Innovatieve regenwateroplossingen voor een duurzame toekomst

Ontdek hoe ZinCo Benelux met het Meteo Active systeem en REGENERGIE innovatieve en duurzame oplossingen biedt voor regenwaterbeheer op percelen

Door klimaatverandering en toenemende verstedelijking worden de eisen aan regenwaterbeheer steeds hoger. Gemeentelijke hemelwaterverordeningen vereisen vaak dat regenwater ter plaatse wordt vastgehouden. Dit betekent dat de opvang, verwerking en afvoer van regenwater op dezelfde locatie moeten plaatsvinden. Water is een kostbaar goed, en het streven is om iedere regendruppel meerdere keren te gebruiken. Hier komt het innovatieve systeem van ZinCo in beeld.

ZinCo Meteo Active: Slimme watersturing

Het ZinCo Meteo Active-systeem biedt een duurzame oplossing voor regenwaterbeheer. Dit systeem beheert waterstromen op een perceel op basis van nauwkeurige weersvoorspellingen. Daarnaast recyclet het grijs water van gootstenen, douches en wasmachines. Zo zorgt het voor een efficiënte en duurzame aanpak van (regen)water.

Door al in het ontwerpproces weloverwogen keuzes te maken, kan een circulair systeem worden opgezet dat bijdraagt aan duurzaamheid en efficiëntie. Dit leidt tot minder waterverbruik, betere bescherming tegen wateroverlast en droogte, en optimalisatie van watergebruik.

Een duurzame toekomst met REGENERGIE

REGENERGIE biedt een complete oplossing voor regenwaterbeheer op percelen. Het ontlast de riolering tijdens piekbuien, beperkt droogteproblemen, reduceert hittestress, verwarmt gebouwen met warmtewinning uit regenwater en optimaliseert watergebruik voor sprinklersystemen. Door innovatieve regenwateroplossingen te implementeren, dragen we bij aan een duurzame toekomst waarin efficiënt waterbeheer centraal staat.

Uniek dashboard voor real-time monitoring

Wij bieden de klant de mogelijkheid om zelf mee te kijken naar de prestaties van het dak. Actuele waterstanden, toekomstige neerslag, temperaturen en meer kunnen in real-time worden gevolgd via ons unieke dashboard. Hiermee bieden wij een transparante en gedetailleerde inzage in de werking van het systeem, wat geen ander systeem in de markt kan bieden. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe ZinCo Benelux kan helpen bij het realiseren van een efficiënt en duurzaam regenwatermanagementsysteem voor elk project. Voor meer informatie kunt u ons ook bezoeken op zinco.nl/klimaatdaken/regenergie.

« Nieuws overzicht