OLBECON de ideale prefabbeton-regisseur, ook bij kleinere projecten

Bouwen met prefabbeton is voor menige aannemer een hele opgave, zeker als die gewend is aan een meer traditionele bouwmethode. Maar de tijden veranderen. Een slimme aannemer verandert mee en laat prefabbetonspecialist Olbecon de regierol nemen. Ook bij kleinere projecten zoals een enkele woning of enkel bedrijfspand.

OLBECON zich richt op de levering van een breed programma systeemvloeren, wanden en prefab-elementen. OLBECON is erop gericht het klanten makkelijk te maken. Als productonafhankelijk leverancier verkort het de lijnen tussen productie en afnemer. De kracht van het bedrijf ligt dan ook daar waar meer prefab producten worden toegepast. Elementen kunnen geproduceerd worden op verschillende locaties van verschillende partners. We kennen één contactpersoon voor prijs, één voor engineering en één voor logistiek.

OLBECON levert constructieve prefab elementen voor utiliteit en woningbouw: kanaalplaatvloeren, al dan niet geïsoleerd, breedplaatvloeren, ribbenvloeren, combinatievloeren, cascowanden, geïsoleerde sandwichwanden, brandwanden, kolommen, balken, balkons en trappen.  De diverse constructieve elementen worden geleverd vanuit één platform het 3-d model. Het bouwen met prefabbeton elementen is duurzamer, sneller te realiseren en het vergt minder werknemers op de bouwplaats. Bovendien kan het de faalkosten omlaag brengen door proactief te werken met vroegtijdige en gerichte advisering.  Een constructieve scan is inclusief bij een offerte-aanvraag. 

Die scan maken we om de prijs te bepalen en tevens kijken of er besparingen te realiseren zijn in tijd, materiaal-gebruik en kosten. Circulariteit: druklagen los van de constructie, ontkoppelen installatie en constructie. “Niet lijmen maar schroeven” Duurzaamheid: massa ook gebruiken als warmte en koude buffer. En eventueel een alternatief in product of dimensionering. Kanaalplaatvloer in plaats van breedplaatvloer en in sommige situaties kan een 150 mm kanaalplaat volstaan in plaats van 200 mm.

Door het gebrek aan handjes is prefab niet meer weg te denken en we zijn steeds op zoek naar meer efficiënte oplossingen. Om die oplossingen te toetsen aan de gestelde eisen van haalbaarheid, duurzaamheid en efficiëntie hebben we een aantal eigen projecten gebouwd zoals ons kantoor en de conceptwoning Bloqz. We gaan binnenkort starten met de bouw van een bedrijfshal waar twee specifieke nieuwe producten worden toegepast namelijk prefab fundering en mos-wanden. Deze hal wordt ook volledig circulair gebouwd. De enige wat in het werk wordt gestort is de druklaag op de kanaalplaatvloer. Deze wordt vrijgehouden van de vloer door middel van folie.

Bent u geïnteresseerd dan kunt u ons volgen via de website www.olbecon.nl of via LinkedIn. Een afspraak maken om langs te komen voor een kop koffie is de meest directe weg.

« Nieuws overzicht