Verven en coatings

Eén van de meest effectieve manieren om materialen te beschermen tegen klimaatinvloeden is het toepassen van een verf, lak, beits of een coating. Pigment in de verf bepaalt veelal de dekkracht. De kwaliteit van de verf is mede afhankelijk van de hoeveelheid pigment. Hoe meer pigment, hoe duurder en des te beter dekkend de verf is.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Veelzijdig met ruimte

Bij Breedveld ontdekt u een wereld van mogelijkheden op het gebied van wandafwerking. Of u nu op zoek bent naar een puur functionele oplossing voor uw flexibele ruimtes of juist een esthetisch aantrekkelijke wandafwerking wenst, Breedveld biedt een scala aan opties die aan uw specifieke behoeften voldoen.

{--ALT--}

Colorcoat® SDP 50 beschikbaar in diverse populaire kleuren

Sinds enige tijd biedt SAB-profiel Colorcoat® SDP 50 aan in verschillende populaire kleuren. Het voorgelakte staal Colorcoat SDP 50 is onder andere het duurzame alternatief voor PVDF en uitstekend geschikt voor zowel dak als gevel. Tevens hebben we een nieuwe brochure ‘SAB Kleuroverzicht Colorcoat’ ontwikkeld, waarin ook gelijk de mogelijkheden van Colorcoat SDP 50 meegenomen zijn.

{--ALT--}

Lignovit Interior UV 100: ‘zonnebrandcrème’ voor hout

Een even tijdloze als mooie combinatie: lichtgekleurd hout en veel licht. Moderne architectuur wordt niet meer gekenmerkt door slechts ramen, maar door glazen puien, schuifdeuren en panoramische beglazing. Veel daglicht in huis staat immers gelijk aan pure levenskwaliteit. Hetzelfde geldt voor mooi lichtgekleurd hout, dat het woonklimaat verbetert, een lust voor het oog is en een warme sfeer creëert. Helaas gaan licht en hout niet goed samen: het hout kan vergelen. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: Lignovit Interior UV 100 van de Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER.


Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Binnenwandafwerkingen

Een binnenwandafwerking is de aan een binnenruimte grenzende buitenste laag (toplaag) van een wandconstructie.
{--ALT--}

Master Collection muurverven en coatings

Voor een duurzaam behoud bescherm je muren, gevels en andere constructies met beschermende muurverven en coatings.
{--ALT--}

Mavrox Conserverende coating

Deze presentatie bevat alleen STABU Bouwbreed Fabrikantgebonden Product Specificaties op het tabblad Bestek.