Blog overzicht  

42

Strategische investeringen voor de ondernemende huiseigenaar

Investeren in vastgoed wordt vaak gezien als een veilige manier om vermogen op te bouwen. Voor ondernemers kan de eigen woning een belangrijke schakel zijn in een bredere investeringsstrategie. Aangezien veel ondernemers hun liquide middelen beheren via een holding rekening, is het van cruciaal belang om investeringen in onroerend goed af te stemmen met andere zakelijke financiële activiteiten.


Dit is hoe voertuigvolgsystemen kunnen helpen bij het verbeteren van jouw wagenpark

In de bouw wordt regelmatig van verschillende voertuigen gebruikgemaakt. Werknemers die naar diverse klussen rijden in werkbussen. Producten die spoedig moeten worden afgeleverd. Dit zorgt er ook voor dat de meeste bouwbedrijven inmiddels een aardig wagenpark bezitten. Dit levert ook logistieke problemen op. Hoe weet je bijvoorbeeld waar de bestuurders zich bevinden? Hoe stippel je routes efficiënter uit? Hoe voorkom je verkeerd gebruik van bedrijfsvoertuigen? Voertuigvolgsystemen kunnen veel van deze problemen oplossen. Maar hoe? Wat maakt deze relatief eenvoudige tracker zo onmisbaar bij het verbeteren van jouw wagenpark? Wat levert het je op? 


De beste zonnepaneel leverancier?

De overgang naar duurzame energiebronnen is in volle gang. Volgens cijfers van het CBS staan er in Nederland meer dan 50 miljoen zonnepanelen geïnstalleerd, een aantal dat met de jaren heen blijft toenemen. Maar terwijl zonnepanelen populairder worden, stijgt ook het aantal leveranciers, wat de keuze voor een betrouwbare leverancier bemoeilijkt. Hierdoor stijgt het vraagstuk: “Hoe vind ik de beste zonnepaneel leverancier?”.


Muurisolatie is een kostenbesparende en duurzame keuze

In een tijd waarin duurzaamheid en energiebesparing centraal staan, wordt de aandacht steeds vaker gericht op het isoleren van woningen. Muurisolatie springt er hierbij uit als een effectieve en waardevolle oplossing voor veel huiseigenaren. Maar wat houdt muurisolatie precies in, wat zijn de financiële voordelen, en hoe snel verdien je jouw investering terug? In deze uitgebreide blog duiken we dieper in op de wereld van muurisolatie.


Wat is de beste manier om internetkabels netjes weg te werken in huis of op kantoor?

We willen allemaal graag internet thuis. Dat begint met het juiste abonnement, wat je vindt door online aanbiedingen voor tv en internet te vergelijken. Maar het beste internet krijg je vervolgens door bekabelde verbindingen, en niet door wifi. Dat wil niet zeggen dat je huis of kantoor er echter slordig uit moet zien met rondslingerende internetkabels. In dit artikel gaan we in op de beste manieren om je internetkabels netjes weg te werken, zodat een georganiseerde en strakke uitstraling kunt behouden.


Tips om waterschade aan je woning te voorkomen

Waterschade kan een hele grote impact hebben op je woning. Niet alleen de buitenkant kan beschadigen door hevige regenval, maar in sommige gevallen kunnen ook de spullen in je woning schade oplopen. Gelukkig zijn er diverse manieren om het risico op regen-, storm- en andere waterschade te verkleinen. In dit artikel staan diverse tips op een rij. Ook lees je meer over woonverzekeringen die goed van pas kunnen komen. Zo kun je je huis verzekeren tegen de financiële schade van wateroverlast. 


De onstuitbare stijging van energieprijzen in de bouw

De laatste jaren is er een significante toename te zien in de energieprijzen. Deze stijging heeft vergaande gevolgen voor verschillende sectoren, waaronder nadrukkelijk de bouw. Hier heeft de prijsstijging voor energie een directe impact op de kosten van bouwprojecten. Voor een sector die sterk afhankelijk is van energie-intensieve processen - van de productie van bouwmaterialen tot de daadwerkelijke bouwactiviteiten - betekent elke stijging in energieprijzen automatisch hogere kosten. Pricewise, een bekende vergelijkingssite voor energie, laat duidelijk zien hoe deze prijzen in een opwaartse trend blijven.

 Bovendien is het niet alleen de directe energieconsumptie op bouwplaatsen die getroffen wordt. Het transport van materialen, wat een aanzienlijk deel van het bouwproces uitmaakt, wordt eveneens duurder naarmate de brandstofprijzen stijgen. Hierdoor komt de winstmarge van bouwbedrijven steeds verder onder druk te staan.


De juiste boormachine voor de juiste klus

Als klusser sta je vast wel eens voor de keuze: welke boormachine moet je nu eigenlijk gebruiken voor die specifieke klus? Met zoveel verschillende soorten boormachines op de markt, kan de juiste boormachine kopen soms een uitdaging zijn. Om deze reden hebben wij de verschillende types boormachines en hun toepassingen op een rijtje gezet, zodat jij straks met volle vertrouwen aan de slag kunt gaan. Heb je je ooit afgevraagd wat je met een accuboormachine kunt doen? Of wanneer je een boorhamer moet kiezen? Laten we eens kijken!


Hoe kun je een plat dak monteren?

Tegenwoordig zie je op steeds meer gebouwen platte daken, veel mensen nemen een plat dak omdat ze het mooi vinden staan bij de uitstraling van het gebouw. Maar een plat dak kan je niet zomaar even monteren, hieronder hebben we enkele stappen die nodig zijn bij het monteren van een plat dak.


De voordelen van hekwerk toevoegen rondom je bedrijfspand

Een veilige en goed beveiligde werkomgeving is essentieel voor elk bedrijf. Het toevoegen van hekwerk rondom je bedrijfspand kan een effectieve manier zijn om de veiligheid te verbeteren en ongewenste indringers buiten te houden. In deze blog zullen we de voordelen van het installeren van hekwerk bespreken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken voor de beveiliging van je bedrijf.


5 Trendy balustrade-opties met glas

Stel je het eens voor: in een moderne loft met een minimalistische inrichting kijk je je ogen uit op een adembenemend uitzicht. Daarnaast is er nog een ander detail dat je aandacht trekt; de elegante balustrades die de ruimte omlijsten. De unieke esthetiek van glasbalustrades is niet meer weg te denken in de moderne architectuur. En dat is niet zo gek, want met een balustrade van glas beschik je over een combinatie van functionaliteit en een eigentijdse uitstraling, en kun je de perfecte balans creëren tussen een stijlvol designstatement en veiligheid. Geïnteresseerd? Maak hier kennis met 5 trendy balustrade-opties gemaakt van glas. 


Hoe een jacuzzi veilig en goed te plaatsen in de tuin

Met een bubbelbad in de tuin is het optimaal genieten van de buitenlucht. Zowel in de zomer als in de winter kun je gebruik maken van de jacuzzi. Hierdoor kun je op ieder gewenst moment tot rust komen. Dat klinkt toch heerlijk? Wanneer je zelf een bubbelbad aanschaft, is het wel belangrijk om na te denken over de plaatsing. Dit moet namelijk goed en veilig gebeuren. In dit artikel staat meer informatie over de juiste ondergrond, afwatering en de veiligheidsvoorzieningen. Het is daarnaast raadzaam om je te laten adviseren door een specialist.


Het Puzzelstuk in Plaats: Hoe Vindt Men het Beste Dakdekkersbedrijf?

Het belang van een solide, veilig en functioneel dak is onmiskenbaar. Het biedt niet alleen bescherming tegen weersinvloeden, maar draagt ook bij aan de energie-efficiëntie en esthetiek van een gebouw. Wanneer er problemen ontstaan, zoals bijvoorbeeld een daklekkage, is het cruciaal om een betrouwbaar dakdekkersbedrijf te vinden.


Traprenovatie: een slimme stap naar meer woongenot én waardeverhoging

Stel je eens voor. Je komt na een lange dag werken thuis, zet de sleutel in het slot en opent de deur. De eerste aanblik die je krijgt, is die van een stijlvolle, strak gerenoveerde trap. Geen versleten treden, geen afgebladderde verf, maar een trap die in perfecte harmonie is met de rest van je interieur. Dat is wat een traprenovatie voor je kan doen. Maar wist je dat een traprenovatie ook de waarde van je woning kan verhogen? Hier is waarom.


Trendy houten trappen: meer dan zomaar een opstap

Wie zegt dat trappen gewoon functioneel moeten zijn? Een kijkje in de wereld van houten trappen laat zien dat dit essentiële element in elk huis een prachtig, statement-makend kunstwerk kan zijn. Met de juiste aanpak voegt een trap niet alleen waarde toe aan je huis, maar ook een flinke dosis karakter en stijl. Laten we eens duiken in de laatste trends van houten trappen.


Gevelbekleding kiezen, waar moet je allemaal op letten?

Als je de buitenkant van een gebouw wilt bedekken, zijn er talloze opties om uit te kiezen. Je kunt verschillende materialen, zoals hout en metaal, gebruiken en allerlei verschillende ontwerpen maken. In deze blog vind je informatie over de verschillende keuzes die je hebt en waar je op moet letten. Zo kun je eenvoudig de juiste gevelbekleding kiezen die past bij jouw wensen.


Prefab bouw steeds populairder

De wereld van de bouw en constructie ondergaat voortdurend veranderingen en evolueert naar meer efficiënte en duurzame methoden om huizen te kunnen bouwen. Logisch ook, aangezien we natuurlijk al jaren bezig zijn met het verminderen van de uitstoot van CO2. Een trend die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden bij veel bouwbedrijven is prefab bouw, ook wel bekend als geïndustrialiseerde bouw. Prefab bouw is een constructiemethode waarbij gebouwdelen en componenten vooraf in een fabriek worden gemaakt en vervolgens op de bouwplaats in elkaar worden gezet. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit voor bedrijven een stuk efficiënter werken is en er ook de nodige besparingen mee gemoeid gaan. Het is dus ook niet zo gek dat dit steeds populairder aan het worden is. 


Wat is mijn huis echt waard?

Sinds 2023 dalen huizenprijzen. Of beter gezegd; de tijd van flink overbieden is voorbij. De vraag ligt lager dan enkele jaren geleden, waarmee de druk van de ketel is. Dit betekent overigens niet dat vastgoed niet langer een goede investering is, het betekent wél dat een eigenaar meer werk moet verrichten om een goede prijs voor de woning te krijgen. Wat is mijn huis echt waard? Hoe u achter de werkelijke woningwaarde komt leggen we uit op deze pagina.


De mogelijkheden van sandwichpanelen in moderne architectuur

Het valt niet te ontkennen dat de moderne architectuur voortdurend in ontwikkeling en ontwerpers en bouwers innovatieve materialen gebruiken die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Een van die materialen die steeds meer voorkomt in de bouw zijn   sandwichpanelen, die mede vanwege hun unieke eigenschappen en vele mogelijkheden een erg populaire keuze zijn geworden in de bouw van onder meer loodsen en koelingssystemen, maar ook voor woningbouw en kantoren! 


Zo zorg je voor het perfecte klimaat binnen jouw bedrijf

Een comfortabel en gezond werkklimaat is essentieel voor de productiviteit en tevredenheid van medewerkers. We hebben het hierbij natuurlijk niet alleen over de band onderling, maar ook over de temperatuur, ventilatie en alles wat daarbij komt kijken. Juist dit is hetgeen waar we het in dit artikel dan ook over willen gaan hebben. Als werkgever kun je verschillende maatregelen nemen om het perfecte klimaat binnen jouw bedrijf te creëren. Welke manieren dit zijn, bespreken we in dit artikel met je. Want laten we eerlijk zijn, je wilt natuurlijk wel onder de juiste omstandigheden kunnen werken.


Trends in de bouwsector

De bouwsector maakt steeds meer gebruik van technologie om het beheer van bouwprojecten en de werkzaamheden op de bouwplaats efficiënter en duurzamer te maken. Enkele belangrijke trends in de bouwsector zijn onder andere het gebruik van building information modeling (BIM), bouwrobots en geavanceerde bouwmaterialen. Door de COVID-19-pandemie is er ook behoefte ontstaan aan nieuwe bouwmethoden die voldoen aan de veiligheidsvoorschriften en regelgeving voor werknemers. Daarom zijn steeds meer start-ups en groeiende bedrijven bezig met het ontwikkelen van innovaties op het gebied van prefab constructies, veiligheid voor werknemers en bouwrobots. Tegelijkertijd verminderen 3D-printen en groene bouwoplossingen de negatieve impact van de bouw op het milieu. Hier zijn een aantal van deze trends.


Je tuin renoveren doe je zo!

Nu de zon er is, is het natuurlijk wel zo handig om je tuin goed op orde te hebben. Als je weer lekker in je tuin wilt kunnen zitten, is het ideaal om te kiezen voor je tuin renoveren. Hierdoor is het mogelijk om eindelijk een keer je tuin aan te pakken. Als je je tuin wilt renoveren, is het wel belangrijk om dit goed aan te pakken. Er zijn verschillende manieren waarop je dit aan kunt gaan pakken. Daarom gaan we in dit artikel kijken hoe je je tuin goed kunt renoveren. 


Heftruck of vrachtwagen: behaal je erkende certificaat

Je officiële heftruckcertificaat halen: dat doe je het best bij een erkend opleidingscentrum waar je alle kneepjes van het vak leert. Bij het bedienen van een heftruck is veiligheid en deskundigheid absoluut essentieel. Daarom is een degelijke opleiding die jou zorgvuldig en professioneel leert hoe je een goede heftruckbestuurder wordt zeer van belang. Logistiek Opleidingscentrum Wesseldijk biedt dat precies aan: een goede combinatie van theorie en praktijk om jou met een uitstekende basis aan het werk te kunnen laten gaan. Dankzij de erkenning door het CBR, die ons opleidingscentrum geniet als één van de weinigen in Nederland, is je certificaat ook officieel erkend door alle werkgevers en verzekeraars. Dat geeft je vrij spel om je beroep in alle vertrouwen en vrijheid uit te kunnen voeren. Extra goed nieuws is dat je binnen een dag je certificaat al kunt behalen, na het slagen voor je examen. Eens geslaagd, heb je binnen vijf dagen jouw persoonlijke, professionele certificaat in handen. Je kunt ervoor kiezen de opleiding bij ons in het opleidingscentrum te volgen of op locatie naar keuze. Neem je deel met een groep? Reken dan maar op een flinke korting!


Welke afwerking van verf past het beste bij jouw interieur?

Verf is een belangrijk onderdeel van het interieur. Het geeft een ruimte, kleur en sfeer. Maar niet alleen de kleur van de verf is belangrijk, ook de afwerking speelt een grote rol. Er zijn verschillende soorten afwerkingen van verf, zoals mat, zijdeglans en hoogglans. Maar welke afwerking past het beste bij jouw interieur? In dit artikel bespreken we de verschillende afwerkingen en geven we tips voor het kiezen van de juiste afwerking.


Open vs gesloten afvalcontainer: wanneer kies je welke?

Als bedrijf wil je natuurlijk goed voor de dag komen, en daar hoort ook een goed afvalbeheer bij. Maar ja, welke afvalcontainer moet je nu kiezen? Ga je een open container huren of is een gesloten container beter? Er zijn voor- en nadelen aan beide opties en het is verstandig om deze goed af te wegen. In dit artikel helpen we je daarom graag op weg. We bespreken de verschillen tussen een open en een gesloten afvalcontainer, en geven tips voor wanneer je het beste voor welke optie kunt kiezen. Zo kun je als bedrijf een weloverwogen keuze maken voor een optimaal afvalbeheer.


Het belang van kwalitatief hoogwaardige wastafelmeubels in de bouwsector

Als bouwprofessional is het van essentieel belang om hoogwaardige materialen en producten te selecteren om een hoogwaardig eindproduct te leveren. In de badkamer is het wastafelmeubel een van de belangrijkste onderdelen. Dit is het middelpunt van de badkamer, waar dagelijks veel gebruik van wordt gemaakt. Daarom is het cruciaal om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige wastafelmeubel van betrouwbare merken zoals Plieger.


Waar moet een bouwer op letten bij het renoveren van een huis?

Het renoveren van het huis van een klant is een ingrijpende onderneming die een zorgvuldige planning en aandacht voor detail vereist. Als bouwer moet je rekening houden met verschillende sleutelfactoren om een ​​succesvol renovatieproject voor je huis te garanderen dat aan de verwachtingen van je klant voldoet. Hier zijn enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden:


Tuindecoratie voor bedrijven in de bouwsector: hoe pak je het aan?

Als bedrijf in de bouwsector wil je jouw klanten helpen bij het creëren van een mooie buitenruimte. Tuindecoratie is een geweldige manier om deze ruimte op te fleuren en persoonlijkheid toe te voegen. Het is belangrijk om te weten welke aspecten van tuindecoratie van belang zijn. In dit blog bespreken we enkele belangrijke aspecten van tuindecoratie voor bedrijven in de bouwsector, zoals schilders. We geven ook enkele tips over hoe je tuindecoratie kunt onderhouden en beschermen, zodat het er lang mooi en verzorgd uitziet.


Tips en oplossingen voor het optimaliseren van de akoestiek in een kantoorruimte

In een kantooromgeving is goede akoestiek van cruciaal belang voor de productiviteit, gezondheid en tevredenheid van de werknemers. Helaas wordt dit vaak over het hoofd gezien bij het ontwerpen en inrichten van kantoorruimtes. Slechte akoestiek kan leiden tot verminderde concentratie, vermoeidheid en zelfs gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn en stress. In deze blog bespreken we waarom akoestiek belangrijk is in kantoorruimtes en wat u kunt doen om de akoestiek in uw eigen kantoorruimte te verbeteren. Of je nu een kantoorruimte ontwerpt, bezit of huurt, deze tips zullen je absoluut kunnen helpen bij het verbeteren ervan. Er is natuurlijk niets zo vervelend als een collega die zit te bellen, terwijl je vervolgens het geluid door de hele ruimte hoort galmen, waardoor je je eigen concentratie deels of zelfs volledig verliest.


Non-direction kunstgras: creëer een gazon met realistische uitstraling


Je tuin groener maken door het aanleggen van een gazon? Met kunstgras kies je voor een aantrekkelijk alternatief voor een natuurlijk grasveld. De ontwikkeling van kunstgras is continu in beweging en de laatste ontwikkeling is behoorlijk spectaculair: non-direction kunstgras. Bij deze moderne kunstgrasvorm staan grassprieten alle kanten op waardoor het een nóg natuurlijker uitstraling krijgt. Waarom is het nog meer zinvol om over te stappen op non-direction kunstgras? 

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie