Nieuws overzicht  

6520

Nieuwe EPS/XPS funderingsbekisting voor fundering op staal

Velen kennen de succesvolle PowerKist van IsoBouw. Deze 3-delige EPS funderingsbekisting  is voor de toepassing op paalfunderingen. Met de introductie van de PowerKistDuo voegt IsoBouw hier nu nog een toepassingsgebied aan toe. De PowerKistDuo is een vorstrandbekisting ten behoeve van een fundering op staal met lijnlasten en/of puntlasten op de stroken bij woningen en lichte utiliteitsbouw. Bij een fundering op staal is, gezien de blijvende belasting van het bouwwerk op de bodemplaat, de lange-duur druksterkte een bepalende producteigenschap.


Vandersanden breidt aanbod gevelstenen en -strips uit met 16 nieuwe kleuren

Het aanbod van Vandersanden wordt dit jaar uitgebreid met 16 nieuwe kleuren, met verschillende afwerkingen en texturen. De uitbreiding van het assortiment maakt het bouwprofessionals nog makkelijker om de juiste esthetische oplossing te vinden voor hun project en past binnen de innoverende rol die Vandersanden wil opnemen in de bouwsector.


Bezoek ons tijdens DESIGN DISTRICT

ARLU nodigt je graag uit op stand V40 tijdens Design District in Rotterdam van 29 t.e.m. 31 mei. We kijken ernaar uit om onze innovatie voor te stellen: XPERTA, de universele oplossing voor houten en glazen schuifdeuren tot 100 kg.


MAX LIGHT ultra slanke ramen

De ‘Max Light’ serie van Aliplast Aluminium Systems zijn uiterst slanke aluminium raam- en deurprofielen ontworpen voor architecturale projecten.  Met een minimale aanzichtbreedte van 35mm dragen ze bij aan de esthetiek van het gebouw én zorgen ze voor een optimale lichtinval.


Geef je Gevel iets Geweldigs!

Gevelbekleding in alle soorten, maten, kleuren en texturen! Holonite is als een make-up doos voor elke architect.  Naast gevelbekleding maken wij ook o.a. muurafdekkers, spekbanden, raamdorpels en kaders.


Nieuwe generatie akoestische roosters

Bij bouwprojecten staat een goede akoestiek steeds vaker mee op de agenda. Zeker langs drukke invalswegen, aan bedrijventerreinen of in andere rumoerige zones is het een uitdaging om storend omgevingsgeluid binnenshuis te beperken. De akoestische roosters van Renson laten verse lucht de woning binnenstromen, zonder het geluid van buiten mee te nemen. De nieuwe generatie van deze productlijn maakt grotere debieten mogelijk, met dezelfde akoestische demping.


De Volharding in Artis, Amsterdam: Een Prijswinnend Dak

De Volharding is één van de 26 Rijksmonumenten op het terrein van Artis. Dit gebouw was oorspronkelijk een rijstpakhuis en is sinds 1867 onderdeel van de dierentuin. In 2022 onderging het gebouw een grondige renovatie en verduurzamingsslag. Deze verduurzaming past binnen de ambitie van Artis om in 2030 een park zonder ecologische voetafdruk te zijn.


Kostbaar Erfgoed: Daglichtinnovatie in Monumentale Gebouwen

Een daglichtbuis kan in een monumentaal gebouw worden geïnstalleerd om op een subtiele manier daglicht naar binnen te brengen zonder de architectonische details van het gebouw te schaden. Monumentale gebouwen hebben vaak unieke architectonische kenmerken en beperkingen, zoals historische waarde en beschermde structuren, waardoor moderne ramen niet toegestaan zijn.


Vastgoed upgraden en biobased bouwen centraal op vakbeurzen in mei

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn daar er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals. 


Er is voor ieder raam een Belned voorzetraam

Voorzetramen zijn de ideale en voordelige oplossing voor (achteraf) isoleren. En wist je dat het assortiment wat betreft voorzetramen zeer ruim is? Van vaste tot schuivende en van scharnierende tot uitneembare … er is voor ieder raam een voorzetraam. Zelfs voor toepassing bij monumentale panden.


Akoestikon geluidsisolatie

Hardnekkige geluidsoverlast, van buren of verkeer, kan je het leven zuur maken. Gelukkig is er bijna altijd iets aan te doen, door leefruimtes of volledige panden van geluidsisolatie te voorzien. Dit kan een ingrijpende aanpak zijn, maar wanneer het leefplezier vanaf dat moment een tien krijgt in plaats van een vier, is het de moeite veel mensen meer dan waard. Bovendien: zo ingrijpend hoeft het niet eens te zijn. Onze Akoestikon geluidsisolatiesystemen maken het akoestisch ontkoppelen van een dak, gevel, wand, plafond of vloer relatief eenvoudig.


Lichtgewicht LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt de oplossing bij renovatie

Bij renovatie en transformatie van oudere panden met houten vloeren is het voor ontwerpers een uitdaging om vloerconstructies te laten voldoen aan de huidige eisen voor geluidsisolatie. Voor vloerconstructies geldt: hoe zwaarder de constructie, des te hoger de geluidisolatie zal zijn (massawet). Bij een houten balklaag is de mogelijkheid om extra gewicht toe te voegen echter zeer beperkt. Een lichte LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt hier de oplossing.


Kingspan Unidek introduceert nieuw dakelement met brandclassificatie B-s2-d0

De huidige markt vraagt om steeds hogere eisen als het gaat om brandveiligheid. Daarom introduceert Kingspan Unidek een nieuw isolerend dakelement met extra brandbestendige materialen: Unidek Aero B. Dit element heeft een kern van brandvertragend gemodificeerd EPS Platinum en combineert thermische prestaties met een brandclassificatie B-s2-d0 (in combinatie met de juiste toebehoren). Hiermee draagt het element bij aan een nog veiliger gevoel voor bewoners en gebruikers van een gebouw. 


Unidek Aero Light geschikt voor nieuwbouw en renovatie

Unidek Aero Light kan worden ingezet bij vrijstaande en geschakelde woningen en wordt toegepast bij nieuwbouw- en renovatieprojecten. Het dakelement heeft een kern van EPS Platinum. De buitenzijde is voorzien van een spaanplaat en 3 tengels. De binnenzijde is voorzien van een gipskartonplaat, die tussen 2 verstijvers is aangebracht, afgewerkt met een spaanplaat met witte zichtzijde. 


Na-isoleren met innovatieve waterkerende profielplaten

SlimFix Reno-Pro is een nieuwe renovatieplaat van IsoBouw voor het na-isoleren van hellende daken op een dragend dakbeschot. SlimFix Reno-Pro is een matrijsgevormde isolatie met bijzondere vormgeving. Hierdoor is de plaat gemakkelijk te verwerken, sluiten ze goed op elkaar aan is er een waterafvoer.


Optimale thermische isolatie met Aerofoam oplossingen

Wist u dat goede isolatie zorgt voor significante geluidsreductie, flink kan besparen op energieverlies en tevens waterverbruik per huishouden kan opleveren? Het is daarom van belang dat installaties goed worden geïsoleerd om energieverlies en faalkosten te voorkomen. 


Isolatie voor elke toepassing

Of het nu gaat over nieuwbouw, renovatie of transformatie, Knauf Insulation biedt voor elke toepassing een isolatiemateriaal dat behalve duurzaam ook prettig te verwerken is.


Ervaar de rust en stilte!

Akoestische klimaatbeheersing is één van de uitdagingen voor elke interieurdesigner bij het ontwerp en de inrichting van een ruimte. Toch is een goede ruimteakoestiek cruciaal voor de ruimtebeleving én het welbevinden.  De vraag naar duurzame akoestische oplossingen die bijdragen aan comfort en prettige ruimtebeleving, wordt dan ook steeds groter. Maar hoe vind je de juiste geluidsabsorberende oplossing zonder concessies te doen aan het ruimtelijk design? Asona heeft hiervoor een innovatieve spray-on oplossing ontwikkeld die volledig opgaat in het design van de ruimte. Je ervaart meteen het verschil!


Soundblox Carbstone absorbeert geluid én CO2

Soundblox akoestische betonblokken zijn al jaren een vertrouwd wapen in de strijd tegen lawaaivervuiling. Deze akoestische betonblokken vormen de ideale oplossing voor de akoestische klimaatbeheersing waarbij belangrijke aspecten zoals de akoestiek (zowel geluidabsorptie als geluidisolatie) én brandwerendheid in één constructieve wand kunnen worden gecombineerd.  


Gare du Nord - Amsterdam

In Amsterdam Noord werd de omgeving verrijkt met het ambitieuze project ‘Gare du Nord’. Dit grootschalig ontwikkelingsproject omvat de prachtige mix van commerciële ruimtes, 185 huurappartementen, 177 studentenwoningen en twee hotels, samen met een ruime parkeergelegenheid.


Nieuwe generatie Storax akoestische ventilatieroosters | Creëer een dove gevel

Door een toenemende vraag naar een minder grof akoestisch rooster hebben Storax en Renson een nieuwe generatie roosters ontwikkeld. Hierbij is kritisch gekeken naar de vorm en luchtweerstand van het lamel (k-factor vanaf 14,6). Daarmee zijn ze de perfecte oplossing voor spuiventilatie, nightcooling en dove gevels.


Perfecte akoestiek dankzij het Derako® Eco Silent Panel

Stelt u zich voor: een ruimte waarin geluid niet simpelweg ronddwaalt, maar zachtjes wordt opgenomen door de omgeving. Dat is cruciaal voor het scheppen van een sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen. Of het nu een levendige openbare ruimte of een knusse ontmoetingsplek is, goede akoestiek verbetert welzijn, productiviteit, concentratie, leerprestaties en communicatie, waardoor het verschil wordt gemaakt tussen aanwezig zijn en echt genieten.


Exclusieve geluidsisolatie in elke ruimte door Multiwal

Met de akoestische paneelwanden van Multiwal transformeer je elke echo in helderheid en elk rumoer in rust. Onvoldoende akoestiek kan leiden tot hinderlijke geluidsoverlast, zoals echo's van muziek, rinkelende telefoons of gesprekken. Akoestische paneelwanden bieden de perfecte oplossing. Of het nu gaat om een congrescentrum, theater of gymzaal, Multiwal beschikt over uitgebreide ervaring in geluidsisolatie. Dankzij de flexibiliteit van onze mobiele paneelwanden kunnen we aan elke wens voldoen. Ontdek hoe onze oplossingen jouw ruimte kunnen transformeren.


Akoestische eilandoplossingen onder één dak van Ecophon

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat open of gedeelde ruimtes in bijvoorbeeld kantooromgevingen of scholen de norm zijn. Hierdoor wordt de noodzaak van effectieve akoestische oplossingen steeds belangrijker. Een van de meest veelzijdige oplossingen op dit gebied zijn eilandoplossingen. Ecophon beschikt over veelzijdige oplossingen om aan deze groeiende behoefte te voldoen.


Vakbeurs voor verbetering van bestaand vastgoed

De markt voor onderhoud en renovatie bedraagt in Nederland ruim € 21 miljard per jaar. En bijna 10% van de kantoren en winkelpanden staat leeg, waarvan een flink deel, qua ligging en leefbaarheid, uitermate geschikt is om tot woningen te herbouwen. De overheid ziet deze panden dan ook graag getransformeerd worden, om op die manier maar liefst 15% van de benodigde 1 miljoen woningen te realiseren. Renovatie, herbestemming en transformatie zijn de komende jaren dus een drijvende kracht in de bouw.


Ingangsdatum nieuwe asbestregels nog steeds onzeker

Op 30 november 2023 publiceerde de Europese Unie een nieuwe richtlijn voor werken met asbest en asbestverwerking. Maar: al sinds 2018 wordt in Nederland gewerkt aan nieuwe asbestregels. Door komst van de nieuwe EU-asbestrichtlijn is het onzeker wanneer de nieuwe Nederlandse regels ingaan. Duidelijk is dat de regels niet vóór 1 juli 2024 veranderen.


°COMPLHEAT – meer wooncomfort en verduurzaming in één efficiënte totaaloplossing

Knauf, REHAU en Easywarm hebben hun krachten gebundeld bij het ontwikkelen van een efficiënte en betrouwbare manier om woningen te verwarmen: het °COMPLHEAT droogbouw vloersysteem. Dit innovatieve systeem biedt een stabiele basis voor nauwkeurige warmteverdeling en is bijzonder geschikt voor renovatieprojecten.


Slim, duurzaam en lichtgewicht bouwen - 10-min. webinar

Kun je lichtgewicht bouwen met baksteen? En hoe duurzaam is dit dan? Het E-Board gevelsysteem is een slim totaalpakket dat veel meer biedt dan een eenvoudige lichtgewicht oplossing met baksteenstrippen. Het systeem is geliefd bij architecten en aannemers vanwege de vele vrijheden en mogelijkheden die E-Board biedt. Daarnaast spelen de hoge isolatiewaarde en het lichte gewicht vaak een doorslaggevende rol bij de keuze voor E-Board.


FAKRO maakt het gemakkelijk

In Nederland zijn circa 6,5 miljoen gebouwen toe aan renovatie. Een enorme opgave. Door alleen al oude dakramen te vervangen door nieuwe kunnen we een enorme verduurzamingsslag maken. FAKRO is een innovatieve dakraamproducent en biedt een ruim assortiment duurzame en ecovriendelijke (plat)dakramen. Deze bieden een optimale lichtinval, goede thermische waarden en ventilatie en gebruiksgemak. Naast producten biedt FAKRO ook totaaloplossingen om de verduurzaming van woningen te kunnen versnellen. Zoals Prefab-oplossingen en de Life Cycle Service.


Een dun hybride dekvloersysteem voor de hoogste eisen!

Er wordt steeds vaker gekozen om een huis of gebouw te renoveren. Dit wordt gedaan om het gebouw duurzamer te maken. Het renoveren van een gebouw is meestal ook goedkoper dan een pand te slopen en opnieuw te bouwen. Bij oude gebouwen komt het regelmatig voor dat het draagvermogen van de ondergrond niet toereikend is om een traditionele dekvloer te installeren. Om dit probleem op te lossen heeft SCHÖNOX het nieuwe SCHÖNOX RENOTEX 3D SYSTEEM ontworpen. Dit is een combinatie van 3-dimensionaal weefsel met SCHÖNOX HS 50 zelfvloeiend hybride egaliseermiddel. Hiermee wordt een extreem dunne dekvloer gemaakt die tevens hoog belastbaar is. 

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie