Dakbedekkingen

Omdat het dak steeds vaker als vijfde gevel in het ontwerp wordt geïntegreerd, of juist als extra oppervlak voor tuinen of parkeren wordt benut, heeft de dakafwerking meer esthetische mogelijkheden gekregen. Dakbedekking beschermt de woning tegen weersinvloeden in alle jaargetijden.
« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

RHEINZINK roevensysteem

In het begin van de 19e eeuw werd zink voor het eerst als dakbedekking gebruikt. Omdat het zink toen een mindere kwaliteit had (het kon alleen in de lengterichting gezet worden) werd het uitsluitend als roevendak toegepast. De zinken platen werden aan beiden zijden voorzien van een opkanting en werden tussen houten latten geplaatst, waarna deze latten werden afgewerkt met roefkappen. Roeven zijn terug te vinden op traditionele daken in oude binnensteden, zoals die van Amsterdam en Den Haag, maar ook in Parijs, met de mansardekappen van de befaamde Hausman-architectuur.

{--ALT--}

Met het FOAMGLAS® Compactdaksysteem is het blauwe dak van het EMA in de zevende hemel

Extreme droogte en extreme regen: met de opwarming van de aarde zullen we er steeds vaker mee te kampen krijgen. De waterproblematiek is een thema dat heel hoog op ieders agenda staat. Met retentiedaken kunnen we het hemelwater dat op platte daken valt opslaan en tijdelijk bufferen. Maar daken waar permanent water op staat, stellen uiteraard bijzonder hoge eisen aan de constructie en de materialen. Met het FOAMGLAS® Compactdaksysteem voldoet elke dakopbouw aan de hoogste normen op het vlak van duurzaamheid en betrouwbaarheid. Dat ook het EMA in Amsterdam voor FOAMGLAS® heeft gekozen, komt dan ook niet uit de hemel vallen.

{--ALT--}

Een dakterras aanleggen?

Hiervoor zijn er speciale daktegels met bijbehorend onderliggend systeem heel belangrijk voor een stabiel en strak oppervlak.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Rieten daken en rietdekken, algemeen

Al voor onze jaartelling werden er daken met riet en andere plantaardige materialen gedekt.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Betonpannen (sneldekpannen, sneldekkers)

Betonpannen worden uit betonspecie geperst en daarna verhard.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Bitumen dakbedekking

Bitumen dakbedekkingen voor de afdichting van platte en hellende daken bestaan uit bitumen of een combinatie van bitumen en kunststoffen (gemodificeerd bitumen) dat is aangebracht op een drager (inlage, cachering).

Meer over

{--ALT--}

Juiste afwatering voorkomt wateroverlast en schade aan gevels

Hierbij kun je denken aan schade aan gevelbekleding, kozijnen, ramen, deuren of zelfs de isolatie.
{--ALT--}

Grote keuze in geïsoleerde dakpanelen

Staal ideaal voor ieder dak

Staal voor het dak, je kunt er vrijwel niet omheen. Zodra er eisen zijn aan draagkracht, overspanningen, gewicht, kosten of duurzaamheid, wint staal het al snel van andere bouwmaterialen. Van de grootste distributiecentra tot een basic loods, stal of schuur ze hebben veelal een stalen dak. Met de producten van SAB, kies je voor een robuust materiaal, dat zich snel en veilig laat monteren en een grote vrijheid biedt in vorm, functie en kleur. Tevens is staal oneindig recyclebaar.

{--ALT--}

Dakconstructie SDL Avalis

De SDL Avalis is een uitbreiding van het Solarlux product portfolio en is een totaalconcept voor een transparante aan- of uitbouw. Door vormgeving en functionaliteit is het een product dat design en energie-efficiëntie perfect combineert en de dakconstructie is bekroond met een iF Design Award.


NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie