Isolatie

Materialen bestemd voor de verbetering van de thermisch isolerende eigenschappen van bouwkundige constructies, samen­stellingen en producten van deze materialen. Thermische isolatie­materialen worden geleverd in vele soorten, vormen en uitvoe­ringen. Afhankelijk van de soort materiaal en toepassing hebben deze al dan niet een bewerking nodig om de uiteindelijke structuur te bereiken. Thermische isolatiematerialen worden toegepast in funderingen, wanden, vloeren en daken.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Voorzetramen voor extra isolatie

Een historisch pand. Een zegen en een vloek. Enerzijds hebben dergelijke panden vaak een mooie, karakteristieke uitstraling.
{--ALT--}

IsoBouw vergroot voorsprong in recycling

Een toonaangevende bron is de Nationale MilieuDatabase (NMD).
{--ALT--}

Na de bouwvak weer aan het werk in rumoerige fabriekshallen, dat is verleden tijd!

We weten allemaal dat een vervelende nagalm in een productiehal of magazijn schadelijke gevolgen kan hebben voor het welzijn van medewerkers.

Basiskennis bouwkunde

Isolatiematerialen (daken)

Isolatiematerialen (gevels)

Isolatieband, isolatieplaaat

Isolerende beglazing


Uitgelichte producten

{--ALT--}

Merford Flamex akoestische panelen

Flamex is een brandveilig, hittebestendig en geluidsabsorberend schuim, dat is vervaardigd op basis van melamine kunststoffen.
{--ALT--}

Voorzetramen

Belned voorzetramen zijn een ideale (en goedkope) oplossing om (achteraf) extra te isoleren.
{--ALT--}

Lang leve FOAMGLAS® Perinsul HL

Als gevolg van het internationale succes brengt FOAMGLAS vanaf 2022 enkel nog de Perinsul High Load-blokken op de markt.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie