Akoestische wanden

Akoestiek, dat gaat over geluid. Bij slechte akoestiek gaat het om geluidsoverlast binnen ruimtes, of verminderde verstaanbaarheid. Over goede akoestiek wordt vaak gesproken in relatie tot muziek, waarbij de invloed die de vorm en aankleding van een ruimte heeft op de klank en nagalm van muziek positief wordt ervaren. Zowel de materialisatie van wanden, plafonds en vloeren, als de vorm van een ruimte, als de inrichting ervan hebben invloed op de akoestiek. Vandaar dat akoestische vraagstukken zelden een simpel een-tweetje zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om akoestische problemen aan te pakken. Meer weten? Dan ben je aan het juiste adres bij NBD-Online. Hier vind je de laatste trends, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige en installatietechnische informatie en nog veel meer interessante blogs en artikelen.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Ken jij de gevolgen van slechte akoestiek?

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij de bouw of inrichting van een nieuwe ruimte. Toch moet je het vooral niet onderschatten. Het is ook verstandig om er al bij de planvorming rekening mee te houden. Want een matige akoestiek heeft serieus invloed op wie werkt, leert, sport of zelfs uit eten gaat.

{--ALT--}

Multiwal levert dé ultieme geluidsisolatie in paneelwanden

Een congresruimte, theater of concertzaal flexibel indelen? De akoestische paneelwanden van Multiwal bieden uitkomst. Geluid van muziek, telefoon of stemmen kunnen storend zijn als een ruimte geen goede akoestiek heeft. Flexibele paneelwanden mét een goede geluidsisolatie zijn daarom een must. Multiwal heeft veel ervaring met het perfect isoleren van flexibele wanden. 

{--ALT--}

Groene akoestiek

Een goede ruimteakoestiek en ruimtebeleving is door de coronacrisis alleen maar belangrijker geworden.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwand pleisterwerk

Pleisterwerk als wandafwerking bestaat uit een naadloze afwerking van een aaneengesloten laag stukadoorswerk.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwandafwerkingen

Een binnenwandafwerking is de aan een binnenruimte grenzende buitenste laag (toplaag) van een wandconstructie.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwanden

Onder binnenwanden worden verstaan de wanden, die zich als een inwendige scheidingsconstructie geheel binnen de bouwkundige omhulling bevinden, de gehele vrije hoogte van een verblijfsgebied beslaan en een constructieve en/of scheidende functie hebben.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Blokkenwanden

Blokkenwanden zijn binnenwanden vervaardigd uit blokken of stenen die in het werk worden verlijmd of vermetseld.

Meer over

{--ALT--}

Kleurrijke Akoestiek

Breng kleur in de ruimte en optimaliseer de ruimteakoestiek met een naadloze akoestische plafondoplossing! Behalve het functionele aspect van geluidsdemping is ook het esthetische aspect belangrijk voor de ruimtebeleving. De akoestische spray-on oplossingen van Asona vormen hierop een decoratieve aanvulling en zijn speciaal ontwikkeld om de ruimte de gewenste uitstraling te geven. Ze maken het mogelijk om een bijzonder en contrasterend effect te sorteren, maar ook om zodanig op te gaan in het bestaande design dat ze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen. Je ziet ze niet, maar je hoort het effect wél!

{--ALT--}

Back to school

De vakantie is weer voorbij en de scholen gaan weer beginnen.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie