Isolerende dakelementen voor metalen en rieten daken: Unidek Aero Metal & Unidek Aero Riet

Unidek Aero Metal

Unidek Aero Metal is een constructief alles-in-1 dakelement voor metalen daken zoals zink, staal, koper en aluminium. Metalen daken worden steeds vaker toegepast en zijn een esthetisch alternatief voor traditionele dakbedekking met betonnen of keramische dakpannen. Verschillende profileringen zijn mogelijk zoals golf, dakpan, fels en klikfels.

Hoogwaardige productprestaties

Unidek Aero Metal is geschikt voor zowel vrijstaande als geschakelde woningen. Het element biedt een hoge mate van comfort dankzij de thermische isolatie, geluidwerende eigenschappen en een uitstekende luchtdichtheid in zowel een geventileerde als een ongeventileerde constructie. Bovendien presteert het dakelement met de juiste toebehoren met een brandklasse C hoger dan het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl, voorheen Bouwbesluit) voorschrijft.

Nauwkeurige afwerking

In combinatie met Unidek PasDak kunnen afwerking en nauwkeurigheid in aanleg en afwerking van een dak naar een nog hoger niveau worden getild. Unidek PasDak kan voor zowel Unidek Aero Metal als voor Unidek Aero Riet worden toegepast.

Unidek Aero Riet

Unidek Aero Riet is hét alles-in-1 dakelement speciaal ontwikkeld voor rieten daken. De buitenzijde bestaat namelijk uit een 12 mm OSB III spaanplaat, welke uitermate geschikt is voor geschroefd rietdekwerk.

Het isolerende sandwichelement scoort op alle fronten goed: het monteren is uiterst eenvoudig, het verwerkt snel door zelfborende schroeven, is sterk en biedt veel wooncomfort.

Sterk dakelement 

Unidek Aero Riet is een stootvast beloopbaar dakelement, met een uitstekende Brandklasse C (met de juiste toebehoren). Dit is een klasse beter dan de eis van D volgens het Bbl. Unidek Aero Riet is uitermate geschikt voor nagenoeg alle dakvormen van vrijstaande woningen.

Een andere eigenschap van Unidek Aero Riet is de dampdichtheid. Het rietdekwerk wordt optimaal beschermd tegen vochtbelasting. Het kunststof LD-afdekprofiel zorgt voor een lucht- en dampdichte naadafdichting.

Geluidwerend en duurzaam

De geluidwerende eigenschappen van Unidek Aero Riet bieden extra comfort met betrekking tot geluid van buiten. EPS Platinum, waaruit de kern van Unidek Aero Riet bestaat, is een vochtbestendig, duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal. EPS is 100% recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur.

« Nieuws overzicht