Glas en beglazing

Met de beglazing in gebouwen moet een veelvoud aan problemen ondervangen worden: warmte-isolatie, geluidwering, brandwering, zonwering en doorvalveiligheid. Maar ook in de ontwikkeling van esthetisch gekleurd glas zit de glasindustrie bepaald niet stil. Laat u inspireren door dit productenoverzicht!

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Duurzame cocktails van staal, glas en aluminium

Volgende week, van 6 tot en met 10 februari, vindt in de Jaarbeurs Utrecht de Bouwbeurs 2023 plaats. Het motto is "Samen bouwen aan de toekomst". Honderden exposanten informeren bouwprofessionals zoals jij over hoe je producten en innovaties kunt toepassen in jouw praktijk. 

{--ALT--}

Glazen vloerluik verbindt heden met 17e eeuws verleden

De bijzondere vondst in Haarlem haalde zelfs de krant: ‘Kelder uit de 17e eeuw ontdekt.’ Verrassend nieuws. Zeker voor de twee nieuwe eigenaren van het pand, die enkele jaren eerder nietsvermoedend een bouwval hadden gekocht om op te knappen. Na vier jaren intensief klussen was de woning compleet omgetoverd tot een paleisje en werd hun droom realiteit: B&B Camer 37. Pas in de laatste fase werd per toeval onder de vloer de eeuwenoude kelder ontdekt. 

{--ALT--}

NIEUW: Arlu Divina

Glazen binnenwanden zijn ‘hot’, maar zijn pas echt praktisch als je er alle kanten mee uit kunt: horizontaal, verticaal, met welke glasdikte dan ook en met of zonder glazen deur erin geïntegreerd. 


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Dakramen

Dakramen zijn in het hellende dakvlak opgenomen liggende ramen.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Gevelbekleding, vlakke platen

Als er één segment in de bouw is die constant in ontwikkeling is, dan is het wel de markt voor gevelbekleding; de fotocarrousel bij deze pagina is daar getuige van.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Glas, vlakke platen

Vlakke platen van glas komen voor in enkele, dubbele of gelaagde uitvoering en worden hoofdzakelijk gebruikt voor het lichtdoorlatend afsluiten van openingen.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Houten kozijnen, ramen en deuren

Onder houten kozijnen, ramen en deuren worden verstaan gevelvullende elementen die fabrieksmatig, met behulp van houten profielen (stijlen en dorpels) tot zelfdragende bouwdelen, zoals houten kozijnen, raamstroken en/of puien, eventueel met vaste vullingen en/of beweegbare delen met toebehoren worden vervaardigd.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Kunststof buitendeuren

Onder kunststof buitendeuren worden deuren verstaan die fabrieksmatig, met behulp van PVC-profielen (stijlen en dorpels), wordt vervaardigd, passend in een zelfdragend kozijn of pui, eventueel gecombineer met raamstroken.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Kunststof kozijnen, ramen en deuren

Onder kunststof kozijnen, ramen en deuren worden verstaan gevelvullende elementen die fabrieksmatig, met behulp van PVC-profielen (stijlen en dorpels) tot een zelfdragend bouwdeel, zoals kozijnen, raamstroken en/of puien, eventueel met vaste vullingen en/of beweegbare delen met toebehoren worden vervaardigd.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Lichtkoepels en daklichten

Lichtkoepels gaan al tijden mee, maar lichtkoepels met vlakglas, die hebben nog niet zo gek lang geleden het licht gezien.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Lichtstraten

Lichtstraten worden in platte en flauwhellende daken toegepast in buitentoepassingen zoals carports, veranda’s, opslag- en bedrijfshallen, fietsenstallingen en wandelpromenades.

Meer over

{--ALT--}

Een automatische schuifdeur voor iedere toegangssituatie

Zonder erbij na te denken lopen we allemaal vrijwel dagelijks door openingen die worden afgesloten door automatische schuifdeuren. Die schuifdeur valt pas op als deze niet functioneert zoals zou moeten, bijvoorbeeld door te laat te openen, of te vroeg dicht te gaan. De kracht van een goede schuifdeur zit hem dus niet alleen in het schuiven zelf, maar ook in de afstelling van de deur en de bijbehorende sensortechniek. Absolute specialist op dit vlak is dormakaba, die met haar schuifdeurenprogramma letterlijk en figuurlijk een sluitend antwoord heeft op ieder vraagstuk omtrent het automatisch openen en sluiten van schuif- en vouwdeuren.

{--ALT--}

FAKRO biedt slimme en energiezuinige warmtewering

Zonlicht verlicht en verwarmt een binnenruimte op natuurlijke wijze.
{--ALT--}

Dakconstructie SDL Avalis

De SDL Avalis is een uitbreiding van het Solarlux product portfolio en is een totaalconcept voor een transparante aan- of uitbouw. Door vormgeving en functionaliteit is het een product dat design en energie-efficiëntie perfect combineert en de dakconstructie is bekroond met een iF Design Award.


NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie