Brandwerende systemen van Walraven

Passieve brandbescherming helpt om brand en rook tegen te houden. Hierdoor krijgen mensen meer tijd om veilig te vluchten en wordt schade aan het gebouw en het milieu zoveel mogelijk beperkt.

Walraven biedt een uitgebreid assortiment brandwerende afdichtingsproducten. Deze producten zijn in de eigen testfaciliteit én bij een geaccrediteerde faciliteit getest en bevatten allemaal een CE-markering. 

Nieuw: brandmanchet en brandwerende band

Onlangs werd de Walraven Pacifyre® FPC brandmanchet toegevoegd aan het assortiment. Deze is geschikt voor buisdoorvoeringen in wanden en vloeren en zorgt dankzij een innovatief sluitmechanisme voor een tijdbesparende installatie. De Walraven Pacifyre® FPW Brandwerend Band is met één rol geschikt voor talrijke doorvoeringen en verschillende buistypes.

Brandwerend afdichten

Een belangrijk onderdeel van het brandwerend afdichten van doorvoeringen, is het afkitten van kleine openingen rondom buizen, inbouw- en opbouwmanchetten. Dit is noodzakelijk en van groot belang om verplaatsing van rookgas tegen te gaan. Voor het afdichten wordt een brandwerende kit, zoals de Walraven Pacifyre® A Brandwerende Acrylaatkit gebruikt. Ook dienen bouwkundige voegen en naden brandwerend afgedicht te worden wanneer het om brandscheiding gaat. Hiervoor is de Walraven Pacifyre® S Brandwerende Siliconenkit uitermate geschikt. De Walraven Pacifyre® G Grafiet Kit vormt de perfecte brandwerende oplossing voor kleinere buizen en openingen rondom kabels. 

Gratis workshop brandwerend afdichten

Wil je meer weten over brandwerend afdichten? Schrijf je dan in voor onze Walraven Workshop Brandwerend Afdichten! Tijdens deze workshop leer je alles over onze systemen en certificaten volgens NEN 6069 en NEN EN 1366.

Grijp deze kans om je kennis uit te breiden en je vaardigheden te verbeteren. Meld je vandaag nog aan, want plaatsen zijn beperkt! 

Klik hier om in te schrijven...

« Nieuws overzicht