Gevels en daken

Gevels en daken omvat de volledige buitenzijde van een pand. Hiermee krijgt een bedrijfspand of woning uitstraling, is het bestand tegen de elementen en wordt het binnenklimaat beschermd. Op deze themapagina besteden we aandacht aan de nieuwe materialen die hiervoor op de markt komen en de technieken die ontwikkeld worden. Zo is er veel aandacht voor prefab, isolatie duurzame oplossingen.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Ervaar de eindeloze mogelijkheden van Rockpanel Colours

Rockpanel Colours zijn speciaal ontworpen voor gebouwen die moeten opvallen. Die net dat beetje extra nodig hebben. Of het nu in één kleur, in meerdere tinten of in contrasterende kleuren wordt toegepast: elke gevel krijgt een totaal andere look & feel. Hij kan opgaan in de omgeving of juist een blikvanger vormen.

{--ALT--}

Alles onder één dak met Cembrit vezelcementplaten

Vezelcement is een licht maar ook uitermate stevig materiaal met een lange levensduur.
{--ALT--}

FOAMGLAS® - niet geproduceerd om weg te gooien

Een groot aantal gebouwen in het land zijn verouderd en scoren slecht op het gebied van energie-efficiëntie. Met FOAMGLAS® is het mogelijk om de daken ervan te renoveren en bijkomend te isoleren zonder het aanwezige isolatiemateriaal te verwijderen of te vervangen. Op deze manier kan worden bespaard op energie en grondstoffen, verkleint de afvalberg, en draagt de bouwwereld bij aan een circulaire economie. Een mooi voorbeeld is de huidige renovatie van het dak van AZ Sint-Jan Brugge – België.

{--ALT--}

Geef daken een hoger doel

De wereld verandert snel, ons klimaat wordt steeds extremer. Droogte en intense hitte zijn aan de orde van de dag, onderbroken door periodes van korte, hevige regenval. Geen wonder dat veel regeringen hun steden opnieuw willen inrichten en vormgeven, en nieuwe aanbevelingen en voorschriften uitvaardigen. De wereldbevolking blijft groeien, met een nooit eerder geziene migratiestroom. Als de vraag "Hoe kan ik bijdragen aan een betere wereld?" u 's nachts wakker houdt, lees dan verder!


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekkingen voor de afdichting van platte en hellende daken bestaan uit bitumen of een combinatie van bitumen en kunststoffen (gemodificeerd bitumen) dat is aangebracht op een drager (inlage, cachering).
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Dakelementen, Sandwichelementen

Dakelementen of sandwichelementen zijn geprefabriceerde elementen, voorzien van isolatie en voor hellende daken ook van tengels of panlatten (of beide).
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Gevelbekleding, vlakke platen

Als er één segment in de bouw is die constant in ontwikkeling is, dan is het wel de markt voor gevelbekleding; de fotocarrousel bij deze pagina is daar getuige van.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Vlakke metalen dakbedekkingen

Onder vlakke metalen dakbedekkingen worden verstaan al dan niet voorgevormde platen (bladen) of banen van koper, titaanzink, roestvast staal, lood, aluminium en thermisch-verzinkt staal die op een dragende ondergrond worden aangebracht.

Meer over

{--ALT--}

Vrolijk breidt uit om nog slimmer te kunnen bouwen

Vrolijk, partner voor ontwikkeling en realisatie van bouwprojecten breidt haar activiteiten uit met de productie van een eigen ontwikkeld staalconcept. Het staalconcept is door Vrolijks’ engineeringsafdeling uitgedacht en ontwikkeld om projectteams te voorzien van een hoogwaardige standaard tijdens het bouwen. Deze oplossing onderschrijft de visie van het bedrijf om continu te kijken naar slimmere oplossingen voor de markt. Door dit eigen standaard staalconcept nu zelf te gaan produceren kan Vrolijk sneller, slimmer en duurzaam bouwen.

{--ALT--}

Nieuwe VELUX 2in1 en 3in1 dakramen zorgen voor meer daglicht én zijn makkelijk te plaatsen

Dakramen zijn een uitstekende manier om de hoeveelheid daglicht in een woonruimte te vergroten.
{--ALT--}

Juiste afwatering voorkomt wateroverlast en schade aan gevels

Hierbij kun je denken aan schade aan gevelbekleding, kozijnen, ramen, deuren of zelfs de isolatie.

Uitgelichte producten

{--ALT--}

Een GROENDAK of DAKTUIN van Leven op Daken

Een groen dak en een daktuin zorgen voor een verbetering van de stedelijke biodiversiteit, met een duidelijke milieuverbetering van de stedelijke omgeving.
{--ALT--}

Triflex’ oplossingen voor daken en dakdetails

Daken stellen hoge eisen. Ze staan zomer en winter bloot aan het weer en tal van andere invloeden.
{--ALT--}

Plan@Wood: de totaaloplossing voor houten gevelbekleding

Plan@Wood biedt een totaal concept voor uw houten gevel. Hout, verduurzaming, brandveiligheid, verf, montage en onderhoud; nog altijd worden deze elementen gezien als aparte onderdelen bij het samenstellen van een houten gevel.
{--ALT--}

E-BOARD isolerende gevelpanelen van Vandersanden

Vandersanden levert met E-board isolerend gevelsysteem een bijzondere en efficiënte methode om aan de buitenzijde woningen te isoleren.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie