Nieuws overzicht  

6192

Een 54 mm dikke deur: klein verschil, groot resultaat

Uit de Energiemonitor 2022 blijkt dat 51 procent van de corporatiewoningen in Nederland valt in labelklasse B of gunstiger. Dit betekent dat de er nog een flinke opgave is om de andere 49 procent de komende jaren aan te pakken. Bij de isolatie van de gevel spelen goed isolerende en tochtwerende deuren een belangrijke rol. Door een bestaande deur met een dikte van 38 mm te vervangen door een deur van 54 mm dik stijgt de isolatiewaarde enorm en neemt de tocht sterk af. Een klein verschil met groot resultaat: het zorgt voor een prettig en comfortabel huis, een lagere energierekening én CO2-reductie. De nieuw ontwikkelde animatie geeft het gemak en de voordelen weer.


Stalen buitendeuren met gecombineerde eigenschappen

Voor iedere situatie is een passende stalen buitendeur van Merford leverbaar. Zowel voor industrie, energie als bouw sector is een ruim aanbod beschikbaar. De M-serie deuren van Merford zijn gemaakt van hoge kwaliteit staal die in de eigen productiehal in Gorinchem worden geproduceerd. 


Een automatische schuifdeur voor iedere toegangssituatie

Zonder erbij na te denken lopen we allemaal vrijwel dagelijks door openingen die worden afgesloten door automatische schuifdeuren. Die schuifdeur valt pas op als deze niet functioneert zoals zou moeten, bijvoorbeeld door te laat te openen, of te vroeg dicht te gaan. De kracht van een goede schuifdeur zit hem dus niet alleen in het schuiven zelf, maar ook in de afstelling van de deur en de bijbehorende sensortechniek. Absolute specialist op dit vlak is dormakaba, die met haar schuifdeurenprogramma letterlijk en figuurlijk een sluitend antwoord heeft op ieder vraagstuk omtrent het automatisch openen en sluiten van schuif- en vouwdeuren.


FOAMGLAS® - niet geproduceerd om weg te gooien

Een groot aantal gebouwen in het land zijn verouderd en scoren slecht op het gebied van energie-efficiëntie. Met FOAMGLAS® is het mogelijk om de daken ervan te renoveren en bijkomend te isoleren zonder het aanwezige isolatiemateriaal te verwijderen of te vervangen. Op deze manier kan worden bespaard op energie en grondstoffen, verkleint de afvalberg, en draagt de bouwwereld bij aan een circulaire economie. Een mooi voorbeeld is de huidige renovatie van het dak van AZ Sint-Jan Brugge – België.


Stabiel, snel en eenvoudig: TECEprofil voor prefab

TECE levert het stabiele droogbouwsysteem TECEprofil dat zeer geschikt is voor prefab. Voor sanitaire ruimten, schachten en technische ruimten in skids. Het bestaat uit 3 basisdelen en is eenvoudig, flexibel en schoon te verwerken. Specifieke kennis en speciaal gereedschap is niet nodig, iedereen kan er mee werken.


Walraven: Prefabricage

Het werken met bevestigings- en brandwerende systemen wordt steeds complexer door continue technologische ontwikkelingen en wijzigende bouwvoorschriften. Het komt hierbij dan wel eens voor dat u bij de voorbereiding of uitvoering van een project een uitdaging tegenkomt waar u hulp bij wenst. Walraven heeft een team van technisch adviseurs met ruime ervaring dat u kunt helpen bij het kiezen van de beste oplossing voor uw technische vraagstukken.


Geef de voeg een passende kleur

Mensen worden steeds kritischer. Ze zijn niet op zoek naar standaardoplossingen, maar naar variatie. Bij een nieuwe badkamer wordt smaak en harmonie aangebracht door het sanitair en de tegels uit te kiezen die passen bij de rest van de inrichting in het huis. Wat vaak wordt vergeten, maar toch heel erg belangrijk is, is de kleur van de voeg. Die bepaald ook mede de uitstraling. De voegkleur beïnvloedt de vloer en de inrichting van de ruimte. Hierdoor wordt een unieke badkamer gecreëerd.


Douchegoot nieuwe stijl

Grote tegels zijn niet meer weg te denken uit de doucheruimte. Uitdaging hierbij is een juist ontwerp van de afwatering. Niet alleen vanuit esthetisch oogpunt, maar ook technisch moet de gekozen oplossing passen bij de toegepaste tegel en het mogelijke vloerafschot in de badkamer. Met name bij een groter formaat tegels of natuursteen is een douchegoot de ultieme oplossing. Hierbij hoeft het geadviseerde afschot van 2% slechts in één richting gemaakt te worden.


Huur of koop rijplaten met deze tips

Wil je je kantoor of woning verbouwen? Het terrein zal dan voor een tijdje een bouwplek worden. Vaak is het hierbij belangrijk om rijplaten te kopen, al kun je deze platen ook huren. Ze zorgen er namelijk voor dat de grond niet al te beschadigd wordt, terwijl ze ook fungeren als een soort weg. Bovendien moeten zware machines op de rijplaten staan zodat ze niet verzakken. Daarom is het op een bouwterrein dus cruciaal om rijplaten te hebben. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je ze koopt of huurt!


Industriële veren voor je onderneming? Hier moet je op letten

Veel sectoren maken bij de ontwikkeling van hun apparatuur of machines gebruik van industriële veren. In sommige gevallen zijn deze veren zelfs onmisbaar voor het optimaal werken van de applicatie. Denk maar eens aan branches zoals de bouw, techniek, automotive of de medische sector. Tegenwoordig heb je op het gebied van veren enorm veel keuze; het kan daarom lastig zijn om te bepalen welke veeroplossing in jouw geval de beste optie is. In dit artikel zetten we een aantal zaken op een rij waar je rekening mee kunt houden in je zoektocht naar de perfecte industriële veer.


Duurzaam én stijlvol verwarmen? Dat kan!

We voelen het vandaag de dag allemaal: de stijgende gasprijzen raken ieders portemonnee en de overstap van fossiele brandstoffen naar duurzame verwarmingsoplossingen wordt meer en meer de norm. Maar hoe maak je deze overstap? En waarom is elektrisch verwarmen met de Zehnder Plug-in Radiatoren de ideale oplossing voor jouw woning? 


Healthbox 3.0: Een nieuwe stap in installatiegemak

De Renson Healthbox 3.0 zorgt op een slimme en volautomatische manier voor gezonde lucht in huis. Deze geconnecteerde vraaggestuurde ventilatie-unit is klaar voor alle ‘smart homes’. Voor jou als installateur wordt de installatie en inregeling via de app nog een stuk praktischer.


Energiecrisis & Hittestress centraal tijdens webinar DUCO

De energiecrisis treft steeds meer huishoudens. De kosten exploderen en gezinnen zoeken naar oplossingen om hun energieverbruik onder controle te houden. Op woensdag 30 november legt DUCO daarom tijdens het webinar Energiecrisis & Hittestress uit hoe hun ventilatie-en zonweringsoplossingen bijdragen tot een comfortabel binnenklimaat op een energiezuinige manier. Adviseur Haico Van Nunen van Bouwhulpgroep schuift mee aan tafel.


Het ideale binnenklimaat en wooncomfort met Caleffi CODE®

Caleffi CODE®, een intelligent geconnecteerd systeem, in een minimaal maar stijlvol design dat zich aan elke woonstijl aanpast, en zorgt voor een optimale balans tussen verbruik en comfort. Het geconnecteerd systeem van Caleffi CODE® regelt de temperatuur van elke woonruimte op de meest efficiënte en gebruiksvriendelijke manier. 


Megakitten van Belned: voor als het echt dicht moet zitten

Kitten worden gebruikt voor het afdichten van naden en kieren. Maar de ene kit is de andere niet, weet de professional! Voor die vakmensen heeft Belned voor de meest voorkomende toepassingen een selectie topkitten gemaakt. Deze brengen ze uit onder het eigen Mega-label.


Klimaatplafond in combinatie met massief hout

Tegenwoordig brengen we 90% van onze tijd binnen door. Vandaar dat aandacht voor de luchtkwaliteit binnenin gebouwen zeer belangrijk is voor de gezondheid en het welzijn van mensen. Het toepassen van een goed klimaatsysteem is hiervoor een essentieel onderdeel. De aandacht voor klimaatplafonds is daarom dan ook groot.


Geluidsisolatie in houtbouw

Houtbouw draagt bij aan de CO2-reductie in de bouw. De bouwmethode laat zich de aankomende tijd steeds meer in de bouwsector zien. De methode heeft vele voordelen, zoals sneller bouwen, lichtere constructie en de al eerder benoemde verkleinde impact op het milieu. Naast deze voordelen levert houtbouw wel een risico op voor een verminderde geluidwering. Een massief houten constructie ofwel CLT (Cross Laminated Timber) is veel lichter ten opzichte van betonnen muren en vloeren.  Om deze reden moeten er voorzieningen worden getroffen aan de basisconstructies, zoals ontkoppelingslagen, extra gewicht of massa-veer systemen. Met deze maatregelen is het mogelijk om wel te kunnen voldoen aan eisen met betrekking tot lucht- en contactgeluid. 


BREEDVELD wanden maken het stil

Akoestiek is geen onderwerp om aan het toeval over te laten. Effectief vergaderen, leren en presenteren lukt namelijk alleen in ruimtes waar geluid wordt geïsoleerd en geabsorbeerd. Ook in ruimtes die met behulp van mobiele wandsystemen flexibel worden gebruikt verdient akoestiek de nodige aandacht. Dat is dan ook de reden waarom BREEDVELD zich al sinds haar oprichting bezighoudt met de ontwikkeling van mobiele wandsystemen die ook op het gebied van akoestiek optimaal presteren.


Uitbreiding Museum Arnhem wint Nationale Staalprijs 2022!

Het museum heeft een grootscheepse verbouwing ondergaan waarvoor Benthem Crouwel Architects het plan ontwierp en heeft hiermee de Nationale Staalprijs 2022 in de categorie Utiliteitsbouw gewonnen. We zijn uiteraard supertrots!


FOAMGLAS® is BIM-ready

Om de samenwerking van alle partners in het bouwproces te optimaliseren, ontwikkelde FOAMGLAS® met behulp van de technologie van de nv ThorbiQ een eigen online BIM-applicatie waarin een BIM-bibliotheek van zijn vele isolatieoplossingen beschikbaar wordt gesteld.


Vloerisolatie, veel vergeten klus bij het na-isoleren

Bij het isoleren van de buitenschil van gebouwen, worden dak en gevel natuurlijk als eerste uitgevoerd. Daarna wordt de vloerisolatie vaak vergeten. Maar voor het gevoel van comfort is een goede vloerisolatie heel belangrijk.


Bescherm de vloer met Storax Entreematten

Alle entreematten hebben in principe hetzelfde doel: voorkomen dat vuil en/of vocht een gebouw binnenkomt via de schoenzolen. Bijna elk type mat pakt het vuil en/of vocht aan op zijn specifieke wijze. Door de juiste entreematten te kiezen wordt niet alleen het gebouw schoon en netjes gehouden, maar wordt ook de levensduur van de vloer verlengt. 


Industriële look met kleurrijke plafondaccenten

In wat voor omgeving kunnen werknemers van een start-up maximaal creatief en efficiënt werken? Voor de AppLike Group werd ongeveer 3.000 m² kantoorruimte in Hamburg door het architectenbureau BAID als moderne werkomgeving ontworpen. 615 gekleurde HERADESIGN® Baffles Fine plain van Knauf Ceiling Solutions dragen bij aan de speciale akoestische en visuele vormgeving. 


Ultra minimalistisch schuifdeursysteem voor verlaagd plafond

Minimalisme ten top! KLEIN® Europe onderscheidt zich al met stijlvolle schuifdeursystemen, maar met het nieuwe Lite+T systeem heeft dit topmerk weer een nieuw paradepaardje aan haar assortiment toegevoegd. Dankzij dit nieuwe systeem zie je nauwelijks een onderbreking in het plafond.


Het glazen vloerluik: meer daglicht, meer beleving

Een glazen vloerluik is dé oplossing voor woningen of kantooromgevingen met een souterrain of etage waar meer daglichtopbrengst in de onderliggende ruimte gewenst is. Het WAG-luik van Gorter geeft daglicht vrij spel. Waar het ook wordt toegepast. Bovendien is het luik dankzij de strakke vormgeving en subtiele zwarte omlijsting in vrijwel ieder interieur toe te passen. Dat deze ijzersterkte oplossing veilig beloopbaar is, is een vanzelfsprekendheid. 


Vernieuwde LiquidDesign

Innovatief

LiquidDesign onderscheidt zich duidelijk van bestaande gietvloeren zoals PU of epoxy. Deze innovatieve Eurocolvloeivloer biedt een totaal andere beleving, door zijn blijvend veerkrachtige eigenschappen, natuurlijke look & feel en esthetische uitstraling. Het resultaat van een uitgebalanceerde mix van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen waardoor deze gietvloer milieuvriendelijk is.


Ontvang uw gratis productpakket op onze stand!

Walraven neemt ook dit jaar deel aan de VSK beurs in Utrecht van 17 t/m 20 mei aanstaande. En ook dit keer is het écht de moeite waard om onze stand te bezoeken! Wij ontmoeten u graag op onze stand (hal 9, stand A.028) om u meer te vertellen over onze slimme productoplossingen. 


Ervaar de eindeloze mogelijkheden van Rockpanel Colours

Rockpanel Colours zijn speciaal ontworpen voor gebouwen die moeten opvallen. Die net dat beetje extra nodig hebben. Of het nu in één kleur, in meerdere tinten of in contrasterende kleuren wordt toegepast: elke gevel krijgt een totaal andere look & feel. Hij kan opgaan in de omgeving of juist een blikvanger vormen.


Ajax fluorvrije schuimblusser

In haar doelstelling om het milieu minder te belasten is Chubb Fire & Security op zoek gegaan naar een oplossing waarbij de blusstof volledig afbreekbaar is. Die is gevonden en toegepast in de Ajax fluorvrije schuimblussers SP6E of SP9E. Ze zijn geschikt voor het blussen van vaste en vloeibare stoffen (brandklasse A en B) en gebruik op elektrische installaties tot 1000 volt op 1 meter afstand. Deze schuimblusser is verkrijgbaar in een 6 en 9 liter variant en zijn voorzien van een Rijkstypekeur.


Renson Waves

Waves is de eerste decentrale ventilatie-unit met CO2-meting en autokalibratie op de markt, ideaal voor wie z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een keuken bijbouwt. Al dan niet als vervanger van een standaard badkamer- of toiletventilator (manueel bediend via een schakelaar, of gekoppeld aan de lichtschakelaar), stemt de Waves het ventilatieniveau volautomatisch af op het werkelijke vochtgehalte, geurtjes en CO2 die hij via ingebouwde sensoren detecteert.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie