Nieuws overzicht  

6382

CARLISLE® BV ontvangt prestigieuze Rethink Award 2023

Carlisle Construction Materials BV heeft de Rethink 2023 Award gewonnen voor de inzet van Hernieuwde Grondstoffen in haar HERTALAN® EASY COVER (FR) circulair inductiesysteem. Deze prestigieuze prijs wordt tweejaarlijks uitgereikt ter ere van de duurzaamheidsprestaties van de industrie dat openstaat voor leden van de Nederlandse Federatie van de Rubber- en Kunststofindustrie (NRK) en Plastics Europe. 


Goed beloopbare dakisolatie voor een verzekerbaar PV-dak

Een goed beloopbare plat dak isolatie, met een goede milieuscore, waaronder een goede recyclebaarheid en geschikt voor een verzekerbaar PV-dak. Dit waren enkele eisen die gesteld werden bij een groen- en PV-dakproject in Den Bosch. Lees hoe IsoBouw hieraan invulling gaf met PowerTop en IsoGarant.


Unieke gevels met profielplaten zonder zichtbare schroeven

De SAB-Design profielen geven gevels een onderscheidend uiterlijk. Een van de gebruikte vormen voor de gevel zijn de puntprofielen van de SAB-Pyramid lijn. Deze zijn standaard leverbaar in hoogtes van 19, 37 en 50 mm. De blind gemonteerde 39/250 uitvoering is de nieuwste uitbreiding, die gekenmerkt wordt door een extra strak design, omdat de gemonteerde schroeven niet in het zicht zijn. De nieuwe uitvoering is beschikbaar in staal en aluminium. Ook zijn er diverse perforatie mogelijkheden met dit profiel. Zeker in de aluminium versie zijn veel variaties mogelijk. Hiermee kan iedere architect nieuwe effecten bereiken.


Kunststof panelen, te bewerken als hout

Wanneer je een dakrand of overstek moet maken of een dakkapel moet bekleden, is hout een voor de hand liggende keuze wat materiaal betreft. Je weet wat er mee kan en wat je er aan hebt, ook op de langere termijn. Maar heb je wel eens aan kunststof panelen gedacht?


Kerkdak op maat efficiënt geplaatst in Yerseke

Aan de rand van Yerseke – de stad van oesters en mosselen – is de bouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente volop aan de gang. Het dak meet 3.500 m², ligt op 25 meter hoogte en is verdeeld over diverse dakvlakken met kilgoten en met nokhoogtes tot 14 meter. Een hele uitdaging om dit kwalitatief te bouwen.


Als vastgoed duurzaam beschermd moet worden

Industriële daken vermengen complexiteit en eenvoud met elkaar. In de regel moet het dak lichtgewicht zijn en er zijn grote oppervlakken die overspannen worden. Maar tegelijkertijd wordt verwacht dat het tegenwoordig multifunctioneel wordt ingezet, met name de toepassing van energiedaken worden gemeengoed of in specifieke gevallen zelfs een extensief groendak. Verder spelen de kosten van het dak in verhouding tot de prestaties en de gewenste levensduur ervan een grote rol. De Total Cost of Ownership moet hierbij laag zijn.


Een zwevende woning: het Suspension House in Noord-Californië

Boven een beek die wordt gevoed door een waterval in de bossen van Noord-Californië zweeft een drie verdiepingen tellende, met RHEINZINK beklede, glazen woning. Deze woning, bekend als het Suspension House, lijkt de zwaartekracht en de tijd te trotseren. De uitgebreide renovatie - ontworpen door Fougeron Architecture - moderniseerde en breidde een bestaand huis uit, waarbij de constructie zorgvuldig werd verbeterd en het harmonieus werd geïntegreerd in het landschap.


Transformeer de gevel met het kleurenpalet van VinyPlus

De juiste kleur kan een wereld van verschil maken in het algehele uiterlijk van een woning of chalet. Met de VinyPlus gevelbekleding van Milin heb je een rijk palet aan kleuren tot jouw beschikking om elke stijl tot leven te brengen.


DOK1620: vijf stoere hofwoningen in de eerste circulaire wijk van Amsterdam

Dat het écht anders kan, bewijst Amsterdam met de herontwikkeling van de wijk Buiksloterham. Dit gebied, dat ooit ruimte bood aan een van de meest vervuilende industrieën van de stad, verandert nu in een circulaire stadswijk voor wonen en werken. In deze circulaire wijk bouwt Bouwbedrijf De Vries uit Leeuwarden onder de naam DOK1620 een vijftal riante woningen. Voor de bekleding van de gevels van deze aan een hof gelegen woningen koos WE Architecten voor verschillende duurzame oplossingen.


Geen brandoverslag met de brandwerende luiken van Gorter®

Met een gesloten brandwerend RHTEI-dakluik van Gorter wordt de kans op brandoverslag naar het dak en aangrenzende panden beperkt. Ook het Gorter brandwerend vloerluik voorkomt of vertraagt brandoverslag. Zo wordt brandschade aan de onderliggende delen van het gebouw geminimaliseerd.


Brandwerende systemen van Walraven

Passieve brandbescherming is om te voorkomen dat brand zich niet verder kan uitbreiden en rook zich niet verder verspreidt. Dit geeft gebruikers van een pand meer tijd om op een veilige manier te kunnen vluchten en schade aan het pand en milieu wordt zo veel mogelijk beperkt. 


iChubb Modulair blusgassysteem

Het iChubb modulaire brandblussysteem bevat alle onderdelen om een brand te kunnen detecteren en te blussen. Standaard is het systeem inzetbaar voor ruimtes tot 170 m3, maar door de modulaire opzet is dit uit te breiden tot 680 m3.


Storax brandwerende inspectieluiken

Met de inspectieluiken uit de S-1000 serie is het eenvoudig om bij de technische installaties in de wand of in het plafond te komen. De luiken zijn 60 minuten brandwerend en vormen daarmee een veilige afsluiting van deze ruimtes waar een verhoogd risico op brandgevaar bestaat.


SafeWood van Foreco Houtproducten

De Roef is een ontmoetingscentrum in Harderwijk. Foreco heeft de gevel mogen voorzien van Vuren SafeWood afgewerkt met Firestain Color. De gevel bestaat uit een gesloten deel met bruine kleur en een open deel in het zwart. Naast deze combinatie tussen open en gesloten geveldelen zorgt de afwisseling tussen horizontale en verticale montering voor een zeer fraai geheel. 


Brandwerende combinatie van kozijn, deur en dranger

De uitdaging: een enkele 40 mm dikke deur, een onzichtbare vrijloopdeurdranger, geen kabelovergang, toegankelijk conform ITs, 30 minuten brandwerend. Bij keuringsinstantie DMT te Lathen (D) werd onlangs een 30 minuten EN1634-1 brandproef uitgevoerd met een plaatstalen kozijn van Plooijer, een stompe palet deur en een in het kozijn ingebouwde vrijloopdeurdranger van dormakaba. De deuropstelling doorstond in zijn geheel de brandproef glansrijk.


750 Multicol: De pasta onder de poedertegellijmen

De klant wil het steeds vaker: grootformaattegels of slabs, soms ook zware vloertegels, voor tegelwerk op de wand. Prima, maar als tegelzetter wil je dan wel een lijm die zulke grote zware jongens aankan. De nieuwe 750 Multicol biedt alles wat je zoekt: licht, soepel smeerbaar, uitstekend standvermogen en ook nog eens 10-15% gunstiger in verbruik!


KINGSIZE: De Meest Duurzame Wand

Het veranderen van productieprocessen en het samenwerken met ketenpartners is van groot belang in de transitie naar een circulaire economie. Met de enorme uitdaging voor wat betreft nieuwe woningen is prefab bouwen één van de oplossingen. De afgelopen jaren heeft de bouw al een sterke omslag gemaakt op het gebied van prefab en conceptueel bouwen en ook de omslag naar een circulaire bouweconomie begint vorm te krijgen. In de toenemende vraag naar circulaire oplossingen kan prefabricage een grote bijdrage leveren.


Een kleurrijk hemelwaterafvoersysteem

De gecoat aluminium dakgoten en regenpijpen van Grömo Alustar vormen samen een kleurrijk hemelwaterafvoersysteem. Het complete systeem is verkrijgbaar in zeven op de natuur geïnspireerde kleuren en 206 speciale RAL kleuren. 


Composiet lichtmasten voor diverse toepassingen als alternatief voor staal en aluminium…

Composiet lichtmasten zijn onderhoudsvrij, lichtgewicht en extreem sterk. De composiet lichtmast focust zich op esthetische aspecten en een hoge kwaliteit. Het productieproces vindt plaats bij Formenta Ab. in Zweden, met een maximaal respect voor de leefomgeving en is ISO9001 en 14001 genormeerd. Zeker ten opzichte van de alternatieven in staal en aluminium zijn de voordelen aantoonbaar, zonder aan kwaliteit te verliezen.


Nieuwe solar mogelijkheden voor zowel keramische- als betondakpannen

Nelskamp Dakpannen heeft zijn solarprogramma uitgebreid met een aantal nieuwe mogelijkheden voor zowel keramische- als betondakpannen.

Hiermee biedt Nelskamp een groot scala aan mogelijkheden voor ontwerper en verwerker. Nieuw en uniek is dat Nelskamp modules in het leveringsprogramma heeft welke zijn te verwerken in combinatie met geprofileerde keramisch dakpannen.


RAUTITAN – The most wanted

Veilig en snel werken op de bouw zonder bang te zijn voor beschadigingen of lekkage aan je leidingsysteem. Met RAUTITAN kan dit! Een robuust no-nonsense leidingsysteem met lange levensduur en oog voor hygiëne dat de norm ver vooruit is. Jij wilt toch ook werken met deze zekerheid.


Bezoek Asona Acoustics Solutions op

Asona Acoustics nodigt je graag uit voor de exhibition ARCHITECT&WORK op 27 en 28 september voor een ‘Look & Feel’ van de nieuwste mogelijkheden op het gebied van naadloze, decoratieve, geluidsabsorberende oplossingen voor verbetering van de ruimteakoestiek.


OxyGreen Light: de standaard in vraaggestuurd ventileren

Ambitie om elke ééngezinswoning uit te rusten met een energiezuinig centraal VST3 ventilatiesysteem? Dan is OxyGreen Light de aangewezen unit.


Forse besparing op het gasverbruik en de energierekening met de Intergas Xtend

De Intergas Xtend is de zelf ontwikkelde hybride oplossing van Intergas. Deze add-on lucht/water split warmtepomp heeft een vermogen van 5kW. Door het gebruik van een Intergas Xtend is het mogelijk om tot wel 80% te besparen op het gasverbruik, zonder in te leveren op comfort.


Vloerverwarming voor iedere situatie

Met de huidige bouwtechnische ontwikkelingen, stelt de consument steeds meer belang bij een comfortabel en gezond woonklimaat. Wij produceren en leveren voor elke verwarmingsvraag een passende oplossing. 


Nieuwe naam voor Installatie Vakbeurs

Installatie Vakbeurs wordt Installatie Vakdagen. De nieuwe naam sluit beter aan bij de veranderende informatiebehoefte in de sector. Bovendien wordt de gebouwbeheerder toegevoegd als primaire bezoekersdoelgroep, naast de installateur. De nieuwe huisstijl doet meer recht aan het uitgangspunt dat het event de verbindingsplek is voor de installatietechniek. Installatie Vakdagen wordt op 12, 13 en 14 september gehouden in Evenementenhal Hardenberg.


De Alfa 95 Flat SQ is een belangrijke innovatie

Binnenkort gaan de "Installatie vakdagen" van start in de Evenementenhal te Hardenberg. Van 12 t/m 14 september 2023 ontvangen wij u graag op onze stand 408 in hal 4.


Renovatie parkeerdak Drievriendenhof

Het parkeerdak Drievriendenhof in Dordrecht is weer helemaal als nieuw na een renovatie met de producten van Triflex! De bestaande afwerking was niet geschikt en zorgde voor vele problemen die verholpen moesten worden.


Snoerloos en zonder moeite beton verdichten met 36 V trilnaalden

Dagelijks grote oppervlakten beton verdichten en geen stroompunt in de buurt? Daar heeft Makita de ideale betontrilnaalden op accu voor. Recent is het assortiment uitgebreid met een betontrilnaald in vier uitvoeringen. Het verschil tussen de VR001C, VR002C, VR003C en VR004C zit in de lengte van de naalden en de diameter van de trilkop. Een rugaccu stuurt ze aan via het 36 V Connect accuplatform.


Zonder toeslagmaterialen geen beton

Voor de productie van beton kunnen we verschillende toeslagmaterialen gebruiken zoals zand, grind, basalt, graniet, kalksteen, kwarts en betongranulaat. Maar hoe komen we aan deze materialen? Op uitnodiging van branchevereniging Cascade bezocht de Betonvereniging een locatie van zand- en grindwinning in het Brabantse Bakel. 

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie