Snelle uitvoering van kastschroefverbindingen met HECO-TOPIX-plus

In de meubel-, keuken- en interieurbouw is het belangrijk om bij het vastschroeven van twee houtdelen te voorkomen dat er een spleet tussen de twee delen ontstaat. Daarom werkt men meestal met deeldraadschroeven of men gebruikt een schroefklem om de beide delen stevig tegen elkaar te drukken. De HECO-TOPIX-plus houtschroeven hebben een paar interessante voordelen, die schroefkastverbindingen veel gemakkelijker maken.

De HECO-houtschroeven hebben het zogenaamde MagicClose-effect. Dankzij een afnemende spoed is de voldraadschroef aan de voorkant ‘sneller‘, zodat de beide bouwdelen zonder voor te spannen toch stevig en zonder spleetvorming tegen elkaar aangetrokken worden. Vergeleken met deeldraadschroeven kunnen voldraadschroeven bovendien een hogere belasting aan, waardoor het mogelijk is om minder en kortere schroeven te gebruiken. 

Heel handig is ook de PerfectPitch-technologie. De spoed van de schroefdraad wordt aan de lengte van de schroefdraad aangepast, zodat bij elke toepassing het inschroeven en de fixatie van de bouwdelen geoptimaliseerd wordt. 

Een derde, handig kenmerk van de HECO-TOPIX-plus schroeven is het aandrijfconcept met GripFit. Het conische schroefbit past perfect in de schroefkop en wordt puur mechanisch op het bit vastgehouden. Daardoor is bovenhands werken of de schroef met één hand horizontaal indraaien geen probleem. Omdat de schroef niet magnetisch vastgehouden wordt, kunnen ook RVS-schroeven gemakkelijk verwerkt worden.

« Nieuws overzicht