Product, techniek en oplossing komen samen op de Installatie Vakdagen

Installatie Vakdagen is al 25 jaar dé plek waar product, techniek en oplossing samenkomen in het noordoosten van het land. Op 10, 11 en 12 september vindt dit jaar de 25e editie plaats in Evenementenhal Hardenberg. Het evenement kent dit jaar een vol programma met, waaronder de volgende highlights.

Waterstof versus aardgas in woningbouw

In de zoektocht naar een vervanging van aardgas staat waterstof steeds meer in de schijnwerpers. Met de urgentie om de CO2-uitstoot te verminderen en de overstap te maken naar hernieuwbare energie, wordt waterstof gepresenteerd als een veelbelovende vervanger van aardgas. Tijdens Installatie Vakdagen 2024 besteden we in samenwerking met Duurzaamheid Ontwikkel Centrum (DOC33) uit Hoogeveen aandacht aan de toepassing van waterstof in woningbouw.

Sanitairbranche strijdt om Sanitair Innovatieprijs

Op het event wordt de Sanitair Innovatieprijs uitgereikt, specifiek voor exposanten binnen het sanitairsegment. Deze prijs erkent het meest innovatieve product op het gebied van sanitair en zal worden bepaald door een vakjury en de stemmen van het publiek.

Exposanten hadden tot 27 juni de tijd om hun meest innovatieve product in te leveren. Dit heeft geresulteerd in een selectie van ACQUA Systems, Geberit, HSK Duschkabinenbau KG, Ke Kelit Nederland, Laufen, Longus en TECE. Deze selectie toont haar innovaties op het Sanitair Innovatieplein, waar bezoekers hun stem uitbrengen op het voor hen meest innovatieve product. De winnaar wordt op de laatste dag van Installatie Vakdagen bekendgemaakt.

Techniek Nederland nodigt je uit op het Ondernemersplein

Voor alle installatieprofessionals: Techniek Nederland nodigt jullie uit op het Ondernemersplein. Samen met partners Techniek Nederland Verzekeringen en het Centraal Register Techniek zullen zij een vraagbaak en adviseur zijn. Ga hier het gesprek aan over vakmanschap, marktontwikkelingen, verzekeringen en de ondersteuning die Techniek Nederland hierbij kan bieden.

Ben je met jouw bedrijf volop bezig met zonne-energie en/of warmtepompen? Op donderdag 12 september zal Techniek Nederland twee sessies geven in de Energie Arena. In deze sessies zal dieper ingegaan worden op oplossingen om jouw diensten beter te laten renderen

Spieren voor Spieren

Tijdens de vakbeurs zal er geld ingezameld worden voor Spieren voor Spieren. Het goede doel zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Tijdens de beursdagen tussen 15:00 en 16:30 uur en tussen 19:00 en 20:30 uur zal er een ‘kop van jut’ aanwezig zijn, waar bezoekers, in ruil voor een donatie, hun krachten kunnen meten. De deelnemer met de hoogste score wint een gesigneerd boek van Louis van Gaal, die zich al jaren actief inzet voor dit goede doel.

Irma de Hoon, Business Unit Director van Installatie Vakdagen, legt uit waarom er is gekozen voor Spieren voor Spieren: “Als installateur ben je afhankelijk van goed functionerende spieren. Hoe anders is de realiteit voor de kinderen die geholpen worden door Spieren voor Spieren. Wij zijn er trots op dat we met Installatie Vakdagen een bijdrage kunnen leveren aan Spieren voor Spieren en op deze manier een steentje kunnen bijdragen aan het verbeteren van hun leven. Dit jaar is de aftrap van onze inzamelingsactie, maar we willen ons ook na deze editie blijven inzetten voor dit prachtige doel!”

Foto: door AI Leino op Pixabay.

« Nieuws overzicht