Akoestische plafonds

Akoestiek, dat gaat over geluid. Bij slechte akoestiek gaat het om geluidsoverlast binnen ruimtes, of verminderde verstaanbaarheid. Over goede akoestiek wordt vaak gesproken in relatie tot muziek, waarbij de invloed die de vorm en aankleding van een ruimte heeft op de klank en nagalm van muziek positief wordt ervaren. Zowel de materialisatie van wanden, plafonds en vloeren, als de vorm van een ruimte, als de inrichting ervan hebben invloed op de akoestiek. Vandaar dat akoestische vraagstukken zelden een simpel een-tweetje zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om akoestische problemen aan te pakken. Meer weten? Dan ben je aan het juiste adres bij NBD-Online. Hier vind je de laatste trends, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige en installatietechnische informatie en nog veel meer interessante blogs en artikelen.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Ontdek Clipso

Bent je op zoek naar een flexibele oplossing om geluidsoverlast in diverse ruimtes te verminderen? Zoek niet verder! Ecophon heeft onlangs tijdens de Architect@Work beurs in Amsterdam Clipso gelanceerd, een revolutionair product dat de norm stelt voor akoestische prestaties en design voor wanden en plafonds. Met Clipso kan je genieten van een harmonieuze en stille omgeving zonder in te leveren op stijl. De rekbare stoffen van Clipso zijn verkrijgbaar in de So Acoustic versie en de So Classic versie op rolbreedtes tot 5,10 m waardoor je een strak en naadloos resultaat neerzet. Het CLIPSO-textiel is gecoat, maar je kunt nog steeds herkennen dat het een textiel is omdat de gebreide structuur nog steeds zichtbaar is. Dit geeft een premium beleving. Het textiel is ook stootvast, wat het zeer sterk maakt.

{--ALT--}

Knauf Ceiling Solutions - Plafondsystemen voor gezonde en veilige omgevingen

Nu de onvoorziene gebeurtenissen van 2020 onze wereld blijven beïnvloeden, is het van vitaal belang geworden om binnenruimten te creëren die de gezondheid en het welzijn optimaliseren, zodat mensen zich veilig en geborgen kunnen voelen. Een overweging die nog belangrijker wordt bij het ontwerpen van omgevingen waar netheid en hygiëne van cruciaal belang zijn. 

{--ALT--}

Haal meer uit je plafond

De ruimteakoestiek bepaalt in grote mate het comfort en de ruimtebeleving, maar heeft ook bewezen effect te hebben op gezondheid en welzijn op langere termijn en is daarmee ook cruciaal. Het plafond en de wand zijn het meest geschikt voor toepassing van geluidsabsorberende materialen. Daardoor vormen ze een uitgelezen kans om het visuele aspect te combineren met functionaliteit met een slimme geluidsabsorberende spray-on oplossing die op elk oppervlak kan worden aangebracht. Eén, die een perfecte aanvulling biedt op het bestaande design in de ruimte, of de ruimte nu beperkt is of juist heel groot. Met deze geluidsabsorberende spuitpleisters kun je alle kanten op! 

{--ALT--}

HeartFelt® Origami biedt uitzonderlijk akoestisch en esthetisch resultaat

Met de introductie van HeartFelt® Origami kunnen architecten en interieurontwerpers hun gebouwen voorzien van zeer exclusieve plafondafwerking.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Houtwolcementplaten

Houtwolcementplaten hebben behoorlijk wat in hun mars. Ze zijn geheel opgebouwd uit natuurlijke materialen, zijn thermisch- én geluidsisolerend, wat ook nog eens met brandwerendheid gecombineerd kan worden.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Plafondafwerkingen

Onder een plafondafwerking wordt verstaan de afwerking die direct of met behulp van een regelwerk tegen de onderzijde van een verdiepingsvloer of een dakconstructie is aangebracht.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Verlaagde plafonds

Verlaagde plafonds zijn plafonds die door middel van een ophang- en een draagconstructie tegen de onderkant van een verdiepingsvloer of een dakconstructie zijn aangebracht, met het doel ruimte tussen constructie en afwerking te verkrijgen.

Meer over

{--ALT--}

Geluidsisolatie in houtbouw

Houtbouw draagt bij aan de CO2-reductie in de bouw. De bouwmethode laat zich de aankomende tijd steeds meer in de bouwsector zien. De methode heeft vele voordelen, zoals sneller bouwen, lichtere constructie en de al eerder benoemde verkleinde impact op het milieu. Naast deze voordelen levert houtbouw wel een risico op voor een verminderde geluidwering. Een massief houten constructie ofwel CLT (Cross Laminated Timber) is veel lichter ten opzichte van betonnen muren en vloeren.  Om deze reden moeten er voorzieningen worden getroffen aan de basisconstructies, zoals ontkoppelingslagen, extra gewicht of massa-veer systemen. Met deze maatregelen is het mogelijk om wel te kunnen voldoen aan eisen met betrekking tot lucht- en contactgeluid. 

{--ALT--}

Fraaie plafonds in hoofdkantoor Booking.com

Het houtgebruik is een onlosmakelijk onderdeel van het natuurlijke karakter van het atrium en is op meerdere manieren toegepast. In het atrium maken de eikenhouten lamellen een fraaie indruk door de gelaagde wijze waarin deze zijn gemonteerd. Daarnaast zijn de wanden en trappen bekleed met houten panelen die voorzien zijn van een nano perforatie, welke bijdragen aan het akoestisch comfort van de ruimte.

{--ALT--}

Duurzame Akoestiek

Een goede ruimteakoestiek is cruciaal voor een aangename ruimte- en geluidsbeleving. Daarbij komt steeds meer de nadruk te liggen op duurzaamheid. Asona introduceert ecologische, geluidsabsorberende plafondoplossingen met een missie om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving met aandacht voor gezondheid en welzijn.  Een weldaad voor oog én oor.


Uitgelichte producten

{--ALT--}

Akoestikon geluidsisolerende profielsystemen voor vloer, wand, plafond, gevel en dak

De onderscheidende Akoestikon systemen houden geluidsproblemen buiten de deur.
{--ALT--}

Contactgeluidisolatie en luchtgeluidisolatie CHOVA TriAcoustic en ViscoLAM®

Contactgeluid en luchtgeluidsoverdracht kunnen uitermate storend zijn.
{--ALT--}

Ecophon Focus, akoestische plafonds en Focus aanvullende systemen

De Ecophon Focus™ familie omvat een uitgebreide serie akoestische plafondsystemen met verschillende kantafwerkingen, vormen, niveaus en installatiemogelijkheden.
{--ALT--}

Hunter Douglas Akoestische Houten wand- en plafondpanelen

Bij het ontwerp voor nieuwbouw of renovatie zijn wanden en plafonds beeldbepalend.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie