Akoestische plafonds

Akoestiek, dat gaat over geluid. Bij slechte akoestiek gaat het om geluidsoverlast binnen ruimtes, of verminderde verstaanbaarheid. Over goede akoestiek wordt vaak gesproken in relatie tot muziek, waarbij de invloed die de vorm en aankleding van een ruimte heeft op de klank en nagalm van muziek positief wordt ervaren. Zowel de materialisatie van wanden, plafonds en vloeren, als de vorm van een ruimte, als de inrichting ervan hebben invloed op de akoestiek. Vandaar dat akoestische vraagstukken zelden een simpel een-tweetje zijn. Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om akoestische problemen aan te pakken. Meer weten? Dan ben je aan het juiste adres bij NBD-Online. Hier vind je de laatste trends, innovaties vanuit de fabrikant, bouwkundige en installatietechnische informatie en nog veel meer interessante blogs en artikelen.

« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Akoestiek thuis

Gezondheid en welzijn worden, mede door de coronacrisis, steeds belangrijker.
{--ALT--}

Fijne akoestiek is lust voor oog én oor

Goede akoestiek is essentieel in ons dagelijks leven. Daar zijn alle ontwerpers, maar ook alle gebouwgebruikers, het wel over eens.
{--ALT--}

Hou nou toch allemaal eens je kop!

Slechte akoestiek maakt meer kapot dan je lief is - een variant op een oude reclameslogan, maar daarom niet minder waar.
{--ALT--}

Massief hout maakt productiever en gelukkiger

De Derako massief houten wand-, plafond- en gevelsystemen worden toegepast in zeer uiteenlopende toepassingen zoals kantooromgevingen, ziekenhuizen, winkelcentra, luchthavens en scholen.
{--ALT--}

Laagfrequent geluid leidt tot gebrom bij omwonenden

Na een verbouwing van het onderverdeelstation waarbij de oude 45MVA  66/22kV  transformatoren waren vervangen, die uit de periode 1962 – 1965 dateerden, bleken de vier nieuwe 30MVA 66/11kV transformatoren in hun nieuwe behuizing voor een nieuwe vorm van overlast te zorgen.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Houtwolcementplaten

Houtwolcementplaten hebben behoorlijk wat in hun mars. Ze zijn geheel opgebouwd uit natuurlijke materialen, zijn thermisch- én geluidsisolerend, wat ook nog eens met brandwerendheid gecombineerd kan worden.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Plafondafwerkingen

Onder een plafondafwerking wordt verstaan de afwerking die direct of met behulp van een regelwerk tegen de onderzijde van een verdiepingsvloer of een dakconstructie is aangebracht.
{--ALT--}

Basiskennis Bouwkunde: Verlaagde plafonds

Verlaagde plafonds zijn plafonds die door middel van een ophang- en een draagconstructie tegen de onderkant van een verdiepingsvloer of een dakconstructie zijn aangebracht, met het doel ruimte tussen constructie en afwerking te verkrijgen.

Meer over

{--ALT--}

Akoestiek - meer over geluidabsorptie

In openluchttheaters bevindt zich tussen het podium en de tribune voor publiek vaak een vijver.
{--ALT--}

Geluidwerende beglazing

Geluid weren doe je het beste met massa, hoe meer kilogrammen, hoe beter.
{--ALT--}

Het aanbrengen van pleisterspecies

Pleisterspecies kunnen in verschillende lagen worden aangebracht.

Uitgelichte producten

{--ALT--}

Akoestikon geluidsisolerende profielsystemen voor vloer, wand, plafond, gevel en dak

De onderscheidende Akoestikon systemen houden geluidsproblemen buiten de deur.
{--ALT--}

Akoestische wandblokken met duurzame vulling

Geluidabsorberende materialen zijn meestal zacht en kwetsbaar.
{--ALT--}

Contactgeluidisolatie en luchtgeluidisolatie CHOVA TriAcoustic en ViscoLAM®

Contactgeluid en luchtgeluidsoverdracht kunnen uitermate storend zijn.
{--ALT--}

Derako Lineair plafondsysteem met onzichtbaar bevestigde massief houten lamellen

Het Lineaire plafond systeem  van Derako bestaat uit massief houten lamellen, die onzichtbaar volgens een vast stramien op een speciaal daarvoor ontwikkeld uniek afhangsysteem van rails en clips worden bevestigd.
{--ALT--}

Ecophon Focus, akoestische plafonds en Focus aanvullende systemen

De Ecophon Focus™ familie omvat een uitgebreide serie akoestische plafondsystemen met verschillende kantafwerkingen, vormen, niveaus en installatiemogelijkheden.
{--ALT--}

Hunter Douglas Akoestische Houten wand- en plafondpanelen

Bij het ontwerp voor nieuwbouw of renovatie zijn wanden en plafonds beeldbepalend.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie