Duurzaam isoleren? Dat kun je leren!

De renovatiewijzer van Knauf Insulation

Bij een huis renoveren komen veel verschillende aspecten aanbod waar opgelet moet worden. Renovatie is meer dan alleen een uiterlijke verbetering van je huis. Het gaat hierbij om het behoudt van de kwaliteit, veiligheid en de waarde van een woning. Maar wat is er nodig voor jouw renovatieklus? Hiervoor heeft Knauf Insulation de renovatiewijzer voor ontwikkeld. Klik op de gewenste klus en beantwoord de bijbehorende vragen, hierdoor kom je uit bij de beste situatie voor jouw klus.

Het bijkomende voordeel van de renovatiewijzer is dat je elk detail met uitleg en CAD-tekeningen kunt downloaden zodat ze makkelijk binnen handbereik kunnen worden opgeslagen!

Duurzame isolatie met ECOSE® Technology

Niet alleen is de juiste isolatie per klus belangrijk, het verwerkingsgemak is natuurlijk ook van belang. De isolatie van Knauf Insulation is door het biobased bindmiddel Ecose® jeukvrij, geurloos en zacht. De isolatie zonder irritatie is te herkennen aan zijn bruine kleur en bestaat uit tot 80% gerecycled glas.

Het voordeel van glaswol is dat het een lange levensduur heeft zonder verlies van isolatiewaarde. Je kunt glaswol aan het einde van de levensduur van een gebouw eenvoudig hergebruiken of recyclen. Glaswol wordt namelijk niet verlijmd aan constructiedelen, een belangrijke voorwaarde voor circulariteit!

De beste MKI-scores 

Met de milieukostenindicator (MKI) kun je de duurzaamheid van materialen beoordelen én erachter komen wat de milieu-impact van een materiaal is. De producten van Knauf Insulation hebben allemaal een hele goede MKI-score, dus deze glaswol is een zeer duurzame keuze.  

In ons whitepaper MKI wordt dit helder uitgelegd en kun je de scores van Knauf Insulation vergelijken op dezelfde Rd-waarde. In de Nationale Milieu Database zijn deze namelijk nog niet omgezet naar gelijkwaardigheid waardoor het vergelijken van isolatiematerialen niet op basis van gelijkwaardigheid kan.

Ontdek al onze isolatieoplossingen op knauf.com

« Nieuws overzicht