Nieuws overzicht  

6266

Van nature uniek

Ontdek de eindeloze creatieve mogelijkheden van hout, zonder de natuurlijke beperkingen! De natuur vormt een geweldige inspiratiebron in onze productontwikkeling. Het is een krachtig proces dat zich steeds ontwikkelt. Hierdoor biedt het eindeloze inspiratie aan ontwerpers en architecten. Rockpanel combineert de voordelen van een natuurlijk ontwerp met de kracht van steen.


De voordelen van Rockpanel Woods

Naast de natuurlijke uitstraling van Rockpanel Woods zijn onze gevelpanelen ook op diverse manieren te plaatsen en te bewerken. Zo profiteer je van ontwerpvrijheid zonder compromissen. En doordat de panelen slechts een minimum aan onderhoud vereisen en optimale kleurvastheid en brandveiligheid bieden, kun je ervan op aan dat je Rockpanel Woods-gevel nog decennialang mooi blijft.


Rockpanel Woods projectverhalen

Heb je interesse om je gebouw te bekleden met Rockpanel Woods, hét brandveilige en onderhoudsarme alternatief voor hout? Laat je inspireren door onze projectverhalen en lees de ervaringen van andere architecten en aannemers over het werken met Rockpanel Woods gevelbekleding.


Houtlook uitstraling

De warmte van hout zorgt ervoor dat mensen zich thuis voelen. Een goede reden om het in te zetten in het ontwerp van je gebouw. Met Rockpanel Woods geven we je de mogelijkheid om je houten gevelontwerp te creëren naar de vereisten van vandaag zonder de natuurlijke beperkingen van hout.


Onderzoek ‘Swipe naar groen’ daagt bouwketen uit

De marktscan ‘Swipe naar groen’ daagt architecten, aannemers, ontwikkelaars en andere bouwpartners uit na te denken over toekomstbestendig bouwen. Op swipenaargroen.nl kunnen zij zichzelf benchmarken en vergelijken met andere professionals. Het initiatief komt van Wienerberger, toonaangevend in duurzame bouwoplossingen en graag met de markt meedenkend over de kansen en uitdagingen die de toekomst ons stelt.


Gastvrij en innovatief toegangsbeheer bij Liberty Global

Gastvrijheid en security staan vaak op gespannen voet met elkaar. De uitdaging is dan het vinden van het beste compromis tussen Fort Knox en de Zoete Inval. Telecombedrijf Liberty Global voerde voor het hoofdkantoor in Schiphol-Rijk onlangs een grote renovatie door. Daarbij is de toegangsbeveiliging aanzienlijk aangescherpt, zonder de gewenste gastvrije uitstraling van het bedrijf aan te tasten.


Troax deuren en poorten met passend deurbeslag. Het sluitstuk van uw hekwerk

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; zonder poorten beschermt u - zelfs met ons hekwerk - niets. De kostbare goederen van uw klant zijn enkel veilig achter een poort die perfect is afgestemd op uw project. De behoeften en omstandigheden kunnen zeer divers zijn. Daarom bieden wij u, behalve het beste hekwerk, ook een ruime keuze aan deuren en passend hang- en sluitwerk aan. 


ADDA voor optimale beveiliging

Even kort voorstellen: ADDA is het handelsmerk van rolluikenfabriek Van Dullemen. Sinds 1964 actief in het ontwikkelen, produceren en monteren van rolluiken, rolhekken, schaarhekken, parkeergarage afsluitingen en brandschermen. Met meer dan 50 jaar kennis en ervaring de specialist op het gebied van rolluikbeveiliging.


Vind jouw perfecte match met Rockpanel Chameleon

Waarom opgaan in het geheel als je er ook uit kunt springen? Kameleons blinken uit en tonen hun innerlijke wereld aan het publiek door middel van hun eigen kleurrijke taal. Bij het creëren van gebouwen heb je de mogelijkheid om te communiceren met kleurrijke statements. Met Rockpanel Chameleon kun je een gebouw laten interacteren met de wereld.  


Rockpanel Chameleon Case Studies

Overweeg je Rockpanel Chameleon te gebruiken voor jouw volgende project? Laat je inspireren door onze vele voorbeeldprojecten in heel Europa. Een gevel met Rockpanel Chameleon ziet er nooit hetzelfde uit, maar is altijd opvallend en inspirerend.


Fascinerend anders

De aandacht van het publiek trekken. Daar gaat het om bij Rockpanel Chameleon. Een gevel met kameleon-effect ziet er nooit hetzelfde uit, maar is altijd opvallend en inspirerend. Bekijk de kleur van de gevel eens vanuit een andere hoek. De kleur is nooit dezelfde, hoe lang je ook kijkt naar het gebouw. Afhankelijk van het perspectief en het zonlicht verandert het oppervlak van de Rockpanel Chameleon gevelpanelen. Van scholen tot bedrijfsgebouwen en van woningen tot recreatiecomplexen, deze magische gevels springen er altijd uit en zijn echte blikvangers.


Durf uitzonderlijk te zijn

Kameleons zingen niet zoals vogels, roepen niet zoals kikkers en gebruiken ook al geen woorden om zichzelf uit te drukken. Toch beschikken ze over een krachtig communicatiemiddel: hun vermogen om van kleur te veranderen.


Pareaulux klimaatplafonds in aluminium, vilt of hout

Overweeg Hunter Douglas PareauLux klimaatplafonds voor een duurzame oplossing om het binnenklimaat te reguleren zonder concessies te doen aan esthetiek. Pareaulux zorgt voor zowel verwarming als koeling, gelijkmatig over de ruimte en minimaliseert de zichtbaarheid van componenten. Het systeem is duurzaam en onderhoudsarm, en compatibel met duurzame generatiesystemen. Kies uit verschillende mogelijkheden voor elk interieur en bereik visueel, akoestisch en thermisch comfort met PareauLux.


De meest duurzame wand van Nederland

Het veranderen van productieprocessen en het samenwerken met ketenpartners is van groot belang in de transitie naar een circulaire economie. De afgelopen jaren heeft de bouw al een sterke omslag gemaakt op het gebied van prefab en conceptueel bouwen en ook de omslag naar een circulaire bouweconomie begint vorm te krijgen. In de toenemende vraag naar circulaire oplossingen kan prefabricage een grote bijdrage leveren. 


Renovatie & Transformatie trefpunt voor pro’s in upgrading van bestaande bebouwing

De vakbeurs Renovatie & Transformatie, voorheen RENOVATIE geheten, vindt plaats van 23 tot en met 25 mei in de Brabanthallen in Den Bosch. En biedt haar bezoekers, naast veel thematische achtergrondinformatie daaromtrent, een compleet overzicht van de praktische oplossingen voor vraagstukken in renovatie- en transformatietrajecten.


Argenta Invisidoor 2.0: montagegemak voorop

Met de Argenta invisidoor 2.0 gaat ARLU als specialist in onzichtbare aluminium deurkaders voor draaideuren nog een stap verder. Voortaan zijn de profielen in twee universele varianten verkrijgbaar, eentje voor binnendraaiende en eentje voor buitendraaiende deuren.

Die profielen – die voortaan ook met raamankers bevestigd kunnen worden – zijn zowel geschikt voor de slot- als de scharnierkant én het bovenprofiel van het deurkader. Een meegeleverde interne hoekverbinding spant zichzelf volledig op zodat je de verstekken eenvoudig en mooi kan laten aansluiten.


Nieuwe ontwerpopties met vrijhangend akoestisch paneel Solo Matrix

De Ecophon Solo-familie vrijhangende eilanden is uitgebreid met het akoestische paneel Solo Matrix. Dit gebruiksvriendelijke akoestische paneel is er in verschillende maten, een nog grotere verscheidenheid aan kleuren en wordt eenvoudig aan het ophangsysteen in het plafond geklikt.


Vloerverwarming voor iedere renovatie

MAGNUM levert diverse vloerverwarmingssystemen die uitermate geschikt zijn voor renovatieprojecten. Door de minimale installatiehoogte hoeft er geen freeswerk verricht te worden. 2 varianten kunnen zelfs in de muur worden verwerkt.


Fixscreen Minimal doekzonwering

Dankzij de Fixscreen Minimal van Renson is buitendoekzonwering voortaan zelfs met minimalistische ramen combineerbaar. Zowel voor inbouw als na-installatie op high end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren heeft Renson nu dus het perfecte compromis tussen duurzaamheid, comfort en design beschikbaar. 


Nieuwe magnetische vuilafscheider-filter voor hoge systeemefficiëntie

Brandschoon systeemwater is van groot belang om de maximale efficiëntie van een verwarmings- en koelinstallatie op lange termijn te garanderen. Vuildeeltjes in het systeem kunnen een slechte werking, storingen en vastgelopen componenten veroorzaken. De nieuwe magnetische vuilafscheider-filter CALEFFI XF filtert op superieure wijze, voor een ongeëvenaarde systeemreiniging en permanente bescherming van alle installatie-onderdelen. Zo draagt hij bij aan een optimaal rendement, hoog comfort en een lange levensduur van het systeem.


Milieubewust koelen én verwarmen met JAGA LT-radiatoren

Deze Strada Hybrid is een innovatie op de welbekende Strada van Jaga. Naast LOW-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen op lage watertemperaturen, heeft deze nieuwste radiator óók het vermogen om een ruimte extreem snel te koelen. Dat komt omdat de Strada Hybrid beschikt over veruit het snelst reagerende afgiftesysteem op de markt.


Werken in de groene toekomst

Een absolute blikvanger in het landschap van Amsterdam; EDGE Amsterdam West is een kantoorgebouw met een oppervlakte van wel 42.000 m2. Het werd volledig opnieuw bedacht met de hoogste ambities op vlak van gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en gezondheid. Een focus op luchtkwaliteit kon hierdoor ook niet over het hoofd gezien worden.


Highnote Almere bereikt hoogste punt met 157 betaalbare appartementen

Woongebouw Highnote in Almere centrum; een belegging van één van de fondsen van Rockfield Real Estate bereikt hoogste punt met het voltooien van de 19e verdieping op een hoogte van 63 meter. Dit moment is feestelijk gevierd in het bijzijn van alle betrokken partijen en wethouder Jules Lindenbergh van de gemeente Almere. De wethouder had de eer om de instructies te geven voor het hijsen van het hoogste vloerdeel van het gebouw; de dakvloer van de liftopbouw. 


Kijk op woningbouw

De  stijgende grondprijzen plus de partijen die leges, belastingen enzovoort ontvangen plus alle adviseurs die nodig zijn in de voorbereiding van het bouwen van een woning … maken dat bouwen duurder geworden is.  Daarnaast zijn de grondstoffen en de bouwmaterialen fors duurder geworden.


Oxygen2: slim en zuinig ventileren

De overheid stimuleert de bouw van energie neutrale woningen én het energiezuiniger maken van bestaande woningen. Isolatie is daarin de eerste stap. Het bespaart energie en zorgt voor een beter wooncomfort. Maar hoe zit het dan met de ventilatie? 


Totaaloplossingen voor de woningbouw

Bouwprojecten worden steeds complexer en veronderstellen specialistische inbreng vanuit een toenemend aantal disciplines. Dat geldt zeker voor de woningbouw. Vakwerk en productkwaliteit alleen zijn niet langer voldoende om een project tot een succes te maken. Men wenst ontzorging en gemak. Beheersing van bouwproces en bouwkosten is cruciaal. De bouw dient rekening te houden met functionele en esthetische eisen van zowel opdrachtgevers als bewoners. Men wil zekerheid dat op alle fronten wordt voldaan aan geldende regels en normen, ook met betrekking tot duurzaamheid en belasting van het milieu. Kortom, er wordt méér verwacht van de samenwerkende partijen. En dat is precies wat Berkvens biedt. Toegang tot morgen.


Innovatief in hout

Innovatief in hout, dat is waar wij bij Foreco Houtproducten voor staan. Constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen op het gebied van hout. Zo onderzoeken we het impregneren van hout en kijken we hoe we hout kunnen modificeren met bio-based producten. Zo zorgen we er voor dat het hout op een duurzame wijze een langere levensduur krijgt. Daarnaast zoeken we ook naar slimme oplossingen om bijvoorbeeld het gebruik van hardhout terug te dringen.


Professional krijgt veel praktische hulp via ISSO-kleintje Zonnestroom

Om zonnestroomsystemen op een duurzame wijze te realiseren, heeft de professional de juiste kennis nodig. Met het Kleintje Zonnestroom biedt ISSO veel nieuwe kennis in een handzaam en volledig naslagwerk. Deze kennis geeft de juiste informatie om specifieke onderdelen voor het installeren van een zonnestroomsysteem na te kijken of op te zoeken.


Praktische oplossingen voor het na-isoleren van hellende daken

Voor het na-isoleren van hellende daken biedt IsoBouw meerdere innovatieve isolatiesystemen. De productkeuze is afhankelijk van de bestaande dakconstructie en de gewenste dakbedekking. IsoBouw gaat daarbij nog veel verder dan alleen het leveren van deze  isolatiesystemen. Ieder project wordt door IsoBouw individueel benaderd. Dit betekent dat zij samen met u kijken naar uw project specifieke uitdagingen en wensen.


OxyGreen Light: de standaard in vraaggestuurd ventileren

Dankzij externe CO2- en vochtsensoren (die tegelijk ook over een bedieningsknop beschikken om te kiezen tussen vraag gestuurde ventilatie, nachtstand of boost) is de OxyGreen Light bovendien eenvoudig, modulair en op maat van ieders noden uit te breiden tot een compleet vraag gestuurd ventilatiesysteem dat de binnenluchtkwaliteit in de hele woning op peil houdt en je klant ook toelaat om extra te besparen op energie. Die extra sensoren communiceren draadloos met de ventilatie-unit.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie