Nieuws overzicht  

6255

Pareaulux klimaatplafonds in aluminium, vilt of hout

Overweeg Hunter Douglas PareauLux klimaatplafonds voor een duurzame oplossing om het binnenklimaat te reguleren zonder concessies te doen aan esthetiek. Pareaulux zorgt voor zowel verwarming als koeling, gelijkmatig over de ruimte en minimaliseert de zichtbaarheid van componenten. Het systeem is duurzaam en onderhoudsarm, en compatibel met duurzame generatiesystemen. Kies uit verschillende mogelijkheden voor elk interieur en bereik visueel, akoestisch en thermisch comfort met PareauLux.


De meest duurzame wand van Nederland

Het veranderen van productieprocessen en het samenwerken met ketenpartners is van groot belang in de transitie naar een circulaire economie. De afgelopen jaren heeft de bouw al een sterke omslag gemaakt op het gebied van prefab en conceptueel bouwen en ook de omslag naar een circulaire bouweconomie begint vorm te krijgen. In de toenemende vraag naar circulaire oplossingen kan prefabricage een grote bijdrage leveren. 


Renovatie & Transformatie trefpunt voor pro’s in upgrading van bestaande bebouwing

De vakbeurs Renovatie & Transformatie, voorheen RENOVATIE geheten, vindt plaats van 23 tot en met 25 mei in de Brabanthallen in Den Bosch. En biedt haar bezoekers, naast veel thematische achtergrondinformatie daaromtrent, een compleet overzicht van de praktische oplossingen voor vraagstukken in renovatie- en transformatietrajecten.


Argenta Invisidoor 2.0: montagegemak voorop

Met de Argenta invisidoor 2.0 gaat ARLU als specialist in onzichtbare aluminium deurkaders voor draaideuren nog een stap verder. Voortaan zijn de profielen in twee universele varianten verkrijgbaar, eentje voor binnendraaiende en eentje voor buitendraaiende deuren.

Die profielen – die voortaan ook met raamankers bevestigd kunnen worden – zijn zowel geschikt voor de slot- als de scharnierkant én het bovenprofiel van het deurkader. Een meegeleverde interne hoekverbinding spant zichzelf volledig op zodat je de verstekken eenvoudig en mooi kan laten aansluiten.


Nieuwe ontwerpopties met vrijhangend akoestisch paneel Solo Matrix

De Ecophon Solo-familie vrijhangende eilanden is uitgebreid met het akoestische paneel Solo Matrix. Dit gebruiksvriendelijke akoestische paneel is er in verschillende maten, een nog grotere verscheidenheid aan kleuren en wordt eenvoudig aan het ophangsysteen in het plafond geklikt.


Vloerverwarming voor iedere renovatie

MAGNUM levert diverse vloerverwarmingssystemen die uitermate geschikt zijn voor renovatieprojecten. Door de minimale installatiehoogte hoeft er geen freeswerk verricht te worden. 2 varianten kunnen zelfs in de muur worden verwerkt.


Fixscreen Minimal doekzonwering

Dankzij de Fixscreen Minimal van Renson is buitendoekzonwering voortaan zelfs met minimalistische ramen combineerbaar. Zowel voor inbouw als na-installatie op high end minimalistische ramen, vliesgevels en schuifdeuren heeft Renson nu dus het perfecte compromis tussen duurzaamheid, comfort en design beschikbaar. 


Nieuwe magnetische vuilafscheider-filter voor hoge systeemefficiëntie

Brandschoon systeemwater is van groot belang om de maximale efficiëntie van een verwarmings- en koelinstallatie op lange termijn te garanderen. Vuildeeltjes in het systeem kunnen een slechte werking, storingen en vastgelopen componenten veroorzaken. De nieuwe magnetische vuilafscheider-filter CALEFFI XF filtert op superieure wijze, voor een ongeëvenaarde systeemreiniging en permanente bescherming van alle installatie-onderdelen. Zo draagt hij bij aan een optimaal rendement, hoog comfort en een lange levensduur van het systeem.


Milieubewust koelen én verwarmen met JAGA LT-radiatoren

Deze Strada Hybrid is een innovatie op de welbekende Strada van Jaga. Naast LOW-H2O technologie voor energiezuinig verwarmen op lage watertemperaturen, heeft deze nieuwste radiator óók het vermogen om een ruimte extreem snel te koelen. Dat komt omdat de Strada Hybrid beschikt over veruit het snelst reagerende afgiftesysteem op de markt.


Werken in de groene toekomst

Een absolute blikvanger in het landschap van Amsterdam; EDGE Amsterdam West is een kantoorgebouw met een oppervlakte van wel 42.000 m2. Het werd volledig opnieuw bedacht met de hoogste ambities op vlak van gebruiksvriendelijkheid, duurzaamheid en gezondheid. Een focus op luchtkwaliteit kon hierdoor ook niet over het hoofd gezien worden.


Highnote Almere bereikt hoogste punt met 157 betaalbare appartementen

Woongebouw Highnote in Almere centrum; een belegging van één van de fondsen van Rockfield Real Estate bereikt hoogste punt met het voltooien van de 19e verdieping op een hoogte van 63 meter. Dit moment is feestelijk gevierd in het bijzijn van alle betrokken partijen en wethouder Jules Lindenbergh van de gemeente Almere. De wethouder had de eer om de instructies te geven voor het hijsen van het hoogste vloerdeel van het gebouw; de dakvloer van de liftopbouw. 


Kijk op woningbouw

De  stijgende grondprijzen plus de partijen die leges, belastingen enzovoort ontvangen plus alle adviseurs die nodig zijn in de voorbereiding van het bouwen van een woning … maken dat bouwen duurder geworden is.  Daarnaast zijn de grondstoffen en de bouwmaterialen fors duurder geworden.


Oxygen2: slim en zuinig ventileren

De overheid stimuleert de bouw van energie neutrale woningen én het energiezuiniger maken van bestaande woningen. Isolatie is daarin de eerste stap. Het bespaart energie en zorgt voor een beter wooncomfort. Maar hoe zit het dan met de ventilatie? 


Totaaloplossingen voor de woningbouw

Bouwprojecten worden steeds complexer en veronderstellen specialistische inbreng vanuit een toenemend aantal disciplines. Dat geldt zeker voor de woningbouw. Vakwerk en productkwaliteit alleen zijn niet langer voldoende om een project tot een succes te maken. Men wenst ontzorging en gemak. Beheersing van bouwproces en bouwkosten is cruciaal. De bouw dient rekening te houden met functionele en esthetische eisen van zowel opdrachtgevers als bewoners. Men wil zekerheid dat op alle fronten wordt voldaan aan geldende regels en normen, ook met betrekking tot duurzaamheid en belasting van het milieu. Kortom, er wordt méér verwacht van de samenwerkende partijen. En dat is precies wat Berkvens biedt. Toegang tot morgen.


Innovatief in hout

Innovatief in hout, dat is waar wij bij Foreco Houtproducten voor staan. Constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen op het gebied van hout. Zo onderzoeken we het impregneren van hout en kijken we hoe we hout kunnen modificeren met bio-based producten. Zo zorgen we er voor dat het hout op een duurzame wijze een langere levensduur krijgt. Daarnaast zoeken we ook naar slimme oplossingen om bijvoorbeeld het gebruik van hardhout terug te dringen.


Professional krijgt veel praktische hulp via ISSO-kleintje Zonnestroom

Om zonnestroomsystemen op een duurzame wijze te realiseren, heeft de professional de juiste kennis nodig. Met het Kleintje Zonnestroom biedt ISSO veel nieuwe kennis in een handzaam en volledig naslagwerk. Deze kennis geeft de juiste informatie om specifieke onderdelen voor het installeren van een zonnestroomsysteem na te kijken of op te zoeken.


Praktische oplossingen voor het na-isoleren van hellende daken

Voor het na-isoleren van hellende daken biedt IsoBouw meerdere innovatieve isolatiesystemen. De productkeuze is afhankelijk van de bestaande dakconstructie en de gewenste dakbedekking. IsoBouw gaat daarbij nog veel verder dan alleen het leveren van deze  isolatiesystemen. Ieder project wordt door IsoBouw individueel benaderd. Dit betekent dat zij samen met u kijken naar uw project specifieke uitdagingen en wensen.


OxyGreen Light: de standaard in vraaggestuurd ventileren

Dankzij externe CO2- en vochtsensoren (die tegelijk ook over een bedieningsknop beschikken om te kiezen tussen vraag gestuurde ventilatie, nachtstand of boost) is de OxyGreen Light bovendien eenvoudig, modulair en op maat van ieders noden uit te breiden tot een compleet vraag gestuurd ventilatiesysteem dat de binnenluchtkwaliteit in de hele woning op peil houdt en je klant ook toelaat om extra te besparen op energie. Die extra sensoren communiceren draadloos met de ventilatie-unit.


Snelle bouwvoortgang en eenvoudige verwerking

Het nieuwe, vijfde THOMSIT-renovatiesysteem is bedoeld voor het leggen van parket op vloeren waarvan de ondergrond nog een verhoogd restvochtgehalte heeft. Goed op elkaar afgestemde systeemproducten garanderen een snelle bouwvoortgang, ze zijn eenvoudig te verwerken en bovendien bijzonder emissiearm, voor een gezonde woonomgeving.


Renovatie voormalige pand H&M Oudegracht Utrecht afgerond

In het historisch centrum van Utrecht heeft Van Wijnen in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance het voormalige H&M winkelpand gerenoveerd naar een nieuwe winkelruimte. In het rijksmonument uit de 17e eeuw zal vanaf het voorjaar van 2023 een warenhuisketen haar deuren openen. Eind december 2022 leverde Van Wijnen Utrecht het pand op aan de opdrachtgever.


Alles om gezondheid en welbevinden bewoners te verbeteren

Een op de vier kinderen in de Groningse wijk Selwerd groeit op in armoede en de gezondheid van de bewoners steekt schraal af tegen het stedelijk gemiddelde. Dat kwam ook terug in de kankeratlas die het Integraal Kankercentrum Nederland onlangs publiceerde. Daarom zet KAW met haar integrale wijkvernieuwingsplan vol in op gezondheid en welbevinden, aldus Wietske Schober, adviseur wijkvernieuwing bij het architectenbureau. KAW zoekt daarbij nadrukkelijk de samenwerking met de bewoners en andere partijen. 


Storax akoestische roosters

Om een comfortabele woon, werk of leefomgeving te creëren kan spuiventilatie een oplossing bieden. In bepaalde situaties is dit zelfs vereist. Dit kan een uitdaging zijn wanneer de maximale geluidsbelasting wordt overschreden. In dit geval kan er worden gekozen voor een Storax geluidswerend rooster. Zo kan een de ruimte op natuurlijke wijze worden geventileerd terwijl geluidshinder voor de gebruikers en de directe omgeving wordt beperkt.


Ruimteakoestiek: van installateur naar akoestisch adviseur

Steeds vaker krijgen plafondmontagebedrijven en afbouwers vragen over de verbetering van akoestiek en de mogelijkheden daarin. Er ontstaat hierdoor een verdiepingsslag in hun rol die zich niet meer alleen beperkt tot het montagewerk. Deze tendens stijgt en Ecophon kan hierin een belangrijke rol spelen op het vlak van advies.


Transparantie zorgt voor verbinding

Transparantie is het sleutelwoord bij de totstandkoming van het nieuwe bedrijfspand van Van Iersel Geveltechniek in Breda. Transparantie is wat bezoekers ervaren bij binnenkomst, in het grote atrium met zicht op de productiehal. Transparantie ondervinden ook de bij de bouw betrokken partijen. Het resultaat is er dan ook naar; een fascinerend lijnenspel aan de buitenkant van het pand door de aluminium lamellen aan de gevel en strakke plafonds in algemene ruimtes, kantoren en in de gangen.


Geluid reduceren door kieren te dichten

Geluid ‘reist’ in golven. Zolang er geen barrières zijn kunnen deze golven zich ongehinderd verplaatsen. Ramen en deuren zijn goede geluidswerende elementen, maar vaak bevinden zich kieren tussen de sponning en het draaiende deel waardoor het geluid alsnog naar binnen komt. 


Kleurrijke Akoestiek

Breng kleur in de ruimte en optimaliseer de ruimteakoestiek met een naadloze akoestische plafondoplossing! Behalve het functionele aspect van geluidsdemping is ook het esthetische aspect belangrijk voor de ruimtebeleving. De akoestische spray-on oplossingen van Asona vormen hierop een decoratieve aanvulling en zijn speciaal ontwikkeld om de ruimte de gewenste uitstraling te geven. Ze maken het mogelijk om een bijzonder en contrasterend effect te sorteren, maar ook om zodanig op te gaan in het bestaande design dat ze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen. Je ziet ze niet, maar je hoort het effect wél!


Groene akoestiek

De belangstelling voor “groen” in de ruimte, neemt toe. Daarnaast is een optimale ruimte akoestiek cruciaal voor de ruimtebeleving en voor gezondheid en welzijn. Soundless Acoustics heeft beide elementen samengevoegd tot een hoogwaardig geluidsabsorberende groene moswand. Met onze duurzame backing halen wij een aw van 1.0 (100% geluidabsorptie. Een weldaad voor het oog én het oor!


Akoestisch houten plafond brengt comfort in winkelcentrum

Een juiste geluidsdemping in een ruimte is bepalend voor het comfort die gebruikers van deze ruimte ervaren. Vooral openbare ruimtes waar veel mensen vertoeven hebben baat bij een goede akoestiek. Te veel nagalm en storende geluidsbronnen zorgen ervoor dat mensen sneller hun concentratie verliezen, vermoeid raken en zich minder prettig voelen. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier zich in een ruimte bevindt, is goede geluidsisolatie wenselijk.


‘t Kleinste Showroompje

Austria Deuren, onderdeel van Koninklijke Dekker Hout, komt wel heel dichtbij de belevingswereld van de bezoekers van de Bouwbeurs 2023. De specialist in houten deuren heeft met ‘t Kleinste Showroompje het welbekende mobiele toilet omgetoverd tot luxe plee. 


Minister De Jonge opent BouwBeurs 2023 in Koninklijke Jaarbeurs

Gisteren heeft minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening BouwBeurs 2023, het grootste bouwevent van Nederland, officieel geopend. De Jonge noemde het gebrek aan locaties het grootste probleem voor de kolossale woningbouwopgave. Daarnaast zijn de winnaars van de BouwBeurs Awards bekendgemaakt. BouwBeurs staat vanaf vandaag tot en met vrijdag 10 februari volledig in het teken van circulariteit, industrialisering en digitalisering.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie