Unilin Insulation: duurzaam en circulair bouwen met Utherm Next

Utherm Next is eerste bio-based PIR-plaat

Circulair bouwen wordt langzaam maar zeker de norm, ook voor platte daken. Dat betekent dat deze daken zo ontworpen en opgebouwd worden dat de materialen na verloop van tijd kunnen worden gedemonteerd, gerepareerd en hergebruikt of gerecycled. Unilin Insulation speelt daar vol op in met de nieuwe isolatieplaat Utherm Next.

Utherm Next is de eerste PIR-isolatieplaat met een gecertificeerd vast aandeel duurzame grondstoffen. De kwalitatieve isolatieplaat combineert 30% recyclede polyol uit petflessen met 70% nieuwe bio-based polyol. Utherm Next leent zich perfect als duurzame isolator van platte daken.

Mix van eigenschappen

De toekomst staat voorop met Utherm Next. De PIR-isolatieplaat is speciaal ontworpen om te kunnen worden gerecycled. Zo past de duurzame isolatieplaat volledig in de circulaire kringloop én daardoor in elk circulair plat dak.

Een circulair dak is het dak van de toekomst. Tijdens de levensduur van een gebouw moet de dakafdichting minstens één keer vernieuwd worden, terwijl de isolatie dan nog niet versleten is. De isolatiematerialen kunnen dus gerust blijven liggen, hergebruikt worden op een andere locatie of gerecycled worden.

Doordachte plaatsing

Utherm Next past op alle soorten circulaire platte daken. De isolatielaag en het dakmembraan worden losliggend geplaatst. Stenen, tegels of grind bieden de nodige windweerstand en verhinderen opwaaien. Dankzij dit systeem behouden de materialen hun originele vorm, zonder beschadiging of doorboring. Zo kunnen Utherm Next elementen heel gemakkelijk hergebruikt worden.

Hetzelfde geldt bij een extensief groendak. Op de dakbedekking komt een substraatlaag en een sedummengsel, eventueel aangevuld met een ballastlaag. De Utherm Next onder het sedum behoudt zijn vorm onder die laag en kan daardoor gemakkelijk hergebruikt worden.

Circulair bouwen met Utherm Next

Circulariteit is voor Unilin Insulation een logische ontwikkeling, waarbij duurzaamheid en herbruikbaarheid een hoofdrol spelen. Utherm Next is ideaal als platdakisolatie in het circulaire bouwproces.

Bouw mee aan een duurzame toekomst en bekijk de mogelijkheden op de website van Unilin Insulation...

« Nieuws overzicht