RESISTIT® ESK zelfklevende EPDM voor een betrouwbare gootafdichting

RESISTIT® ESK is een flexibel dichtingsproduct voor het waterdicht inwerken van bak- en kilgoten (nieuwbouw en renovatie), met een EPDM toplaag en een hoogpolymeer SBS zelfklevende onderlaag. Waar hoge eisen gelden voor waterdichtheid en een lange levensduur gewenst is, is de RESISTIT® ESK de favoriet onder dakdekkers en installateurs.

Gootwerk en met name het realiseren van een waterdichting met een lange levensduur is vaak een onderschat onderdeel van een gebouw. Het zijn kwetsbare delen van een platte of hellende dakconstructie, waar niet op kwaliteit bezuinigd kan worden. Een zelfklevende EPDM oplossing wordt vaak toegepast bij nieuwbouw in houten bak- of kilgoten en bij de renovatie van oudere zinken goten. Er wordt dan bewust voor EPDM gekozen vanwege een lange levensduur.

UV bestendigheid

Afdichtingsmaterialen worden door de jaren aangetast door UV- en Ozon-straling. Vaak wordt dat zichtbaar door een oppervlakte dat gecraqueleerd is. EPDM is ongevoelig voor UV/Ozon stralen en wisselende weersomstandigheden. Dat is ook één van de redenen waarom EPDM zo’n lange levensduur heeft. Het is bestand tegen de omstandigheden waarvoor het ontwikkeld is. (Beetje overbodig?) Door het te verkleven van de RESISTIT® ESK in de gootconstructie is het gebouw dus verzekerd voor jarenlange waterdichte afvoer van hemelwater.

Toepassing

De RESISTIT® ESK is in meerdere breedtes te leveren. Naast eerdergenoemde voorbeelden wordt de RESISTIT® ESK tevens veelvuldig ingezet bij de luchtdichting van lastige details en kieropeningen in gevels. Niet alleen heeft het een levensduur van 50 jaar, het materiaal blijft ook elastisch tot -30°C en kan het materiaal tot +80°C permanent worden belast. In nieuwbouw is het maken van de goten met RESISTIT® ESK vanzelfsprekend. Het heeft een waardevolle toepassing bij renovatieprojecten. Bijvoorbeeld bij het renoveren van de brede goten op oude fabriekshallen met sheddaken.

Een groot voordeel van de RESISTIT® ESK is dat het aan te sluiten is op bestaande RESITRIX® dakbanen en bitumineuze ondergronden. Het wordt zonder open vuur aangebracht en dus dé keuze voor lastige plekken met bijvoorbeeld overhangende dakconstructies. De RESISTIT® ESK mag niet als dakbedekking worden toegepast, daarvoor is het materiaal niet getest.

Architecten, aannemers en opdrachtgevers kunnen gerustgesteld zijn, CARLISLE® CM stelt iedereen in staat om elke waterdichte oplossing te realiseren. In een breed pakket aan dakbedekkingssystemen met RESITRIX® en HERTALAN® EPDM is deze zelfklevende EPDM een echte aanwinst.  

Klik hier voor meer informatie over de RESISTIT® ESK...

« Nieuws overzicht