Duurzaamheid

Duurzaam bouwen is meer dan energiebesparing. Bij de ontwikkeling van gebouwen staat het respect voor mens en milieu voorop. Door het gebruik van duurzame materialen die rekening houden met het milieu en de gezondheid van bewoners. Hierbij hoort een gezond binnenmilieu, bijvoorbeeld door goede ventilatie. Dit voorkomt vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen. Het resultaat is prettige en leefbare huizen, gebouwen, wijken en steden. Daarnaast wordt er duurzaam gesloopt door materialen die vrijkomen bij de sloop opnieuw te gebruiken. Bij de bouw en sloop wordt rekening gehouden met verantwoord watergebruik en bij de keuze van materialen wordt voorkomen dat grondstoffen op raken.
« Thema overzicht

Expertartikelen

{--ALT--}

Het Master Oak Wonder

Master Oak is beter dan het echte werk. Master Oak is gemaakt van 100% teruggewonnen hout, is driemaal kras- en vlekbestendiger, is kleurvast en heeft de typische look-and-feel van echte eik. Het is het duurzamere en goedkopere alternatief voor eik en eikfineer.

{--ALT--}

FOAMGLAS® - niet geproduceerd om weg te gooien

Een groot aantal gebouwen in het land zijn verouderd en scoren slecht op het gebied van energie-efficiëntie. Met FOAMGLAS® is het mogelijk om de daken ervan te renoveren en bijkomend te isoleren zonder het aanwezige isolatiemateriaal te verwijderen of te vervangen. Op deze manier kan worden bespaard op energie en grondstoffen, verkleint de afvalberg, en draagt de bouwwereld bij aan een circulaire economie. Een mooi voorbeeld is de huidige renovatie van het dak van AZ Sint-Jan Brugge – België.

{--ALT--}

Circulair en duurzaam bouwen met Knauf Insulation 

Zowel bij nieuwbouw als renovatie staan circulariteit en duurzaamheid van materialen steeds vaker voorop.

Basiskennis bouwkunde

{--ALT--}

Een ENERGIEDAK van Leven op Daken

Eindelijk is investeren in zonne-energie niet alleen investeren in duurzaamheid maar ook een financiële investering met inmiddels meer dan 6-7% rendement.
{--ALT--}

WaxedWood Bruin: verduurzaamd hout met een natuurlijke bruine uitstraling

WaxedWood® Bruin is verduurzaamd hout op basis van een hoogwaardige behandeling met waterafstotende werking én een natuurlijke bruine kleur.
{--ALT--}

Heraklith verbetert houtwol al sinds 1908

Heraklith®, een merk van Knauf Insulation, ontwikkelt, produceert en verkoopt duurzame en kwalitatief hoogwaardige houtwolcementplaten voor het afwerken van plafonds en wanden.

Meer over

{--ALT--}

Groen bezig, ook in silo

Weber Beamix, heeft de ambitie om in 2050 CO2 neutraal te zijn. En daar worden nu al grote stappen voor gezet. Naast het terugdringen van de uitstoot tijdens productieprocessen, wordt er ook gekeken naar de samenstelling van producten. Met de introductie van Weber Beamix Beton 75 eco heeft Weber Beamix weer een grote stap gezet richting de genoemde klimaat ambitie. En nu is dit product ook beschikbaar in silo! www.weberbeamix.nl

{--ALT--}

Duraton: betonstraatstenen met lage ecologische voetafdruk

Beton dat aantoonbaar op de meest duurzame wijze geproduceerd is; met grondstoffen die aantoonbaar op de lange termijn duurzaamheid waarborgen; waarbij producten een gegarandeerde lange gebruikstermijn kennen met een hoogwaardige toplaag. Dat is Duraton van MBI!

{--ALT--}

Compleet programma Storax voor woning­bouw­complexen

Opvallen in het straatbeeld. Met de productkeuzes van Storax in het gevel­assortiment zijn er voldoende opties om dit te realiseren.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie