Isolatie

Materialen bestemd voor de verbetering van de thermisch isolerende eigenschappen van bouwkundige constructies, samen­stellingen en producten van deze materialen. Thermische isolatie­materialen worden geleverd in vele soorten, vormen en uitvoe­ringen. Afhankelijk van de soort materiaal en toepassing hebben deze al dan niet een bewerking nodig om de uiteindelijke structuur te bereiken. Thermische isolatiematerialen worden toegepast in funderingen, wanden, vloeren en daken.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Unidek Aero Light geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Unidek Aero Light kan worden ingezet bij vrijstaande en geschakelde woningen en wordt toegepast bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het dakelement heeft een kern van EPS Platinum. De buitenzijde is voorzien van een spaanplaat en 3 tengels. De binnenzijde is voorzien van een gipskartonplaat, die tussen 2 verstijvers is aangebracht, afgewerkt met een spaanplaat met witte zichtzijde. 

{--ALT--}

Na-isoleren met innovatieve waterkerende profielplaten

SlimFix Reno-Pro is een nieuwe renovatieplaat van IsoBouw voor het na-isoleren van hellende daken op een dragend dakbeschot. SlimFix Reno-Pro is een matrijsgevormde isolatie met bijzondere vormgeving. Hierdoor is de plaat gemakkelijk te verwerken, sluiten ze goed op elkaar aan is er een waterafvoer.

{--ALT--}

Optimale thermische isolatie met Aerofoam oplossingen

Wist u dat goede isolatie zorgt voor significante geluidsreductie, tot 75% kan besparen op het energieverlies en tot 5% op waterverbruik per huishouden? Het is daarom van belang dat installaties goed worden geïsoleerd om energieverlies en faalkosten te voorkomen.

Basiskennis bouwkunde

Isolatiematerialen (daken)

Isolatiematerialen (gevels)

Isolatieband, isolatieplaaat

Isolerende beglazing


Meer over

{--ALT--}

HERTALAN® renovatie-oplossing spaart oude dakconstructies

Het oude PVC dak met minerale wol isolatie van een industriehal van Zuidberg in Ens was nodig aan vervanging toe. Verzakkingen door loopverkeer voor onderhoud en aangebrachte PV-panelen hadden lekkages veroorzaakt. Een schoolvoorbeeld van een veel voorkomend probleem op industriële daken in Nederland. In afgelopen decennia is juist dit soort daken vaak voor een goedkopere oplossing gekozen. Daken moesten dicht en geïsoleerd zijn, over multifunctionele toepassingen werd toen nog niet nagedacht.

{--ALT--}

Wil je weten of jouw gevel voldoet?

Wil je te weten komen of je gevel voldoet aan alle kwaliteitseisen op het gebied van veiligheid in Nederland? Wij helpen je graag op weg. We delen informatie over jouw gevelopbouw onderbouwd met certificaten die middels ETA en de CE-markering overeenkomen met de eisen op het gebied van duurzaamheid en brandveiligheid onder het Bouwbesluit.

{--ALT--}

Het Gorter® dakluik met de hoogste isolatiewaarde Uw ≤ 0,198 W/(m².K)

Het Gorter® dakluik type RHTEP is voorzien van CE-markering (ETA) 
De thermisch gescheiden aluminium constructie vormt een duurzame bijdrage aan de totale energiebesparing. Niet onhandig en wel verstandig met de huidige energieprijzen. Levering mogelijk binnen 24 uur! Voor meer informatie of een offerte bezoekt u www.gorterluiken.nl.


Uitgelichte producten

{--ALT--}

Merford Flamex akoestische panelen

Flamex is een brandveilig, hittebestendig en geluidsabsorberend schuim, dat is vervaardigd op basis van melamine kunststoffen.
{--ALT--}

Voorzetramen

Belned voorzetramen zijn een ideale (en goedkope) oplossing om (achteraf) extra te isoleren.
{--ALT--}

Lang leve FOAMGLAS® Perinsul HL

Als gevolg van het internationale succes brengt FOAMGLAS vanaf 2022 enkel nog de Perinsul High Load-blokken op de markt.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie