Blog overzicht  

97

Hoe je plafond lekkage voorkomt

Plafond lekkage is een serieus probleem voor jou als huiseigenaar of vastgoedbeheerder. Het kan niet alleen aanzienlijke schade aan je eigendom veroorzaken maar ook leiden tot dure reparaties. Door vooruit te denken en preventieve stappen te ondernemen, kun je het risico op lekkage aanzienlijk verminderen en je huis in goede staat houden. Dit artikel biedt jou praktische adviezen voor het onderhouden van je woning en het voorkomen van lekkages.


Wees veilig in de bouw: het belang van goede werk- en veiligheidsuitrusting

Het is voor werknemers die werken op een bouwplaats natuurlijk heel erg belangrijk dat ze kunnen werken in een veilige omgeving, met goede uitrusting. Zo kan er altijd iets externs gebeuren, en daar moeten de werknemers goed voor zijn beschermd. Je wil nou eenmaal dat de risico's zo min mogelijk zijn als werkgever. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten veiligheidsuitrusting en waar je op moet letten bij deze producten om de werknemers te beschermen.


Acrylaatkit schilderen: wat je moet weten

Acrylaatkit wordt veelvuldig gebruikt in de bouw voor het wegwerken van kieren en naden. Het is een kit die voor veelvuldige toepassingen gebruikt kan worden zoals trappen, ornamenten, raam- en deurkozijnen. Het schilderen van acrylaatkit is een belangrijke stap in een bouwproces dat zowel de duurzaamheid als de uitstraling van het project verbetert. Maar het is wel belangrijk dat het op de juiste manier gedaan wordt. Waar moet je op letten bij het schilderen van acrylaatkit?


Wat is de rol van de reachtruck in de bouwsector

De bouwsector staat in de regel altijd onder druk. Het is rennen of stilstaan. Materialen moeten niet alleen op tijd maar ook veilig op de juiste plaats worden geleverd. Hier komt de reachtruck het perfecte hulpmiddel naar voren. Dit voertuig, speciaal ontworpen voor het hanteren van lasten in beperkte ruimtes, heeft zich ontwikkeld tot een onmisbaar onderdeel van de logistiek in de bouw.


De voordelen van elektrische boilers

In de wereld van huisverwarming en warmwatervoorziening zijn elektrische boilers een betrouwbare oplossing die steeds bekender wordt. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe boiler voor je woning of een upgrade wilt uitvoeren, elektrische boilers bieden verschillende voordelen die het overwegen waard zijn. Laten we eens dieper ingaan op waarom steeds meer mensen kiezen voor elektrische boilers en waarom een elektrische boiler kopen een slimme keuze kan zijn.


Invloed van zonwering op de BENG-indicatoren

De afgelopen decennia is veel onderzoek geweest naar de gevolgen voor de aarde van de manier waarop wij mensen leven. Hoewel er nog veel onduidelijk of omstreden is, is het overgrote deel van de wetenschappers het wel eens dat de toename van CO2 de belangrijkste veroorzaker is van klimaatverandering. Om klimaatverandering te stoppen of in ieder geval te vertragen, zijn er allerlei plannen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Bijvoorbeeld als het gaat om de CO2-uitstoot van gebouwen. Hieronder lees je meer over de invloed van zonwering op de zogeheten BENG-indicatoren.  


Hoe aluminium in de bouw wordt toegepast

In de afgelopen jaren heeft aluminium een opmerkelijke opmars gemaakt in de bouwindustrie, en dat is het zonder reden! Dit lichte, duurzame materiaal heeft namelijk talloze voordelen die het uitermate geschikt maken voor woningen, die we ook steeds meer zijn gaan waarderen. Van kozijnen tot dakbedekking en gevelbekleding, aluminium heeft zijn waarde zo onderhand wel bewezen als een materiaal van de hoogste topkwaliteit dat van iedere woning een fijnere plek maakt om te wonen. In deze blog lees je meer over de verschillende manieren waarop aluminium in de bouw wordt toegepast en hoe je het in je eigen woning kunt verwerken.


Zo kun je als organisatie voldoen aan de CROW 500 richtlijnen

Elk jaar weer leiden graafwerkzaamheden tot schade aan ondergrondse kabels en leidingen, met alle gevolgen van dien: van verstoringen in de energievoorziening tot aanzienlijke economische schade. Het voorkomen van deze schades is een gedeelde verantwoordelijkheid die de CROW 500 richtlijnen helder uiteenzetten. Deze standaard verduidelijkt de rollen van opdrachtgevers en grondroerders en biedt praktische stappen voor veilige graafwerkzaamheden. 


De diverse toepassingen van aluminium platen

Aluminium is een van de meest veelzijdige metalen die we kennen. Het staat bekend om zijn lichtheid, sterkte en corrosiebestendigheid, waardoor het een populair materiaal is in verschillende industrieën en toepassingen. Een van de meest voorkomende vormen waarin aluminium wordt gebruikt, zijn aluminium platen. Deze platen hebben een breed scala aan toepassingen vanwege hun unieke eigenschappen en veelzijdigheid.


Alles wat je moet weten over elektrische installatie in jouw woning

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning of moet jouw huidige woning worden gerenoveerd? Elektrische installatie is misschien geen spannend onderwerp zoals de kleur van de muren bepalen, maar het is wel heel belangrijk. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn hierover. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over elektrische installatie in jouw woning.


Vier opties voor een fietsenstalling bij je nieuwe kantoorpand

Met de groeiende populariteit van fietsen als duurzaam vervoersmiddel, wordt de noodzaak van hoogwaardige fietsenstallingen steeds belangrijker. Bij de planning van een nieuw kantoorpand rijst dan ook de vraag: welke fietsenstallingoptie is het meest geschikt? In dit artikel verkennen we vier verschillende opties voor fietsenstallingen bij een nieuw kantoorpand, waarbij we de voor- en nadelen van elke optie onder de loep nemen. Van kortparkeerplaatsen tot parkeren gedurende de nacht, ontdek hoe de keuze van een fietsenstalling kan bijdragen aan een duurzamere en gebruiksvriendelijkere werkomgeving. 


Circulaire economie bij Van Reel Groep

Duurzaamheid is een term die steeds vaker centraal staat in de bouwsector. Bedrijven zoeken naar innovatieve manieren om hun impact op het milieu te verminderen en tegelijkertijd efficiënter te opereren. Van Reel Groep omarmt deze uitdaging door actief deel te nemen aan de circulaire economie. In dit blog belichten we twee cruciale aspecten van hun inspanningen: circulair slopen en emissieloos werken.


Ontdek de duurzaamheidsmissie van Wijzonol als kans voor groen vastgoedonderhoud

Veel woningen en andere panden in Nederland moeten de komende jaren verduurzaamd worden. De verwachting is dat dit erg moeilijk gaat worden voor veel eigenaren. Wijzonol kan je gelukkig helpen op dit vlak, vooral bij het voorzien van je huis van duurzaam schilderwerk. Hierover kun je meer over lezen op de duurzaamheidspagina van Wijzonol. Daarnaast vertellen we je in dit artikel ook nog het een en ander over duurzaam vastgoedonderhoud! 


Loodgieter worden: misschien wel de leukste en veelzijdigste baan in de bouw?

Het leuke van de bouwsector is dat het zo ongelooflijk veelzijdig is. Er is niet slechts één functie die je hierin kunt vervullen. Er zijn enorm veel verschillende mensen met allerlei uiteenlopende kwaliteiten nodig. Hierbij denken we niet alleen aan timmermannen en aannemers, maar bijvoorbeeld ook aan loodgieters. Helaas wordt het werk van de loodgieter nog te vaak onderschat. Daarnaast heerst er een nijpend tekort aan goed opgeleide loodgieters. Kortom: hoog tijd om hier verandering in te brengen. Maar waarom zou je ervoor kiezen om loodgieter te worden en waar begin je? 


De slimste manieren om jouw bedrijf te verduurzamen

Duurzaamheid speelt niet alleen een rol in ons eigen leven, maar ook in dat van ondernemingen. Het is dan ook niet voor niets dat duurzaam ondernemen tegenwoordig steeds meer aandacht krijgt. Als klein bedrijf kan het soms voelen alsof jouw moeite tot verduurzaming niet opweegt tegen de vervuiling van grote multinationals, maar dit is niet het geval. Doordat iedereen een bijdrage levert, komt een duurzame toekomst steeds meer in zicht. Hiervoor moet je natuurlijk wel een aantal stappen ondernemen. Benieuwd naar de manieren waarop jij jouw bedrijf kunt verduurzamen? 


Het belang van goede faciliteiten op een kantoor voor productiviteit en welzijn

Een goed uitgerust kantoor met moderne en efficiënte faciliteiten is van cruciaal belang voor het succes en de productiviteit van een organisatie. Het gaat verder dan alleen esthetiek; het heeft directe invloed op het welzijn van medewerkers en hun vermogen om effectief te werken. In dit artikel zullen we verkennen waarom hoogwaardige kantoorfaciliteiten essentieel zijn en hoe ze een positieve impact kunnen hebben op zowel medewerkers als de algehele bedrijfsprestaties.


De akoestiek op kantoor verbeteren

Bij de inrichting van een kantoor wordt er meestal alleen maar gedacht aan de werkplekken en een fijne kantine. Toch is ook de akoestiek op kantoor iets wat zeker niet vergeten mag worden. Als de akoestiek niet goed is zal er een hinderlijke galm ontstaan, wat hoofdpijn en concentratieverlies als gevolg zal hebben. Dit wil je op kantoor natuurlijk voorkomen. We gaan je vertellen hoe!


KLIC als steunpilaar in stedelijke planning

De integratie van KLIC en de KLIC-app in stedelijke planning is een belangrijke stap vooruit in het beheer en de ontwikkeling van stedelijke gebieden. Deze technologieën bieden unieke mogelijkheden om de complexiteit van de ondergrondse infrastructuur in kaart te brengen en te beheren, wat essentieel is voor het succesvol plannen en uitvoeren van stedelijke projecten. Ondanks de voordelen, brengt deze integratie uitdagingen met zich mee. Dit artikel bespreekt enkele van deze uitdagingen en hoe KLIC en de KLIC-app hierin een ondersteunende rol kunnen spelen.


Tips voor een onderhoudsvrij bedrijfstuin

Het eerste aanzicht is natuurlijk een belangrijke eerste indruk als het gaat om klanten die bij je bedrijf op bezoek komen. Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is om niet alleen te investeren in voldoende parkeerplaatsen en eventueel ook de mogelijkheid om de auto op te kunnen laden, maar ook in de tuin. Natuurlijk is het ontzettend mooi om een prachtige tuin te hebben die helemaal in bloei staat, maar we weten ook allemaal dat het onderhouden van een tuin veel tijd, energie en daarmee ook geld kan kosten. Gelukkig zijn er ook allerlei manieren om de inspanning en kosten tot een minimum te beperken, terwijl je toch kunt genieten van een mooie tuin. Omdat we als geen ander snappen dat je als ondernemer het liefst zo’n onderhoudsvriendelijk mogelijke tuin wilt hebben, delen we in dit artikel een aantal handige tips met je.


De beste energiezuinige verwarmingssystemen

Energiezuinige verwarmingssystemen spelen een belangrijke rol in het verminderen van energieverbruik. Ze worden namelijk steeds duurzamer, maar ook goedkoper in aanschaf. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van energiezuinige verwarmingssystemen. 


Epoxy vloercoating voordelig en hoogwaardig in de praktijk

Epoxy vloercoating wordt op grote schaal professioneel gebruikt in de meest uiteenlopende sectoren, vanwege de veelzijdigheid en voortreffelijke eigenschappen van het product. Epoxy staat bekend om de duurzame eigenschappen, de veelzijdigheid in gebruik en de fraaie uitstraling ervan. Epoxy vloercoating kent belangrijke voordelen in de praktijk, zoals de bijzondere weerstand tegen slijtage en chemicaliën, wat deze vloercoating perfect geschikt maakt voor omgevingen met zware belasting, zoals magazijnen, fabrieken, winkels en garages.


4 Tips voor aannemers om hun tijd efficiënter in te delen

In de dynamische wereld van de bouw is tijd vaak een kostbaar goed. Aannemers worden constant geconfronteerd met strakke deadlines, complexe projecten en talloze taken die hun aandacht opeisen. Het efficiënt indelen van tijd is daarom van cruciaal belang om succesvol te zijn in deze veeleisende industrie. Hier zijn vier waardevolle tips voor aannemers om hun tijd op een effectievere manier te beheren.


Gebruik de zon in je voordeel met zonnepanelen

In de huidige wereld, waar duurzaamheid en milieubewustzijn centraal staan, worden zonnepanelen steeds populairder als een groene energieoplossing. Deze geavanceerde technologie maakt gebruik van de onuitputtelijke kracht van de zon om elektriciteit op te wekken, en de voordelen reiken verder dan alleen het verminderen van je ecologische voetafdruk. In dit artikel duiken we dieper in op wat zonnepanelen zijn, hoe ze werken en waarom het zowel economisch als ecologisch voordelig is om ze te kopen of te huren.


Tips voor een duurzame en stijlvolle vloer voor jouw bedrijfsruimte

Het selecteren van de juiste vloer voor je bedrijf is een cruciale beslissing. Een vloer is niet slechts een functionele basis voor je zakelijke ruimte, maar het speelt ook een vitale rol bij het creëren van de gewenste sfeer en uitstraling. In dit uitgebreide artikel nemen we je mee in de wereld van vloerbedekking voor bedrijven, waarbij we ons richten op belangrijke overwegingen en handige tips om je te helpen de perfecte vloer te kiezen voor jouw zakelijke omgeving.


Een PVC vloer: de vloer van de toekomst?

Als aannemer, ondernemer of werknemer in de bouw zul je vaak in de situatie komen waarin je eventuele klanten moet adviseren, bijvoorbeeld over de keuze voor een vloer. Tegenwoordig is een PVC-vloer met klikverbinding een populaire keuze. Dit is waarom een dergelijke vloer een goede aanrader is voor jouw klanten.


5 manieren om je bedrijfspand groener te maken

Wist je dat planten op en rond het kantoor goed zijn voor de gezondheid en het geluk van je team? Met een heleboel groen in en rondom je bedrijfspand, zal je ook nog eens water opvangen en daarmee wateroverlast voorkomen. Er zijn een heleboel redenen om het kantoor in een groen jasje te steken, maar welke manieren zijn er allemaal? Wij hebben er 5 uitgelegd!


Dit zijn leuke geschenken voor je relatie in de bouw

Als bedrijf gebruik je veel verschillende spullen, kom je veel op verschillende locaties en is het goed om jouw klant af en toe wat te schenken. Het is belangrijk om per klant te kijken of het geschenk wel relevant is voor die klant. Een relatie die bijvoorbeeld actief is in de bouw kan andere wensen hebben dan een relatie die actief is in de zorg. In dit artikel lichten we drie producten uit die jij aan jouw relatie in de bouw kan schenken. 


Een startersgids voor het vinden van een woning in Utrecht

Je bent net afgestudeerd en begint aan een nieuwe fase van je leven als young professional. Wonen in Utrecht als young professional biedt een spannende kans om te groeien, zowel professioneel als persoonlijk. Door je goed voor te bereiden, je onderzoek te doen en actief te zijn in je zoektocht, kun je een plek vinden waar je nog lang zult wonen. 

Utrecht is de perfecte stad voor jou: bruisend, dynamisch en vol mogelijkheden. Maar hoe vind je een woning die bij je past en hoe richt je die in? In dit artikel lees je handige tips en inspiratie om het meeste uit wonen voor young professionals in Utrecht te halen.


Steeds meer consumenten laten open trap dicht maken

In de wereld van interieurdesign en huisrenovaties is een opmerkelijke verschuiving te zien in de voorkeuren van consumenten: steeds meer huiseigenaren kiezen ervoor om open trappen te laten dichtmaken. Deze trend heeft niet alleen betrekking op esthetische overwegingen, maar ook op functionele en veiligheidsaspecten. Het lijkt erop dat consumenten meer belang hechten aan privacy, geluidsisolatie en kinderveiligheid, waardoor het dichtmaken van open trappen een populaire keuze wordt. Deze verandering in vraag heeft niet alleen gevolgen voor huiseigenaren, maar ook voor bedrijven in de bouw- en interieurbranche. Wat heb je ervoor nodig en kan iedereen het zelf uitvoeren? Of is het slimmer er iemand voor in te huren? 


Alleslijm is veelzijdiger dan je denkt

Je hebt niet altijd schroeven en een boor nodig om meubels en accessoires te maken of te repareren, een krachtige alleslijm kan een snellere oplossing bieden. Alleslijm is ook je beste vriend bij het creatief verwerken van overgebleven bouwmaterialen. Daarnaast maak je met behulp van secondelijm de leukste decoraties, bijvoorbeeld voor Kerstmis. 

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie