukt exemplaar aanvragen via info@sabprofiel.nl

Lokale productie 

SAB-profiel is een Nederlandse producent van dakpanelen en gevelpanelen en onderdeel van Tata Steel. Al meer dan 30 jaar produceren wij sandwichpanelen voor dak en gevel. Alle geïsoleerde sandwichpanelen worden geproduceerd in onze ultramoderne sandwichpanelen fabriek in Geldermalsen. Snelle levering in Nederland voor ieder project is dus mogelijk tegen lage milieubelasting voor het vervoer naar de bouwplaats. 

Tot slot

Kijk voor alle dak uitvoeringen, maten, gewichten, CAD-tekeningen, BIM data en 3D-modellen, belastingtabellen, technische datasheets en informatie over coatings en kleuren op www.sabprofiel.nl. Ook voor alle andere SAB producten zoals gevelpanelen, gevel profielplaten, binnendozen en dak profielplaten.

« Nieuws overzicht