Klaar voor de toekomst met bio-circulaire noodverlichting van Famostar

De volgende stap in duurzame noodverlichting: Bio-circulaire noodverlichting van Famostar. Na een succesvolle pilot met de bio-circulaire Nightlife, is het productportfolio van Famostar nu grotendeels overgezet op bio-circulair polycarbonaat

Bio-circulaire noodverlichting van Famostar

Famostar is bezig met het realiseren van een bio-circulair productportfolio. Na een succesvolle pilot met de Famostar Nightlife, worden nu stapsgewijs alle polycarbonaat behuizingen van Famostar noodverlichting gemaakt van een bio-circulaire grondstof. Uiteraard zijn ook deze bio-circulaire noodverlichtingsarmaturen voorzien van 10 jaar armatuur– en 8 jaar accugarantie.

Wat is bio-circulair?

Wat verstaan wij onder bio-circulaire grondstoffen? Bio-circulaire grondstoffen zijn materialen die in een lineaire economie als afvalstoffen worden beschouwd. Door deze afvalstoffen op te werken tot nieuwe grondstoffen kunnen deze worden hergebruikt aan het begin van de keten. Zo ontstaat een kringloop van deze grondstoffen en verdwijnen ze niet als afval uit de economie.

Verantwoorde herkomst

Met bio-circulair worden afval- en reststoffen van biologische oorsprong bedoeld. Je kan hierbij denken aan stoffen afkomstig uit de land- of bosbouw, zoals afval van suikerriet of tall olie uit houtpulp, maar ook stoffen uit de visserij, de industrie of gemeenschappelijke afvalstoffen zoals frituurolie. Door middel van een ISCC certificering bewaken wij de herkomst van de afvalstoffen. Daarnaast zorgt deze certificering ervoor dat organisaties het effect van hun inspanningen kunnen aantonen.

De voordelen van bio-circulair polycarbonaat

Wat zijn dan de voordelen van bio-circulaire grondstoffen? Het grote voordeel van deze bio-circulaire grondstoffen is dat hiermee eindige grondstoffen, zoals bijvoorbeeld aardolie, vervangen kunnen worden. Dit draagt bij aan een circulaire economie van reduceren, hergebruiken en recyclen. Deze denkwijze wordt wereldwijd steeds meer geaccepteerd.

De bio-circulaire toekomst van Famostar noodverlichting

Nu de Nightlife volledig over is op bio-circulair polycarbonaat, zijn wij overgegaan naar de volgende fase in dit traject. Alle nieuw geproduceerde polycarbonaat onderdelen van onze armaturen worden gemaakt van dit bio-circulaire materiaal. De GO! en Celo opbouwarmaturen zijn nu aan de beurt. Stapsgewijs wordt er in ons hele productportfolio gebruik gemaakt van dit duurzame materiaal. Zoals eerder uitgelegd heeft elke stap in dit proces direct impact op de emissies van de organisatie. Weet je dat wij in het geval van de Nightlife tot wel 2 kilogram aan CO₂ per armatuur besparen?

« Nieuws overzicht