HERTALAN® EPDM renovatiesysteem spaart oude dakconstructie

In afgelopen decennia zijn veel industriële daken afgedicht met een standaard opbouw van PE folie dampremmer, 100 mm minerale wol en een PVC dakafdichting. Een destijds relatief gangbare oplossing, want daken moesten dicht en geïsoleerd zijn. Over multifunctionele toepassingen werd toen nog niet nagedacht.

Vandaag de dag zijn dit soort daken juist zeer interessant om de noodzakelijke energietransitie in te vullen, met name bij het ombouwen van industrie naar alternatieve energiebronnen. Platte daken zijn een ideaal nieuw 'maaiveld' voor het plaatsen van zonnepanelen. Echter, tijdens de constructie is hier veelal geen rekening gehouden en tijdens het aanbrengen van deze panelen ontbreekt vaak de kennis van het platte dak.

Gevolg is verzakkingen door loopverkeer tijdens de installatie en/of onderhoud van deze panelen en aircosystemen, met lekkages als uiteindelijk gevolg.

CARLISLE® CM biedt met haar HERTALAN® EPDM inductieportfolio hier de perfecte oplossing voor. Een nieuwe duurzaam EPDM dak met terugneemgarantie, met extreem lage MilieuKosten Indicator (MKI). HERTALAN® bespaart niet enkel de aanwezige dakbedekkingsconstructie, maar vormt deze om tot een langdurig duurzaam nieuw dak.

Ontdek hier onze EPDM renovatie daksystemen

« Nieuws overzicht