Energetische renovatie van het dak

3 uitdagingen – 3 oplossingen

Bij het energetisch renoveren van een dak kunnen er diverse uitdagingen ontstaan. Recticel biedt drie oplossingen om deze aan te pakken:

1.      Onvoldoende afschot op het dak zorgt voor slechte afwatering

Een onvoldoende afschot kan leiden tot slechte waterafvoer op platte daken. Recticel lost dit op met hun afschotisolatie Eurothane® Silver A, dat isolatieplaten met een ingebouwde helling biedt. Dit systeem versnelt de montage en biedt voordelen zoals minder materiaalverspilling en een vereenvoudigd installatieproces voor aannemers. Recticel werkt, indien gewenst, met een op maat gemaakt afschotplan, waarbij ze nauw samenwerken met de klant om de beste resultaten te bereiken. Dit proces omvat het analyseren van de projectdocumentatie, afstemmen van details zoals de locatie van hemelwaterafvoeren, en het bepalen van het gewenste afschotpercentage (10, 15 of 20 mm per 1200 mm). Na goedkeuring wordt de isolatie geleverd, klaar om geïnstalleerd te worden volgens het afschotplan.

2.      Een onvoldoende hoge dakopstand?

Voor situaties waarbij de dakopstand niet voldoende hoog is, biedt Recticel de Deck-VQ^® vacuümisolatie als oplossing. Naast een gangbare oplossing dat men een ‘gootje’ maakt met dunnere platen dus (aanzienlijke) beperking van de isolatiewaarde. Dit product combineert een vacuüm isolatiekern met een PU-beschermingslaag, wat resulteert in juist een extreem goede isolatiewaarde (0,006 W/mK). Deck-VQ^® is ideaal voor renovaties waar maximale isolatie met minimaal ruimteverlies gewenst is, zonder dat structurele aanpassingen nodig zijn. Het gebruik van deze ultradunne panelen bespaart tijd en of geld doordat de noodzaak om de dakopstand te verhogen wordt voorkomen en toch wordt voorzien in een hoge isolatiewaarde.

3.      Een hellend dak na-isoleren zonder koudebruggen?

Voor het na-isoleren van hellende daken biedt Recticel de producten Powerroof® en Euroroof® aan, beide ontworpen voor isolatie aan de buitenzijde van het dak. Powerroof® is geschikt voor sporenkappen zonder dakbeschot en zorgt ervoor dat de binnenconstructie ongewijzigd kan blijven. Het systeem is voorzien van een tand-en-groef kliksysteem voor eenvoudige installatie en een doorlopende isolatieschil. Je voldoet ermee aan de brandvoorschriften. Euroroof® is eveneens geschikt voor hellende daken en kan direct op bestaand dakbeschot worden aangebracht, waarbij voldaan wordt aan brandveiligheidseisen.

Voor meer informatie over deze oplossingen kan je terecht op de website van Recticel: www.recticelinsulation.nl.

« Nieuws overzicht