Innovatieve schroefverbindingen voor prefab en betonbouw

HECO-Schrauben heeft de afgelopen jaren een aantal innovatieve verbindingsmiddelen voor de constructieve houtbouw en de betonbouw op de markt gebracht. Het gaat onder meer om een serie schroefverbindingen voor de montage en versterking van zware houtconstructies, maar ook om schroefankers voor hout-beton verbindingen.

Voor de prefab en de constructieve houtbouw heeft HECO-Schrauben de HECO-WR voldraadschroeven en de HECO-WB draadstangen ontwikkeld. Ze zijn niet alleen geschikt voor de versterking van dakbalken, draagbalken, dwarsverbanden en andere houtverbindingen, maar ook voor hout-staal-verbindingen, die gebruikt worden voor de ophanging van balken of het monteren van verbindingsplaten.

Hout-staal en hout-beton

De zelfborende HECO-WS schroefdeuvels hebben een zelfborende kop die gemakkelijk door een plaat staalblik van 10 millimeter gaat of door meerdere, dunnere lagen staalplaat. Vooral bij de constructie van meerlaags hout-staalverbindingen zorgen zelfborende schroefdeuvels voor een aanzienlijke versnelling van het werkproces.

De HECO-VB is een speciale hout-betonschroef, die voor een vormsluitende, schuifvaste verbinding van hout en beton zorgt. De schroef vergemakkelijkt de bevestiging van stalen wapeningsnetten in hout.

Schroefankers

Schroefankers kunnen worden gebruikt worden voor de montage van bijvoorbeeld kabelgoten, lichtarmaturen, (pijp)leidingsystemen, relingen, vangrails en geluidsschermen in harde steensoorten en gescheurd of ongescheurd beton. Ze zijn inmiddels ook toegelaten voor bevestigingen in kanaalplaatvloeren, verschillende soorten kalkzandsteen, gasbeton en metselwerk. Omdat schroefankers geschikt zijn voor hergebruik, zijn ze ideaal voor tijdelijke constructies zoals schoren, bekistingen, gevelplaten, steigers en valbescherming.

Een bijzonder schroefanker is de MMS-TC (Timber Connect). Het anker heeft een houtschroefdraad voor bevestigingen van houten onderdelen. Het anker wordt in doorsteekmontage in het beton geschroefd, waarna de kop van de schroef in het hout verzinkt. Op de houten (vloer)balken kunnen andere houten bouwdelen bevestigd worden.

Berekening en calculatie

Met de HCS 4.0 calculatiesoftware van HECO-Schrauben kunnen klanten de belasting en dimensionering van alle HECO-schroeven berekenen. Na invoering van de houtsoort, het ondergrondmateriaal en de projectgegevens ontvangt de gebruiker een advies (incl. 2D- of 3D-tekeningen) voor de beste schroefverbinding, het schroeftype, de afmetingen en benodigde hoeveelheid. De software biedt bovendien de mogelijkheid om bijzondere omgevingscondities zoals corrosie of brandgevaar in de calculatie mee te nemen.

« Nieuws overzicht