VLOG: De daktuinen op Oranjekade in Helmond

15 woongebouwen, 265 woningen, parkeren en veel groene buitenruimte. Dát is Oranjekade Helmond. Die groene buitenruimte ligt bovenop de parkeergarage en is zo een opgetild groen binnenplein geworden! Zoontjens en Du Pré Groenprojecten werkten samen op deze daktuin.

Oranjekade wisselt stijlvolle pakhuisarchitectuur af met eigentijdse woongebouwen. Het plan is ontworpen door verschillende architectenbureaus. De totale bouw ligt in handen van Ban Bouw.

Opgetilde groene binnenpleinen

Een bijzonder planonderdeel is de parkeergarage. Deze is op maaiveldniveau gebouwd, maar valt bijna niet op. Bovenop zijn namelijk grote groene binnenpleinen aangelegd. Als bewoner of bezoeker heb je niet door dat dit allemaal op een dak ligt.

Grote daktuin

Du Pré Groenprojecten is de dakhovenier van het totale project op de binnenpleinen. De invulling van deze daktuin vroeg om de juiste inrichting. Voor de dakterrassen, die bij de woningen liggen, is de expertise van Zoontjens ingeschakeld. Samen met de opdrachtgever en Du Pré hebben we gekeken naar de beste oplossing om goed aan te sluiten bij het kozijn, rekening houdend met de verschillende hoogtes, het gewicht en de aansluiting met de beplanting. En zo kwamen we uit bij Dreen®Nxt op DNS®.

Bekijk de vlog

Zoontjens laat in haar nieuwste vlog zien wat er komt kijken bij de aanleg van deze daktuin. Van uitvoering tot eindresultaat. Weer een mooi technisch inkijkje! Met deze nieuwe plek in Helmond woont men op de ideale locatie: midden in de natuur en toch in het centrum. De daktuinen leveren hier een grote bijdrage aan een fijne woonomgeving! 

« Nieuws overzicht