Blog overzicht  

105

Huis verbouwen? Kies voor kunststof!

Wanneer u besluit uw huis te verbouwen, zijn er talloze keuzes die u moet maken over materialen en ontwerp. Een van de meest impactvolle beslissingen is de keuze van de kozijnen. Kunststof kozijnen bieden een reeks voordelen waardoor ze een uitstekende keuze maken voor elke renovatie. Duurzaam, onderhoudsarm en energie-efficiënt zijn maar enkele van de vele voordelen die deze kozijnen te bieden hebben.


Zo gebruik je een krimpkous

Krimpousen worden vooral gebruikt in de elektrische sector om kabels te assembleren, beschermen, repareren en markeren. Ze isoleren goed en verminderen daardoor  het risico op kortsluiting, terwijl ze er tevens voor zorgen dat draden veilig onder stroom kunnen staan. Afhankelijk van het type kan het gebruik van krimpkous variëren van simpelweg verwarmen met een hittebron tot meer gespecialiseerde toepassingen zoals het bedrukken of gebruiken van verschillende kleuren voor gemakkelijke identificatie. Er is een breed assortiment krimpkousen in verschillende soorten, zoals dunwandig, middelwandig en dikwandig, en komt in allerlei maten, krimpverhoudingen en gebruikstemperaturen. Maar hoe gebruik je ze nu eigenlijk? Hier zijn de 5 stappen!


Dakraam voorkant huis: vergunning en overwegingen

Het bouwen van een dakraam aan de voorkant van een huis zorgt niet alleen voor meer licht, maar ook optisch voor meer ruimte. Voor het bouwen van een dakraam aan de voorkant van een huis is vaak een vergunning vereist. Wanneer bouwbedrijven de service aanbieden voor het maken van een dakraam, is het goed om hierover zo goed mogelijk te kunnen informeren. Daarom geven we in dit artikel meer informatie over de vergunning en overwegingen.


Hoe ziet de toekomst van duurzaam bouwen eruit?

Duurzaam bouwen wordt al een tijdje gedaan en de komende tijd hebben we in Nederland veel huizen en panden nodig. Duurzaamheid zal bij toekomstige bouwprojecten ook centraal staan en de Rijksoverheid doet er dan ook veel aan om duurzaam bouwen aantrekkelijk te maken, want zij hebben er natuurlijk ook baat bij.


Een RI&E opstellen: niet alleen wettelijk verplicht, maar ook goed voor je organisatie

Een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (RI&E) is cruciaal voor organisaties om de veiligheid op de werkvloer te waarborgen. Dit proces omvat het identificeren en beoordelen van diverse risico's, variërend van fysieke tot psychologische factoren. Een RI&E opstellen is verplicht volgens de Arbowet, en helpt niet alleen bij naleving van regelgeving, maar bevordert ook de productiviteit en het welzijn van werknemers.


De ultieme gids voor persoonlijke beschermingsmiddelen voor vakmannen

In de bouwsector komt veiligheid altijd op de eerste plaats, en het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) is daarbij van cruciaal belang. Of het nu gaat om het beschermen van je hoofd, handen, voeten of ademhaling, PBM kunnen ernstige ongevallen voorkomen en zelfs levens redden. In deze gids belichten we de rol van PBM op het werk en richten we ons specifiek op het gebruik van veiligheidsschoenen en andere cruciale PBM. 


Nieuwbouwontwerptrends: inspiratie voor de moderne woning

Het ontwerpen van een nieuwbouwwoning biedt ongekende mogelijkheden voor creativiteit en individualiteit. In de huidige tijd evolueren ontwerptrends voortdurend en worden ze beïnvloed door technologische vooruitgang, duurzaamheidsambities en veranderende levensstijlen. Als je op het punt staat een nieuwe woning te bouwen of gewoon nieuwsgierig bent naar de nieuwste ontwikkelingen in de bouwsector, lees dan deze blog over de meest opvallende nieuwbouwontwerptrends.


Duurzaam bouwen kent verschillende vormen

De laatste vijf tot tien jaar wordt er steeds meer aandacht besteed aan de verschillende vormen van duurzaam bouwen. Onder meer circulair bouwen wint aan populariteit, waarbij tijdens de sloop van bestaande panden gekeken wordt naar mogelijkheden om componenten van zo’n bouwwerk elders te hergebruiken. Op deze manier wordt het milieu niet onnodig zwaar belast. Er zijn meer manieren om te verduurzamen op de bouwplaats. Denk bijvoorbeeld ook aan de inzet van een elektrische veegmachine. Een elektrische veegmachine hoeft niet direct impact te hebben op het milieu, maar wel op de duurzame inzetbaarheid van de mens. Vaak wordt duurzaamheid onderverdeeld in drie belangrijke componenten: mens, milieu en omzet. Dit artikel vertelt hier meer over. 


Hoe je plafond lekkage voorkomt

Plafond lekkage is een serieus probleem voor jou als huiseigenaar of vastgoedbeheerder. Het kan niet alleen aanzienlijke schade aan je eigendom veroorzaken maar ook leiden tot dure reparaties. Door vooruit te denken en preventieve stappen te ondernemen, kun je het risico op lekkage aanzienlijk verminderen en je huis in goede staat houden. Dit artikel biedt jou praktische adviezen voor het onderhouden van je woning en het voorkomen van lekkages.


Wees veilig in de bouw: het belang van goede werk- en veiligheidsuitrusting

Het is voor werknemers die werken op een bouwplaats natuurlijk heel erg belangrijk dat ze kunnen werken in een veilige omgeving, met goede uitrusting. Zo kan er altijd iets externs gebeuren, en daar moeten de werknemers goed voor zijn beschermd. Je wil nou eenmaal dat de risico's zo min mogelijk zijn als werkgever. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende soorten veiligheidsuitrusting en waar je op moet letten bij deze producten om de werknemers te beschermen.


Acrylaatkit schilderen: wat je moet weten

Acrylaatkit wordt veelvuldig gebruikt in de bouw voor het wegwerken van kieren en naden. Het is een kit die voor veelvuldige toepassingen gebruikt kan worden zoals trappen, ornamenten, raam- en deurkozijnen. Het schilderen van acrylaatkit is een belangrijke stap in een bouwproces dat zowel de duurzaamheid als de uitstraling van het project verbetert. Maar het is wel belangrijk dat het op de juiste manier gedaan wordt. Waar moet je op letten bij het schilderen van acrylaatkit?


Wat is de rol van de reachtruck in de bouwsector

De bouwsector staat in de regel altijd onder druk. Het is rennen of stilstaan. Materialen moeten niet alleen op tijd maar ook veilig op de juiste plaats worden geleverd. Hier komt de reachtruck het perfecte hulpmiddel naar voren. Dit voertuig, speciaal ontworpen voor het hanteren van lasten in beperkte ruimtes, heeft zich ontwikkeld tot een onmisbaar onderdeel van de logistiek in de bouw.


De voordelen van elektrische boilers

In de wereld van huisverwarming en warmwatervoorziening zijn elektrische boilers een betrouwbare oplossing die steeds bekender wordt. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe boiler voor je woning of een upgrade wilt uitvoeren, elektrische boilers bieden verschillende voordelen die het overwegen waard zijn. Laten we eens dieper ingaan op waarom steeds meer mensen kiezen voor elektrische boilers en waarom een elektrische boiler kopen een slimme keuze kan zijn.


Invloed van zonwering op de BENG-indicatoren

De afgelopen decennia is veel onderzoek geweest naar de gevolgen voor de aarde van de manier waarop wij mensen leven. Hoewel er nog veel onduidelijk of omstreden is, is het overgrote deel van de wetenschappers het wel eens dat de toename van CO2 de belangrijkste veroorzaker is van klimaatverandering. Om klimaatverandering te stoppen of in ieder geval te vertragen, zijn er allerlei plannen om de CO2-uitstoot terug te dringen. Bijvoorbeeld als het gaat om de CO2-uitstoot van gebouwen. Hieronder lees je meer over de invloed van zonwering op de zogeheten BENG-indicatoren.  


Hoe aluminium in de bouw wordt toegepast

In de afgelopen jaren heeft aluminium een opmerkelijke opmars gemaakt in de bouwindustrie, en dat is het zonder reden! Dit lichte, duurzame materiaal heeft namelijk talloze voordelen die het uitermate geschikt maken voor woningen, die we ook steeds meer zijn gaan waarderen. Van kozijnen tot dakbedekking en gevelbekleding, aluminium heeft zijn waarde zo onderhand wel bewezen als een materiaal van de hoogste topkwaliteit dat van iedere woning een fijnere plek maakt om te wonen. In deze blog lees je meer over de verschillende manieren waarop aluminium in de bouw wordt toegepast en hoe je het in je eigen woning kunt verwerken.


Zo kun je als organisatie voldoen aan de CROW 500 richtlijnen

Elk jaar weer leiden graafwerkzaamheden tot schade aan ondergrondse kabels en leidingen, met alle gevolgen van dien: van verstoringen in de energievoorziening tot aanzienlijke economische schade. Het voorkomen van deze schades is een gedeelde verantwoordelijkheid die de CROW 500 richtlijnen helder uiteenzetten. Deze standaard verduidelijkt de rollen van opdrachtgevers en grondroerders en biedt praktische stappen voor veilige graafwerkzaamheden. 


De diverse toepassingen van aluminium platen

Aluminium is een van de meest veelzijdige metalen die we kennen. Het staat bekend om zijn lichtheid, sterkte en corrosiebestendigheid, waardoor het een populair materiaal is in verschillende industrieën en toepassingen. Een van de meest voorkomende vormen waarin aluminium wordt gebruikt, zijn aluminium platen. Deze platen hebben een breed scala aan toepassingen vanwege hun unieke eigenschappen en veelzijdigheid.


Alles wat je moet weten over elektrische installatie in jouw woning

Ga je binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwwoning of moet jouw huidige woning worden gerenoveerd? Elektrische installatie is misschien geen spannend onderwerp zoals de kleur van de muren bepalen, maar het is wel heel belangrijk. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn hierover. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over elektrische installatie in jouw woning.


Vier opties voor een fietsenstalling bij je nieuwe kantoorpand

Met de groeiende populariteit van fietsen als duurzaam vervoersmiddel, wordt de noodzaak van hoogwaardige fietsenstallingen steeds belangrijker. Bij de planning van een nieuw kantoorpand rijst dan ook de vraag: welke fietsenstallingoptie is het meest geschikt? In dit artikel verkennen we vier verschillende opties voor fietsenstallingen bij een nieuw kantoorpand, waarbij we de voor- en nadelen van elke optie onder de loep nemen. Van kortparkeerplaatsen tot parkeren gedurende de nacht, ontdek hoe de keuze van een fietsenstalling kan bijdragen aan een duurzamere en gebruiksvriendelijkere werkomgeving. 


Circulaire economie bij Van Reel Groep

Duurzaamheid is een term die steeds vaker centraal staat in de bouwsector. Bedrijven zoeken naar innovatieve manieren om hun impact op het milieu te verminderen en tegelijkertijd efficiënter te opereren. Van Reel Groep omarmt deze uitdaging door actief deel te nemen aan de circulaire economie. In dit blog belichten we twee cruciale aspecten van hun inspanningen: circulair slopen en emissieloos werken.


Ontdek de duurzaamheidsmissie van Wijzonol als kans voor groen vastgoedonderhoud

Veel woningen en andere panden in Nederland moeten de komende jaren verduurzaamd worden. De verwachting is dat dit erg moeilijk gaat worden voor veel eigenaren. Wijzonol kan je gelukkig helpen op dit vlak, vooral bij het voorzien van je huis van duurzaam schilderwerk. Hierover kun je meer over lezen op de duurzaamheidspagina van Wijzonol. Daarnaast vertellen we je in dit artikel ook nog het een en ander over duurzaam vastgoedonderhoud! 


Loodgieter worden: misschien wel de leukste en veelzijdigste baan in de bouw?

Het leuke van de bouwsector is dat het zo ongelooflijk veelzijdig is. Er is niet slechts één functie die je hierin kunt vervullen. Er zijn enorm veel verschillende mensen met allerlei uiteenlopende kwaliteiten nodig. Hierbij denken we niet alleen aan timmermannen en aannemers, maar bijvoorbeeld ook aan loodgieters. Helaas wordt het werk van de loodgieter nog te vaak onderschat. Daarnaast heerst er een nijpend tekort aan goed opgeleide loodgieters. Kortom: hoog tijd om hier verandering in te brengen. Maar waarom zou je ervoor kiezen om loodgieter te worden en waar begin je? 


De slimste manieren om jouw bedrijf te verduurzamen

Duurzaamheid speelt niet alleen een rol in ons eigen leven, maar ook in dat van ondernemingen. Het is dan ook niet voor niets dat duurzaam ondernemen tegenwoordig steeds meer aandacht krijgt. Als klein bedrijf kan het soms voelen alsof jouw moeite tot verduurzaming niet opweegt tegen de vervuiling van grote multinationals, maar dit is niet het geval. Doordat iedereen een bijdrage levert, komt een duurzame toekomst steeds meer in zicht. Hiervoor moet je natuurlijk wel een aantal stappen ondernemen. Benieuwd naar de manieren waarop jij jouw bedrijf kunt verduurzamen? 


Het belang van goede faciliteiten op een kantoor voor productiviteit en welzijn

Een goed uitgerust kantoor met moderne en efficiënte faciliteiten is van cruciaal belang voor het succes en de productiviteit van een organisatie. Het gaat verder dan alleen esthetiek; het heeft directe invloed op het welzijn van medewerkers en hun vermogen om effectief te werken. In dit artikel zullen we verkennen waarom hoogwaardige kantoorfaciliteiten essentieel zijn en hoe ze een positieve impact kunnen hebben op zowel medewerkers als de algehele bedrijfsprestaties.


De akoestiek op kantoor verbeteren

Bij de inrichting van een kantoor wordt er meestal alleen maar gedacht aan de werkplekken en een fijne kantine. Toch is ook de akoestiek op kantoor iets wat zeker niet vergeten mag worden. Als de akoestiek niet goed is zal er een hinderlijke galm ontstaan, wat hoofdpijn en concentratieverlies als gevolg zal hebben. Dit wil je op kantoor natuurlijk voorkomen. We gaan je vertellen hoe!


KLIC als steunpilaar in stedelijke planning

De integratie van KLIC en de KLIC-app in stedelijke planning is een belangrijke stap vooruit in het beheer en de ontwikkeling van stedelijke gebieden. Deze technologieën bieden unieke mogelijkheden om de complexiteit van de ondergrondse infrastructuur in kaart te brengen en te beheren, wat essentieel is voor het succesvol plannen en uitvoeren van stedelijke projecten. Ondanks de voordelen, brengt deze integratie uitdagingen met zich mee. Dit artikel bespreekt enkele van deze uitdagingen en hoe KLIC en de KLIC-app hierin een ondersteunende rol kunnen spelen.


Tips voor een onderhoudsvrij bedrijfstuin

Het eerste aanzicht is natuurlijk een belangrijke eerste indruk als het gaat om klanten die bij je bedrijf op bezoek komen. Je kunt je dus wel voorstellen dat het belangrijk is om niet alleen te investeren in voldoende parkeerplaatsen en eventueel ook de mogelijkheid om de auto op te kunnen laden, maar ook in de tuin. Natuurlijk is het ontzettend mooi om een prachtige tuin te hebben die helemaal in bloei staat, maar we weten ook allemaal dat het onderhouden van een tuin veel tijd, energie en daarmee ook geld kan kosten. Gelukkig zijn er ook allerlei manieren om de inspanning en kosten tot een minimum te beperken, terwijl je toch kunt genieten van een mooie tuin. Omdat we als geen ander snappen dat je als ondernemer het liefst zo’n onderhoudsvriendelijk mogelijke tuin wilt hebben, delen we in dit artikel een aantal handige tips met je.


De beste energiezuinige verwarmingssystemen

Energiezuinige verwarmingssystemen spelen een belangrijke rol in het verminderen van energieverbruik. Ze worden namelijk steeds duurzamer, maar ook goedkoper in aanschaf. In dit artikel geven we je een aantal voorbeelden van energiezuinige verwarmingssystemen. 


Epoxy vloercoating voordelig en hoogwaardig in de praktijk

Epoxy vloercoating wordt op grote schaal professioneel gebruikt in de meest uiteenlopende sectoren, vanwege de veelzijdigheid en voortreffelijke eigenschappen van het product. Epoxy staat bekend om de duurzame eigenschappen, de veelzijdigheid in gebruik en de fraaie uitstraling ervan. Epoxy vloercoating kent belangrijke voordelen in de praktijk, zoals de bijzondere weerstand tegen slijtage en chemicaliën, wat deze vloercoating perfect geschikt maakt voor omgevingen met zware belasting, zoals magazijnen, fabrieken, winkels en garages.


4 Tips voor aannemers om hun tijd efficiënter in te delen

In de dynamische wereld van de bouw is tijd vaak een kostbaar goed. Aannemers worden constant geconfronteerd met strakke deadlines, complexe projecten en talloze taken die hun aandacht opeisen. Het efficiënt indelen van tijd is daarom van cruciaal belang om succesvol te zijn in deze veeleisende industrie. Hier zijn vier waardevolle tips voor aannemers om hun tijd op een effectievere manier te beheren.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie