Brandveiligheid

Mede door de stevig aangetrokken eisen in het Bouwbesluit zijn gebouweigenaren, ontwikkelaars en architecten er inmiddels helemaal van doordrongen dat brandveiligheid ook in een heel vroeg stadium in het ontwerp moet worden geïntegreerd. Want brand, daar moet je juist wel aan denken.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Je bouwt brandveilig met Cembrit Windstopper

Naar aanleiding van de brand in de Grenfell Tower in Londen in 2017 kijkt ook Nederland steeds kritischer naar de brandveiligheid van gevels.
{--ALT--}

Soundblox helpt je uit de brand!

Stel je voor dat je de oplossing voor geluidbeheersing (geluidabsorptie en isolatie), stabiliteit én brandwerendheid zou kunnen integreren in één stabiele muurconstructie zónder concessies te hoeven doen aan de esthetische vormgeving? En wat als deze oplossing nu geschikt is voor zowel buiten- als binnentoepassing en ook nog eens zeer betaalbaar is? Te mooi om waar te zijn? Niet in dit geval.
{--ALT--}

De zekerheid van een optimale passieve brandveiligheid

Met een compleet pakket van brandwerende spuitmortels, plaatmateriaal, coatings en afdichtingsmaterialen voor doorvoeringen, levert REPPEL als specialist in passieve bouwkundige brandveiligheid, een totaaloplossing voor het brandwerend bekleden van stalen en betonnen constructies, en voor de vervaardiging van compartimenteringen in de bouw en in de industrie.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Brandwerende deuren

Brandwerende deuren moeten worden toegepast als er in wanden tussen de brandcompartimenten van een gebouw openingen worden opgenomen.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Brandslangen, Brandslanghaspels

Slanghaspels met een toevoerafsluiter, een rubberslang en een afsluitbare straalpijp met een vaste aansluiting op de waterleiding voor bestrijding van branden van vaste stoffen (brandklasse A, NEN-EN 2) binnenshuis.

Uitgelichte producten

{--ALT--}

Brandwerende binnendeuren van Berkvens

Brandwerende binnendeuren van Berkvens voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van brandveiligheid.
{--ALT--}

DICTATOR Brandveiligheid voor deuren

DICTATOR beschikt over een ruim assortiment van deurmagneten, rook- en warmtemelders en sluitvolgorderegelaars.
{--ALT--}

Draagbare blustoestellen Chubb Fire & Security

Brandblussers spelen een belangrijke rol in de brandveiligheid van een gebouw.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie