wandafwerking

Een wandafwerking is de aan een ruimte grenzende buitenste laag (toplaag) van een wandconstructie. Het oppervlak van in zogenoemd schoon werk uitgevoerde wanden wordt hier niet tot de wandafwerking gerekend. De keuze van een wandafwerking wordt in belangrijke mate bepaald door de bestemming van een ruimte en de gewenste structuur van het oppervlak van de wand.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Rodenborch College Rosmalen

Schoolgebouwen als het Rodenborch-College College hebben te maken met een zware verkeerstroom. Bij ruimtes met veel verkeer zijn de muren en vloeren vaak onderhevig aan slijtage. De kans dat de vloeren en de wanden snel beschadigen en er verouderd uitzien is aanzienlijk zonder de juiste bescherming. Met de entreematten, wandbescherming en plinten van Storax zijn de vloeren en wanden van dit project goed beschermd tegen slijtage en wordt de levensduur verlengd. Hierdoor blijft het pand in de loop de jaren zo fraai als het nu is!

{--ALT--}

Ontdek de eindeloze mogelijkheden voor wandafwerking met Multiwal

Bij Multiwal bieden we meer dan alleen akoestische paneelwanden; we bieden een complete transformatie van uw ruimte. In scholen, kantoren, zorgcentra en horecagelegenheden zijn onze wandafwerkingen net zo divers en aanpasbaar als de mobiele paneelwanden zelf. Naast esthetiek spelen ook praktische aspecten zoals krasbestendigheid en hygiëne een belangrijke rol bij de keuze van wandafwerking. Onze oplossingen dragen daarom niet alleen bij aan een stijlvolle uitstraling, maar ook aan duurzaamheid en een gezonde omgeving.

{--ALT--}

Veelzijdig met ruimte

Bij Breedveld ontdekt u een wereld van mogelijkheden op het gebied van wandafwerking. Of u nu op zoek bent naar een puur functionele oplossing voor uw flexibele ruimtes of juist een esthetisch aantrekkelijke wandafwerking wenst, Breedveld biedt een scala aan opties die aan uw specifieke behoeften voldoen.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwand pleisterwerk

Pleisterwerk als wandafwerking bestaat uit een naadloze afwerking van een aaneengesloten laag stukadoorswerk.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwandafwerkingen

Een binnenwandafwerking is de aan een binnenruimte grenzende buitenste laag (toplaag) van een wandconstructie.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwanden

Onder binnenwanden worden verstaan de wanden, die zich als een inwendige scheidingsconstructie geheel binnen de bouwkundige omhulling bevinden, de gehele vrije hoogte van een verblijfsgebied beslaan en een constructieve en/of scheidende functie hebben.

Meer over

{--ALT--}

Ontdek de innovatieve wandoplossingen van Hunter Douglas

Bij Hunter Douglas Architectural staan we bekend om onze innovatieve oplossingen voor plafond- en wandtoepassingen. Met een breed scala aan materialen en afwerkingen bieden wij architecten en ontwerpers de tools om inspirerende, duurzame en akoestisch geoptimaliseerde interieurs te creëren.

{--ALT--}

Arlu divina Slide

Glazen scheidingswanden worden pas echt interessant om ruimtes in huis zowel functioneel als esthetisch op de delen als je er ook elk type deur kan in verwerken. Met ‘Slide’ heeft divina een glazen schuifdeur in lijn met de wand. Deze Red Dot Product Award winnaar biedt zo – naast ook een hoek- en eindprofiel voor alternatieve opstellingen – eindeloos veel mogelijkheden met deze ‘steel look’ glaswand in strakke aluminium profielen.

{--ALT--}

De kracht van kleinformaat tegels: TopCer

Met de kleinformaat tegels van TopCer ben je verzekerd van een unieke mogelijkheid om van horecaruimtes tot particuliere woonruimtes naar een hoger niveau te tillen. De flexibiliteit in stijl, kleur en formaat is ongeëvenaard, waardoor je kunt kiezen voor bijvoorbeeld een authentiek Portugees interieur of andere authentieke en gedrufde stijlen. Elk tegeltje opent deuren naar eindeloze ontwerpmogelijkheden; van vloeren die verhalen vertellen tot wanden die statements maken. Dankzij het dubbele bakproces zijn de tegels duurzaam en weerbestendig, waardoor ze niet alleen geschikt zijn voor maatwerk in binnenruimtes, maar ook voor buitenprojecten.