Luchtverwarmer met warmtepomp: voorbereid op een duurzame toekomst

Met luchtverwarming in huis geniet je van behoorlijk wat comfort. Een luchtverwamer brengt de ruimte sneller op temperatuur dan andere systemen, je behoud de vrijheid van vloerafwerking én het is zelfs mogelijk om de woning met dit systeem te koelen. Kortom, met luchtverwarming in een woning ben je voorbereid op een duurzame toekomst. 

Elan luchtverwarmers Brink Climate Systems

Met de toenemende vraag naar verwarmingsoplossingen met lucht en de behoefte aan het koelen van een woning, is de Elan luchtverwarmer van Brink Climate Systems uitstekend geschikt. Deze serie luchtverwarmers zijn in hybride of all-electric oplossing perfect te combineren met verschillende merken warmtepompen en cv-ketels. 

Goede combinatie met warmtepomp

In combinatie met een warmtepomp biedt de nieuwste generatie Elan uitgebreide mogelijkheden om te klimatiseren met lucht. Naast dat de Elan een woning verwarmt, is het ook mogelijk om een woning te koelen in combinatie met een warmtepomp. Dit kan met geïntegreerde koeling in de luchtverwarmer of met een koelblok als uitbreiding. De extra koelmogelijkheid maakt dat je met de Elan geniet van een perfect binnenklimaat in elk seizoen.

ATAG Energion warmtepompen: hybride en all-electric

In samenwerking met ATAG, net als Brink onderdeel van de Ariston Group, biedt Brink kant-en-klare hybride en all-electric warmtepompsets aan in combinatie met een Elan luchtverwarmer. De warmtepompsets zijn voorzien van een hybride of all-electric ATAG Energion warmtepomp (5 kW, 8 kW en 12 kW). 

Een all-electric warmtepomp werkt volledig gasloos en is geschikt voor nieuwbouw en zeer goed geïsoleerde woningen. Een hybride warmtepomp werkt samen met een (bestaande of nieuwe) cv-ketel en is uiterst geschikt voor toepassing in bestaande woningen (renovatie). De sets zijn eenvoudig te installeren en zorgen voor woningverbetering met een hoger energielabel. Alle ATAG warmtepompen komen voor vervanging in aanmerking voor de ISDE-subsidie.  

Ventileren met dezelfde luchtkanalen

De stap om de woning ook direct te ventileren is snel gemaakt, want de ventilatie met warmteterugwinning (WTW) kan gebruikmaken van dezelfde luchtkanalen. Met deze keuze genieten bewoners altijd van gefilterde lucht in huis, zonder dat warmte verloren gaat. Een ander voordeel is dat je bij deze oplossing een kleinere warmtepomp kan toepassen. 

Klik hier voor meer informatie...

« Nieuws overzicht