Jaga introduceert Briza Net Zero

Premium design fan coil voor woningbouw

Den Bosch, september 2024. In september introduceert Jaga Climate Designers Briza Net Zero; de volgende generatie fan coils. Fan coils van Jaga worden al jaren wereldwijd toegepast in hoogwaardige utiliteitsprojecten zoals de hoofdkantoren van Facebook, Google en Amazon. Deze bewezen techniek heeft Jaga verder ontwikkeld. Briza Net Zero is nog mooier, koeler en stiller, perfect voor condenserende koeling in woningen. De nieuwe fan coil haalt het meeste rendement én optimale koelkracht uit iedere warmtepomp. Briza Net Zero is het mooie, krachtige en energiezuinige alternatief voor andere actieve klimaatoplossingen. Het garandeert maximaal comfort in de zomer en winter, voor ultieme controle over het binnenklimaat. Ontdek Briza Net Zero voor het eerst tijdens de Installatie Vakdagen in Hardenberg op 10 september 2024.

Premium design fan coil 

Briza Net Zero is Jaga’s eerste design fan coil. Kiezen tussen design en duurzaamheid is verleden tijd. Briza Net Zero heeft een slank, minimalistisch design en is ontworpen om gezien te worden. Uitgevoerd met een hoogwaardige afwerking van staal, met een strak gitzwart gelakt honingraat rooster en optioneel met een stijlvolle ingebouwde wifi-thermostaat. Beschikbaar in verschillende moderne kleuren zoals Zandstraalgrijs en Off-Black en in zes maten, van xs tot xl. Ideaal als wandmodel en door het slanke, high-end design ook perfect om aan het plafond te monteren.

Maximale koelkracht 

Briza Net Zero koelt van 25 naar 20 graden in slechts vijf minuten. Speciaal ontwikkeld voor Deep Cooling in combinatie met een warmtepomp, voor de juiste luchtvochtigheid in elke ruimte. Achter de nieuwe fan coil schuilt een ingenieuze warmtewisselaar met hydrofiele beschermlaag voor optimaal koelvermogen. Hierdoor haalt Briza Net Zero het meeste rendement uit en optimale koelkracht met een warmtepomp. De fan coil regelt in elke ruimte afzonderlijk de juiste temperatuur. Zonder tocht door een lagere luchtsnelheid voor meer comfort.  

Een duurzaam, fluisterstil klimaatsysteem

De nieuwe energiezuinige fan coil vormt samen met een warmtepomp één duurzaam klimaatsysteem. Voor maximale koeling in de zomer, snel en efficiënt verwarmen in de winter zonder het hoge energieverbruik. Briza Net Zero werkt op lage watertemperaturen en gebruikt door de ingebouwde EC-motor veel minder energie. Speciaal ontworpen voor de particuliere woningbouw. De combinatie van deze energiezuinige fan coil met condenserende koeling en een warmtepomp draagt bij aan meer wooncomfort en het behalen van de TO-juli en BENG-eisen. Nieuwbouwwoningen moeten namelijk aan deze richtlijnen voldoen om oververhitting te voorkomen. Briza Net Zero is, ondanks het hoge vermogen, ook superstil. Het geluidsniveau van het dynamische systeem is gemeten volgens de ISO 3741:2010 en voldoet aan strenge geluidseisen. Briza Net Zero is een futureproof oplossing voor nieuwbouw.

Zorgeloos installatiegemak; ook plug & play 

Alle modellen van Briza Net Zero zijn eenvoudig te installeren. Het is mogelijk om het toestel zelf te configureren met de waterzijdige en elektrische aansluiting op maat van de installatie. Of kies voor meer installatiegemak voor een plug & play versie met alle aansluitopties voorgemonteerd. Bij de plug & play variant van het wandmodel is er de keuze uit verschillende temperatuurregelingen: via een bedieningspaneel (TPT) of via de Jaga-app (JIC). Gaat de voorkeur uit naar een regeling via een ingebouwde wifi-thermostaat (BT)? Kies dan voor Briza Net Zero M. Briza Net Zero is ook het eerste plafondmodel met een plug & play variant. Bij dit toestel is de temperatuur te regelen via de Jaga app. Met de Jaga Pro-app kun je als installateur op afstand het systeem monitoren en je werkzaamheden stroomlijnen voor een eenvoudige installatie. 

Ontdek Briza Net Zero tijdens de Installatie Vakdagen 

Benieuwd naar Briza Net Zero? Schrijf je dan hier in voor de Installatie Vakdagen in Hardenberg op 10, 11 en 12 september 2024 en kom naar onze stand 4B19 om de nieuwe Briza Net Zero te bekijken.

Over Jaga  

Al 60 jaar levert Jaga Climate Designers binnenklimaatconcepten over de hele wereld. Daarbij zet het bedrijf vol in op innovatieve duurzame ontwikkelingen als het gaat om koelen, verwarmen en ventileren van gebouwen en woningen. Jaga-medewerkers zijn echte Climate Designers; zij voelen de urgentie om producten te ontwikkelen die niet alleen het binnenklimaat, maar óók het buitenklimaat ten goede komen. De nieuwe Briza Net Zero sluit volledig aan bij deze filosofie. Met Briza Net Zero neemt Jaga de next step in duurzame koeling.

« Nieuws overzicht