De 6 zekerheden van SlimFort gevelisolatie

Een gevelisolatiesysteem moet aan vele eisen voldoen, zoals een goede isolerende werking, een hoog verwerkingsgemak, een gegarandeerde veilige toepasbaarheid en een lage impact op het milieu. En dat ook nog eens voor een attractieve prijs. Dit is een omvangrijk eisenpakket. Gelukkig biedt IsoBouw met SlimFort de oplossing.      

Zekerheid 1: Uitstekend isolerend

SlimFort is een isolatieplaat met geïntegreerde metalen beugels die geen contact maken met de achterconstructie. Daarnaast zijn er maar weinig bevestigers nodig (normaliter 2 per plaat). Hierdoor wordt het aantal koudebruggen geminimaliseerd. 

Door de messing/groef verbindingen ontstaat er ononderbroken isolatieschil, met Rc-waarden die zijn gecontroleerd door BCRG. 

Zekerheid 2: Constructief gekeurd

SlimFort wordt aan de achterconstructie geschroefd met fischer-schroeven (een ETA-gecertificeerde bevestiging). Het gehele systeem is berekend volgens de Eurocode.

Zekerheid 3: Brandveilig

Bij gevels is het belangrijk dat de gevelconstructie als geheel in de eindtoepassing aan de vereiste brandklasse voldoet en eventuele brandwerendheidseisen tussen brandcompartimenten. 

IsoBouw heeft voor het voldoen aan de brandwerendheidseisen WBDBO-principedetails laten ontwikkelen door Nieman. In deze details zijn de geldende prestatie-eisen opgenomen welke van toepassing zijn voor geventileerde gevels. Ook de brandklasse van diverse veel voorkomende gevelbekledingen in combinatie met SlimFort zijn getest door Efectis. 

Zekerheid 4: Bouwfysisch beter  

De SlimFort-platen zijn gemaakt van EPS. Dit isolatiemateriaal is vochtongevoelig en dampopen. Vocht tast het isolerend vermogen van SlimFort niet aan. De goede dampdoorlaatbaarheid helpt bij het reguleren van vochtigheid en het voorkomen van condensatieproblemen. Daarnaast zorgen de metalen beugels ervoor dat de essentiële ventilatie achter de gevelbekleding altijd wordt gewaarborgd.

Zekerheid 5: Minimale milieubelasting

SlimFort is wetenschappelijk getoetst via een LCA door NIBE. Conclusie: SlimFort behoort tot de beste presterende systemen als het om de milieuprestaties gaat. Deze uitstekende score komt ook tot uiting in de Nationale Milieudatabase (NMD) met een categorie 1 productkaart. 

De unieke bevestigingsmethodiek heeft een circulair voordeel. Zodra de gevelbekleding aan vervanging toe is, kan de bestaande SlimFort-gevelschil gehandhaafd blijven. In de beugels kan eenvoudig een nieuwe houten draagstructuur geplaats worden voor de nieuwe gevelbekleding. 

Mocht het noodzakelijk zijn om de gevel te slopen, dan kunnen de SlimFort isolatieplaten bij een ander project weer opnieuw ingezet worden. EPS verliest namelijk nooit haar initieel isolerend vermogen. Indien gewenst, kan SlimFort ook volledig gerecycled worden. 

Zekerheid 6: Lage onderhoudskosten

Bij het SlimFort-systeem is de draagstructuur demontabel. Niet alleen de gevelbekleding maar ook de draagstructuur kan eenvoudig en snel vervangen worden. 

De optimale ventilatie achter de gevelbekleding verhoogt de levensduur van de gevelbekleding.  

« Nieuws overzicht