Klimaatadaptief renoveren met IsoBouw

Hoe bereik je bij grootschalig onderhoud een maximale CO2-reductie én klimaatadaptieve doelen? IsoBouw kan u hierbij ondersteunen met:

  • Energiebesparende na-isolatiesystemen.
  • Producten met aantoonbaar de laagste CO2-emissies.
  • De integratie van natuurinclusieve oplossingen.  
Energiebeparende na-isolatiesystemen

Voor het na-isoleren van hellende daken beschikt IsoBouw over een uitgebreid assortiment isolerende dakelelementen. De dampopen isolatieplaten zijn leverbaar met een Rc-waarde t/m 9.0 en creëren een doorlopende isolatieschil die water- en luchtdicht kan worden afgedicht. De elementen zijn constructief zeer sterk waardoor o.a. overstekken eenvoudig kunnen worden gerealiseerd.

Het assortiment bestaat uit SlimFix Reno+, SlimFix Reno-Pro en SlimFix RenoTwin. De eerste twee zijn voor toepassing op een dragend dakbeschot. SlimFix RenoTwin kan vrijdragend gemonteerd worden op oneffen onderconstructies, zoals bijvoorbeeld op bestaande dakelementen.

Wilt u liever aan de binnenzijde na-isoleren? Dan kunt u SlimFix Deco toepassen. Met deze luchtdichte zolderisolatie wordt de zolder luchtdicht geïsoleerd zonder dat hiervoor extra handelingen nodig zijn. De Deco-klikprofielen maken de esthetische afwerking ook mooier en gemakkelijker.

Aantoonbaar lagere CO2-emissies

IsoBouw heeft adviesbureau Alba Concepts gevraagd om de milieuprestaties van enkele IsoBouw-producten te vergelijken met die van veel gebruikte alternatieven. Uit dit onderzoek blijkt dat bij alle belangrijke milieu-indicatoren de vergeleken EPS-isolatiesystemen beter scoren dan de alternatieven, zelfs ook als deze biobased zijn.  

grafieken

Hiermee is wetenschappelijk en onafhankelijk aangetoond, dat bij de toepassing van de IsoBouw-producten lagere CO2-emissies worden behaald. 

Natuurinclusieve oplossingen

Het uitgebreide renovatie-assortiment van IsoBouw bevat ook integrale oplossingen voor de toepassing van optimaal geventileerde indak PV-systemen en een probleemloze bedekking met groendaken. Voor de opvang van vogels kan IsoBouw, indien gewenst, de isolatiesystemen voorzien van geïntegreerde nestkasten.

« Nieuws overzicht