Nieuws overzicht  

6444

Speciale schroef voor de montage van houten geveldelen

Houten geveldelen worden vanwege hun natuurlijke en warme uitstraling steeds meer gebruikt in de bouw. HECO-Schrauben heeft voor de montage van houten geveldelen een speciale voldraadschroef in twee varianten ontwikkeld. Deze HECO-TOPIX-plus gevelschroeven hebben een speciale schroefkop, schroefdraad en punt, waarmee houtdelen snel, robuust en netjes kunnen worden vastgezet. Omdat de geveldelen gefixeerd worden door de schroefdraad is de verbinding sterker en zijn er minder schroeven nodig.


Project Wikselaars ENG

Wikselaarse ENG is een prachtig project aan de rand van Voorthuizen. Het eerste wat opvalt is de Engelse architectonische uitstraling die zo bijzonder typerend is voor dit project. Dit kenmerkt zich o.a. door de verspringende gevelrooilijn en de variatie kopgevels en verschillende goothoogtes. Deze Engelse architectonische uitstraling vind je dan ook terug in het gehele project echter zijn het allemaal unieke woningen en heeft iedere woning zijn eigen look en feel.


Innovatieve, duurzame én veilige oplossingen op schuifdeurgebied

Duurzaamheid geldt binnen dormakaba niet alleen als een van de belangrijkste succesfactoren, het begrip is ook stevig verankerd in de bedrijfsstrategie. Met de introductie van het schuifdeursysteem ST PRO Green en de nieuwe schuifdeuraandrijving ES PROLINE wordt dat wederom bevestigd. 


Alle eigenschappen in één Merford deur

Bij Merford weten wij dat een buitendeur niet enkel geluidwerend moet zijn. Dat is de reden dat wij onze deuren met diverse gecombineerde eigenschappen aanbieden. Denk hierbij aan inbraakwerend, rookwerend, brandwerend, kogelwerend, lucht-, water- en gasdicht, met mogelijkheid tot vlucht. Bijna alle eigenschappen zijn met elkaar te combineren zodat het past binnen de gewenste situatie.


Viega presenteert zich op VSK 2024 – duurzaamheid centraal

Viega neemt deel aan de vakbeurs VSK 2024 die van 6 t/m 9 februari a.s. in de Jaarbeurs Utrecht wordt georganiseerd. Het beursthema ‘Onze toekomst draait om jou’ vult Viega in door het onderwerp duurzaamheid centraal te stellen op de stand van het bedrijf (hal 11, standnummer C030). 


Meer ruimte met extra smal TECE-inbouwreservoir

Voor kleine en lastige inbouwsituaties introduceert TECE een extra smal inbouwreservoir met een breedte van slechts 32 cm. In vergelijking met een standaard inbouwframe creëert deze meer ruimte. Ondanks de omvang is het spoelvolume 7 liter en kunnen alle handbediende TECE-bedieningsplaten worden toegepast.


McAlpine Ruimtebesparende Wastafelsifon: kleinste uit het assortiment

Op zoek naar een sifon speciaal geschikt voor plaatsen met weinig inbouwhoogte of -diepte? De McAlpine Ruimtebesparende Wastafelsifon biedt met zijn kleine omvang de oplossing! De Ruimtebesparende Wastafelsifon is verkrijgbaar in de afmetingen: 1¼ x 32 mm en 1¼ x 40 mm. De afmeting vanaf hart waiste bedraagt 110 x 80 mm.


Out of this World met PCI Nanorapid en PCI Nanolight

Tijd is kostbaar en zeker op de bouwplaats een beslissende factor. Bewoners willen zo snel mogelijk gebruik maken van de nieuwe ruimte en aannemers willen de wachttijden tussen de opeenvolgende werkzaamheden zo kort mogelijk houden. Hier speelt de PCI Nanorapid een belangrijke factor. Deze snellijm hardt binnen 90 minuten uit. Waardoor het mogelijk is om het tegelwerk dezelfde dag te kunnen voegen.


Bouwen 2.0: werk slimmer samen en bespaar kosten door digitalisering

Het gebruik van software wordt populairder, ook in de bouw. Bouwers die nog geen software gebruiken op de bouwplaats, schieten zichzelf in de voet. De marges op projecten zijn klein en een onvoorziene fout kan er snel voor zorgen dat je die marge geheel verliest, of erger. Door digitaal te werken minimaliseer je de kans op zoekgeraakte documenten, het gebruik van verkeerde versies en het vergeten van taken, en dus fouten in z’n geheel. Bij Pro4all ondersteunen we dagelijks tienduizenden bouwers met onze software, Prostream, bij het maken van die digitaliseringsslag.


Vloerverwarming voor iedere situatie

Vloerverwarming biedt bij een lagere temperatuur enorm veel comfort. Door de verlagingstemperatuur van het systeem tot maximaal 5oC onder de verwarmingstemperatuur in te stellen blijft de warmte in de vloermassa. Het kost dan minder energie om het systeem vervolgens weer op temperatuur te brengen in plaats van de vloer telkens verder te laten afkoelen. 


2VV Luchtbehandelingskasten voor een prettig binnenklimaat

Bij nieuwbouw en renovatie krijgt de energieprestatie standaard veel aandacht, maar een gezond binnenklimaat blijft vaak onderbelicht. Terwijl dit van grote invloed is op de aspecten gezondheid, comfort en productiviteit van de gebruikers van het gebouw. Met de 2VV luchtbehandelingskasten kiest u voor klimaatbeheersing met een hoge kwaliteit. De vele mogelijkheden maken deze luchtbehandelingskasten geschikt voor bijna alle situaties in de utiliteit en (luxe) woningbouw.


Forse besparing op het gasverbruik en de energierekening met de Intergas Xtend

De Intergas Xtend is de zelf ontwikkelde hybride oplossing van Intergas. Deze add-on lucht/water split warmtepomp heeft een vermogen van 5kW. Door het gebruik van een Intergas Xtend is het mogelijk om tot wel 80% te besparen op het gasverbruik, zonder in te leveren op comfort.


Luchtbehandeling en ventilatie voor installateurs

Vortvent is al sinds 2004 importeur van Komfovent luchtbehandelingskasten. De medewerkers informeren installateurs graag over de mogelijkheden van deze producten. Geeft de installateur aan om welke hoeveelheden lucht het gaat en welke elementen er nodig zijn, dan biedt Vortvent in een rap tempo een goed onderbouwde offerte/selectie aan. Daarbij worden alternatieven genoemd voor een grotere of kleinere kast en er wordt gezorgd dat alles aan de benodigde eisen voldoet. “Daarnaast zorgen we ervoor dat de producten op tijd worden geleverd. Wanneer de installateur dat wil, 0ndersteunen we bij de inbedrijfstelling en zelfs bij het aansluiten op het gebouwbeheersysteem”, zegt Ton Kistemaker, eigenaar directeur van Vortvent.


Comfortabel thuis

Naast het feit dat binnendeuren erg sfeer- en beeldbepalend zijn voor het interieur, zijn ze ook belangrijk voor het binnenklimaat. Mits ze natuurlijk goed afsluiten. Wanneer er een kier zit onder de deur komt tocht, geluid en geur gemakkelijk de ruimte binnen. Helemaal nu drempelloos wonen een geliefde trend is. Vooral omgevingsgeluiden en tocht zijn erg vervelend wanneer men rustig op de bank wil zitten of wanneer er thuis gewerkt wordt. Een gemakkelijke oplossing is het plaatsen van een dorpelprofiel aan de onderzijde van de deur. Bijvoorbeeld de ADS B, dit is een mooi uitziend geanodiseerd aluminium profiel met een borstel. Een dorpelprofiel is ook geschikt wanneer er geen drempel in huis gewenst is. Voor kantoren en verzorgingstehuizen is een valdorpel zoals de EllenMatic Soundproof een perfecte oplossing tegen tocht, storende geluiden en geurtjes. Daarnaast heeft het een ingebouwde 'No-Break'-functie die ervoor zorgt dat het binnenwerk terugveert als er obstakels onder de deur liggen. De EllenMatic Soundproof is ook een goede optie voor toegangsdeuren van portiekwoningen.


Een aangenaam binnenklimaat begint bij de ruimteakoestiek

Een optimale ruimteakoestiek creëert niet alleen een aangename ruimtebeleving, maar is ook cuciaal voor de gezondheid en welzijn op langere termijn. Daarnaast wordt hierdoor ook de spraakverstaanbaarheid binnen de ruimte verbeterd, net als motivatie van creativiteit en productiviteit van werknemers. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar duurzame en natuurlijke materialen en blijft natuurlijk de esthetische vormgeving van een ruimte uitermate belangrijk. Soundless Acoustics brengt deze elementen samen in duurzame en decoratieve oplossingen voor de ruimteakoestiek. Een lust voor het oog én het oor.


Snel & makkelijk te installeren

Ga je een gebouw renoveren en ben je op zoek naar een gevelmateriaal dat zowel mooi als onderhoudsarm is? Rockpanel biedt altijd de juiste oplossing voor je renovatieproject. Of het nu gaat om een detaillering, het vervangen van een complete gevel van een appartementenblok of een upgrade van een hele wijk. 


Geventileerde gevelconstructies

Rockpanel gevelbekleding past perfect in een geventileerde gevel-constructie. Maar wat is een geventileerde gevel precies? Het concept is bedacht in Noorwegen. De techniek van buitenmuren die bekleed warden met hout, waarbij er boven en beneden openingen waren voor waterafvoer werd aanvankelijk gebruikt voor schuren. Later bleek uit wetenschappelijk onderzoek dat een geventileerde gevel veel voordelen heeft.


MyRockpanel: het platform voor gevelbouwers

MyRockpanel is een gloednieuw online platform voor professionele gevelbouwers. Als lid geniet je van tal van voordelen die jouw job naar een nog hoger niveau zullen tillen.


Duurzaamheid ingebouwd

Maak het snel, makkelijk en duurzaam met Rockpanel! De gevelbekleding van Rockpanel bestaat uit overvloedig, vulkanisch gesteente en gerecycleerde materialen. Dat maakt onze producten van nature brandveilig, duurzaam en recyclebaar. Bij Rockpanel begrijpen we dat duurzaamheid verder gaat dan technische kwaliteit, het omvat ook esthetiek. Daarom hebben we gevelpanelen ontwikkeld die niet alleen een hoge kwaliteit hebben, maar ook visueel aantrekkelijk zijn en blijven.  


KS Service Center ontvangt eerste 120 ton duurzaam staal

De staalverwerkende industrie kan sneller verduurzamen. Vanuit die visie heeft KS Service Center, leverancier van bandstaal en plaatmateriaal, 120 ton Magnelis® XCarb Recycled and Renewably Produced staal ingekocht. Bij de productie van deze levering staal is 250 ton co₂ bespaard.


HECO-handboek en calculatiesoftware HCS: handige hulpmiddelen voor de houtbouw

Om bouwprofessionals die zich bezighouden met het ontwerp, de calculatie en de uitvoering van houtbouwprojecten te ondersteunen, stelt HECO-Schrauben momenteel een handboek voor de houtbouw samen. Het handboek, waarvan onlangs weer twee nieuwe hoofdstukken op de website van de schroevenfabrikant gepubliceerd werden, vormt een aanvulling op de HCS calculatiesoftware, die HECO-Schrauben ook gratis ter beschikking stelt. Met behulp van de software en het handboek, kunnen bouwprofessionals houtverbindingen en houtconstructies doorrekenen en krijgen ze suggesties voor het gebruik van de juiste soort en het juiste aantal schroeven.


Het retentiedak: bittere noodzaak of niet?

Het retentiedak is hot. Waarom eigenlijk? Waar heeft het retentiedak zijn toenemende populariteit aan te danken? Eigenlijk is de reden eenvoudig. Vroeger moest het water eigenlijk zo snel mogelijk het dak af. Nu willen we dat water juist vasthouden en geregisseerd afvoeren. We hebben door klimaatverandering namelijk te maken met enorme piekbelastingen. Dit leidt zeker in binnenstedelijke gebieden tot forse problemen. Waar moet dat overvloedige hemelwater naar toe? Hoe zorgen we dat we het riool niet overbelasten en kelders niet onderlopen? En hoe gaan we om met de temperatuurstijging, met de hittestress?


FAKRO brengt 't mooiste licht naar Daken & Zaken

Op woensdag 15 november staat FAKRO op de DAKEN & ZAKEN beurs. In de EXPO Houten kun je van 10.00 - 18.00 uur kennismaken met een selectie FAKRO (plat)dakramen in stand 061. De toegang is gratis en bezoekers kunnen zich aanmelden via www.dakenzaken.nl.


Ontvang een gratis Walraven Britclips® RSWB!

Op zoek naar een gamechanger voor de snelle bevestigingsklussen? De Walraven Britclips® RSWB is een kostenbesparende oplossing voor de montage van diverse soorten leidingen en elektrotechnische dozen bij houten en metalen systeemwanden. Hierdoor is de console niet alleen populair bij loodgieters, maar ook bij elektriciens. Daarnaast is het product ook geschikt voor het vastzetten van rookkanalen. Dit zijn slechts enkele van de vele voorbeelden om de Walraven Britclips® RSWB toe te passen.


Built To last – Naturally Textured

Steen vormt al sinds de prehistorie de kern van onze bouwtraditie. Denk aan de indrukwekkende menhirs, waar onze voorouders zich ooit verzamelden en één werden met de natuur. Nu zijn steden de moderne knooppunten waar mensen samenkomen, en steen blijft een essentieel materiaal in deze ontwikkeling.


5 redenen waarom Rockpanel gevelbekleding een topkeuze is

Omarm het buitengewone, verken de mogelijkheden en laat de duurzame schoonheid van stenen gevelbekleding je architectonische visies transformeren. Laten we eens duiken in de opmerkelijke eigenschappen en voordelen die Rockpanel gevelbekleding tot een topkeuze maken voor architecten, bouwers en ontwerpprofessionals. 


Nieuw: Duurzame gevelbekledingspanelen

Met Rockpanel's nieuwe Stones gevelbekledingscollectie maken we van je architecturale dromen een boeiende realiteit, terwijl we trouw blijven aan het tijdloze erfgoed van steen. Waar erfgoed en innovatie elkaar ontmoeten, baant Rockpanel de weg voor architectonische uitmuntendheid...


Verander uw architecturale ontwerpen met Rockpanel Stones gevelbekleding

Met veel plezier introduceren we onze nieuwe Stones collectie - een waar meesterwerk dat je creatieve hart zal raken. Dompel jezelf onder in de tijdloze allure van steen, nu versterkt met kwaliteiten zoals brandbestendigheid en onwrikbare duurzaamheid. Ontdek onze Smooth en Textured series met zes strakke designs en tien designs met structuur.


Knauf Ceiling Solutions - Plafondsystemen voor gezonde en veilige omgevingen

Nu de onvoorziene gebeurtenissen van 2020 onze wereld blijven beïnvloeden, is het van vitaal belang geworden om binnenruimten te creëren die de gezondheid en het welzijn optimaliseren, zodat mensen zich veilig en geborgen kunnen voelen. Een overweging die nog belangrijker wordt bij het ontwerpen van omgevingen waar netheid en hygiëne van cruciaal belang zijn. 


CeraVision®: Stijlgroepen wand- en vloertegels samengesteld door experts

Binnenruimtes komen tot leven met de veelzijdigheid van keramische tegels. Deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en afmetingen, geschikt voor zowel vloeren als wanden. Hierdoor ontstaan tal van mogelijkheden om je gehele huis, de keuken of badkamer naar eigen smaak in te richten. De keuzes zijn enorm. Het nieuwe CeraVision® bestaat uit 6 stijlgroepen wand- en vloertegels, samengesteld door experts, om de perfecte keuze voor jouw binnenruimte te vergemakkelijken.

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie