Steengoed in Geluidsabsorptie

Wat hebben beton en geluidsabsorptie met elkaar gemeen?  Het antwoord is: Soundblox!  Soundblox combineert de positieve eigenschappen van beton, zoals constructieve stabiliteit, robuustheid en weersbestendigheid, met een uitstekende geluidsabsorptie in elke binnen- en buitentoepassing.  Met Soundblox kunnen belangrijke aspecten zoals de akoestiek (zowel geluidsabsorptie als geluidisolatie) én brandwerendheid in één constructieve wand worden gecombineerd.  Helaas heeft beton één nadeel, nl. cement, dat verantwoordelijk voor 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot. Stel je voor dat Soundblox zonder cement geproduceerd zou kunnen worden. Onmogelijk? Niet met Soundblox Carbstone!  Soundblox Carbstone absorbeert vanaf nu geluid én CO2. 

Soundblox volledig Circulair, Cement-vrij en CO2 negatief

Soundblox kan vanaf nu worden geproduceerd met een revolutionaire productiemethode, nl. de Carbstone carbonatatiemethode waarbij CO2 speciaal uit de lucht wordt gewonnen en ingezet bij de productie. Hierdoor absorberen deze blokken niet alleen geluid maar ook CO2, waardoor ze intrinsiek bijdragen aan een betere wereld. Na installatie (in de buitenlucht) blijven ze bovendien verder CO2 opnemen waardoor nog verder uitharden en ook de draagkracht nóg verder toeneemt. Bij de productie wordt bovendien zoveel mogelijk gebruik gemaakt van beschikbare zonne-energie om de ecologische footprint van het productieproces nog verder te verlagen. 

Wél de voordelen maar niet de nadelen van beton

Deze nieuwe Soundblox Carbstone hebben dezelfde uitstraling als de traditionele betonblokken, met dezelfde karakteristieke en vertrouwde Helmholtz resonatoren, ontworpen om geluid te absorberen en nagalm te reduceren. Soundblox Carbstone behoudt dus de geluidsabsorberende- en isolerende eigenschappen en heeft dezelfde densiteit, robuustheid en brandwerendheid als de traditionele Soundblox, gemaakt van beton. Met dit materiaal kunnen Soundblox akoestische lokken maar ook reguliere bouwblokken worden geproduceerd, die de voordelen hebben van beton, maar niet langer de ecologische nadelen. 

Soundblox met 100% natuurlijke mostoepassing

Voor een exclusieve en duurzame uitstraling kan een wand met Soundblox ook worden bekleed met 100% natuurlijke en onderhoudsvrije mos. Deze decoratieve mos is een échte eye catcher en vormt met de geluidsabsorberende akoestische blokken een zeer bijzondere synergie waarbij de geluidsabsorptieprestatie nog extra wordt verhoogd.

« Nieuws overzicht